Skip to main content

Uitkijken naar ander werk

Uitkijken naar ander werk

Het kan zijn dat je werk op dit moment oké voor je is, niet geweldig, maar prima voor nu. Je ziet de huidige arbeidsmarkt niet rooskleurig in en je besluit dat je blijft zitten waar je zit. Of je hebt best leuk werk en je staat ook open voor een nieuwe stap. In beide gevallen: als de kans zich voordoet sla je die niet af. De vraag is dan; ‘Ben jij ook klaar om direct een goede indruk achter te laten?’

Elke dag nieuwe geweldige banen
Weet dat, ook wanneer je niet zoekt of minder actief bent in het zoeken, er elke dag nieuwe vacatures bij komen. Op Monsterboard vind je allerlei vacatures op verschillende gebieden, niveaus en bij mooie organisaties. Er is altijd een kans dat jouw baan er bij zit en als je de automatische zoekopdracht instelt, verschijnen ze vanzelf in je inbox. Zorg dus dat je altijd klaar bent om te solliciteren. Want als je niet meteen actie onderneemt, zijn anderen je voor.

Juist als je werk hebt, is ’t makkelijker om beter werk te zoeken
Ik hoor regelmatig van mensen dat het onbekende onzebekerheid geeft. En van onzekerheid houden we niet. Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt, toch? Als loopbaancoach wil ik je wijzen op de geweldige positie waar je in zit. Je hebt werk en er is geen stress om werk te moeten zoeken. De ideale situatie om te ontdekken welke volgende loopbaanstap je kan maken. Er is niets aan de hand, want wat je hebt heb je nog steeds. En tegelijkertijd kun je veilig onderzoeken wat er nog meer voor je is.

Groeien en leren zit in iedereen
Vaak heeft een keuze voor nieuw werk te maken met de loopbaanontwikkeling die je voor ogen hebt. Het is natuurlijk om na een paar jaar (5 tot 7) van baan te verwisselen. Je groeit als mens en leert door de jaren heen op het vlak van relaties en werk. Jouw kwaliteiten ontwikkelen zich daardoor en hebben de juiste omgeving nodig om er optimaal van te profiteren. Daar hoort vaak ander of beter passend werk bij. Maar het kan ook zijn dat je dichter bij huis wilt werken of dat je meer wilt verdienen. Allemaal legitieme redenen om van baan te veranderen.

Mijn tips om te zorgen dat je niet naast die nieuwe baan grijpt:
 

 • Maak een automatische zoekopdracht aan
  Maak in je account verschillende zoekopdrachten aan en ontvang elke dag de nieuwste vacatures van alle bekende werkgevers. Dat scheelt tijd, jij hoeft niet meer te zoeken, dat doet Monsterboard voor je!
 • Volg ons op Twitter
  Je kunt per regio en branche de vacaturetweets volgen. Zo komen de vacatures automatisch voorbij.
 • De juiste zoekwoorden
  Zorg dat je cv en online profielen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter de juiste zoekwoorden bevatten. Want werkgevers/recruiters zoeken via zoekmachines naar cv’s. Zonder de juiste zoekwoorden (kwaliteiten, functienaam, opleiding, werkzaamheden) komt jouw cv niet naar boven. Dus check regelmatig de vacatures, analyseer de belangrijkste zoekwoorden en plaats die in je cv. Laat elk zoekwoord een paar keer voorkomen. Dan maak je meer kans.
 • Anoniem blijven tijdens het proces van werk zoeken
  Wil je niet dat anderen weten dat je open staat voor nieuw werk? Zorg dan dat alle correspondentie via je privé-mail loopt. Ga je op sollicitatiegesprek? Verschijn niet met je beste kleren op je huidige werk, dat roept vragen op! Neem liever een vrije dag(deel) op.
 • Pas elke keer je cv aan als je solliciteert
  Lees dit artikel over hoe je een vacature zo analyseert dat je precies weet wat jij moet doen om met je cv op de ja-stapel te komen.

 


Ron Katzenbauer
MonsterCoach
 

 


Back to top