Vaardigheden-cv

Vaardigheden-cv

Soms wordt het aangeraden een vaardigheden-cv te maken. Bijvoorbeeld als het een tijd geleden is dat je gewerkt hebt, of als je wil solliciteren voor een totaal andere functie dan wat je reeds gedaan hebt.

Wat zijn vaardigheden op een cv?

Vaardigheden zijn alle dingen waar jij goed in bent. Competenties die je hebt verworven door vorige werkervaringen, maar ook door je studie of door de hobby’s die je uitoefent.

Je kiest voor die competenties die gevraagd worden in de vacature of waarvan jij denkt dat ze van toepassing zijn voor deze functie.

Je maakt dus op je cv een lijst van deze beroepsvaardigheden, in plaats van een lijst van werkervaringen.

Download de vaardigheden-cv

Hieronder vind je een voorbeeld van een vaardigheden cv. Je kan de template downloaden en aanpassen aan jouw vaardigheden.

 

Emilie de Roey

Personalia

geboortedatum:     27.09.1989

geboorteplaats:     Roosendaal

adres:                     Azaleastraat 5

                               4702 BN Roosendaal

telefoon:                034-1234567

mobiel:                   06-12345678

e-mail:                   emderoey@gmaill.com

rijbewijs:                B

 

Vaardigheden

[Som de vaardigheden op die in de vacature gevraagd worden of die jij denkt te kunnen gebruiken voor de functie. Probeer er zeker drie te vinden. Leg in je eigen woorden uit wat die vaardigheden voor jou betekenen. Vertel dan ook hoe je deze vaardigheden in het verleden gebruikt hebt en wat het resultaat was.]

 

Vaardigheid

Omschrijf in jouw eigen woorden de betekenis van deze vaardigheid
Vertel aan de hand van voorbeelden uit het verleden (studies, werk, hobby’s, cursussen) hoe je deze vaardigheid al hebt gebruikt. Je kan dit doen aan de hand van de STAR-methode door eerst de Situatie, daarna jouw Taak, jouw Actie en tot slot het Resultaat kort aan te halen.

Communicatieve vaardigheden

De vaardigheid om met mensen te communiceren.
In het algemeen ben ik iemand die makkelijk communiceert met mensen. Ik stel vragen, zonder dat het opdringerig overkomt. Mensen zeggen vaak dat ik goed kan luisteren. Ik stel gewoon de juiste vragen waardoor ze makkelijk gaan praten.

Organisatietalent

De vaardigheid om een activiteit te bedenken en volledig te organiseren.
Toen ik in mijn vorige functie als callcenter-medewerker bij BEDRIJF X het gevoel had dat er te weinig saamhorigheid was onder de collega’s heb ik een teambuilding activiteit georganiseerd. Ik overlegde met de collega’s om een leuke activiteit te vinden, ik plande de datum en maakte de praktische afspraken. De collega’s waren zeer enthousiast en de sfeer is sterk verbeterd.

Out of the box denken

Goed zijn in het bedenken van creatieve oplossingen.
In mijn functie als onderhoudsmedewerker bij BEDRIJF X moest ik vaak problemen snel kunnen oplossen. Omdat we dan soms niet over het juiste materiaal beschikten, bedacht ik oplossingen waardoor de productie toch kon doorgaan. We verplaatsten een machine, of veranderden de volgorde van de productie.   

ICT kennis

[Som je computervaardigheden op. Vermeld de systemen waarmee je kan werken in een lijst met bullet points. Eventueel vertel je in een aantal keywords wat je er al mee gedaan hebt.]

 

  • Microsoft Excel: uurschema’s, formulieren, enquêtes
  • Microsoft Word
  • Microsoft PowerPoint
  • Boekhoudprogramma’s
  • Grafische programma’s

 

Talenkennis

[Maak een overzicht van de talen die je kent en vertel hoe goed je kan spreken (verbaal) en schrijven (geschrift)]

 

 

verbaal

geschrift

Nederlands

moedertaal

moedertaal

Engels

uitstekend

redelijk

Duits

goed

goed

 

Hobby’s

[Wanneer je hobby’s kwaliteiten benadrukken die belangrijk zijn voor de functie kan je er voor kiezen om er een aantal te noemen. Het is een toevoeging op je cv en het zegt ook meer over waar je je naast je werk mee bezighoudt.]

 

Hobby

Vertel kort iets over je hobby.

Cursus bloemschikken

Op zaterdagen geef ik sessies bloemschikken. Mijn aanpak wordt gewaardeerd, omdat mijn stukken nogal eigenwijs en eigentijds zijn.

Tai Chi

Tai chi is een sport die veel discipline vraagt. Je moet ook permanent bijleren en dat vraagt veel energie, maar dat heb ik er graag voor over.


Tevreden met je cv? Upload hem naar de cv database. Dan is jouw cv ook vindbaar voor werkgevers, dé manier om meer kans te maken op de verborgen arbeidsmarkt. Meer informatie over een online cv kan je hier vinden.