Deze vijf dingen kun je doen met je vakantiegeld

Deze vijf dingen kun je doen met je vakantiegeld

Dit kun je nog meer doen met je vakantiegeld

Als het goed is staat het deze week op de rekening: vakantiegeld! Een lekker extraatje voor de vakantie. Of om te sparen, shoppen of iets anders leuks mee te doen. Want je bent natuurlijk niet verplicht om vakantiegeld ook echt aan een vakantie uit te geven. Uit een poll op onze Facebookpagina blijkt dan ook dat een derde van de mensen het vakantiegeld gebruikt voor een vakantie, tweederde doet er iets anders mee zoals sparen (50%) en het gebruiken als bijdrage voor een andere grote uitgave zoals een auto (7,9%). Maar wat kun je allemaal nog meer doen met vakantiegeld? Monsterboard zet het voor je op een rij!

1 - Je huis opknappen. Je kent het wel: van die klusjes die echt moeten gebeuren maar waar je nooit tijd voor en zin in hebt, en die toch altijd wel meer kosten dan je van te voren denkt. Hallo vakantiegeld! Gebruik de toeslag bijvoorbeeld voor het opknappen van je tuin, het opnieuw stuken van dat ene muurtje, of vervang het keukenkastje dat al een hele tijd klemt. Je zal er achteraf blij mee zijn!

2 - Investeren. Ook met een relatief klein bedrag als een vakantietoeslag kun je investeren. Bijvoorbeeld in een start-up. Laat je vooraf wel goed informeren over de mogelijkheden!

3 - Cadeau kopen voor een ander. Ben je blij met je moeder omdat ze er altijd voor je is? Of met die ene vriend of vriendin die altijd voor je klaarstaat? Of wil je je partner eens laten zien hoe erg je hem of haar waardeert? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om van je vakantiegeld een mooi cadeau te kopen. Trakteer diegene bijvoorbeeld op een weekendje weg, dan heb je er zelf ook veel plezier van!

4 - Doneren aan een goed doel. Denk eens out of the box en doneer een deel van je vakantiegeld aan een goed doel! Het geeft jou een goed gevoel, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je er anderen mee helpt.

5 - Schulden aflossen. Als je schulden hebt kan het handig zijn (een deel) af te lossen. Je hebt dan niet direct iets aan het vakantiegeld, maar door het aflossen van je schulden dalen misschien ook wel je maandlasten!

Waarom krijgen we eigenlijk vakantiegeld? En is het verplicht? En wat gebeurt er als je ziek bent? Hier lees je de vier feiten en fabels over vakantiegeld!