De gouden cv tips van Monsterboard zelf: zo haal je alles uit je Monsterboard account!

De gouden cv tips van Monsterboard zelf: zo haal je alles uit je Monsterboard account!

Monsterboard expert Boudewijn Kuiper geeft zijn beste cv tips

Je bent net afgestudeerd, je contract wordt niet verlengd of je bent gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging: je gaat op banenjacht! Hoe pak je dat handig aan? Je kunt natuurlijk gaan Googelen naar vacatures, maar je kunt ook gewoon heel relaxed je cv uploaden bij Monsterboard. Dan word je op basis van je cv automatisch gevonden door recruiters voor een baan die bij je past. Hoe werkt dat precies? En hoe maak je eigenlijk het beste cv? Monsterboard cv-expert Boudewijn Kuiper geeft je zijn gouden tips. 

Het is eigenlijk heel simpel en binnen 30 seconden gebeurd: een account aanmaken op Monsterboard.nl. De volgende stap is het uploaden van je cv. En dan? Je kunt vervolgens zoeken binnen de duizenden vacatures op Monsterboard, er zit ongetwijfeld iets voor je tussen. Maar je kunt ook op basis van je cv gevonden worden door recruiters.
Om gevonden te worden voor de baan die het beste bij je past, moet je cv wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Boudewijn vertelt:

 1. Gebruik in je cv bekende terminologie. “Recruiters zoeken kandidaten op kernwoorden via de cv database van Monsterboard. Ze zoeken bijvoorbeeld op functietitel en werkzaamheden maar ze specificeren hun zoekopdracht ook door een opleiding of postcode toe te voegen. Als werkzoekende kun je inspelen hierop door je werkzaamheden uitgebreid te beschrijven en bekende termen te gebruiken. Als je als sales professional bijvoorbeeld veel cold calling hebt gedaan, zet dit dan letterlijk op je cv in plaats van bijvoorbeeld ‘het telefonisch benaderen van prospects’. Recruiters zoeken namelijk eerder op cold calling, en op basis van deze zoekopdracht komt de cv die het beste past als eerste naar boven.”
 1. Benoem de programma’s waarmee je werkt. “Dit is vooral een tip voor de IT’ers onder ons: het is slim om de programma’s waarmee je werkt en die je goed beheerst te noemen op je cv. Bedenk altijd: recruiters zoeken op kernwoorden in cv’s!”
 1. Zet je contactgegevens duidelijk bovenaan. “We horen bij Monsterboard regelmatig van recruiters dat ze het zo fijn vinden dat ze snel en makkelijk werkzoekenden kunnen benaderen. Zet dus altijd je telefoonnummer en emailadres bovenaan. Let wel op het emailadres dat je gebruikt, is dat professioneel? Check hier welke dingen je beter weg kunt laten van je cv, zoals een oud emailadres.”
 1. Vul je Monster profiel volledig in. “Sommige recruiters vinden het belangrijk om te zien wie er achter een cv zit. Het invullen van je Monsterprofiel kan daarbij helpen. Hier voeg je je ervaring en opleidingen toe en kun je een foto uploaden. Op die manier heb je nergens een leeg vakje en dat laat weer zien hoe serieus je bent.”

Zo, nu weet je hoe je je Monsterboard account kunt optimaliseren voor recruiters. Maar wat zijn de voordelen van een Monsterboard account precies? Boudewijn: “Het belangrijkste is dat Monsterboard het hele proces van de zoektocht naar een baan makkelijk en leuk maakt. Vanaf het moment dat je op zoek bent tot je arbeidsvoorwaardengesprek.” Dit zijn de redenen waarom een Monsterboard account jou gaat helpen bij het vinden van je droombaan:

 1. Je wordt automatisch gevonden. Duizenden recruiters die op zoek zijn in onze cv database naar talent kunnen ook jou benaderen als ze een vacature hebben die bij jou past.”
 2. Je kunt met één klik solliciteren op vacatures. Snel en gemakkelijk! Daar houden we van!
 3. Je kunt gemakkelijk met je mobiel solliciteren. Het Monsterboardplatform is zo ingericht dat nog steeds alles duidelijk is als je het via je mobiel bekijkt. Je kunt ook met één druk op de knop solliciteren. Hetzelfde geldt voor de Monsterboard app.
 4. Je ontvangt vacatures en carrière informatie. Via de mail ontvang je na het aanmaken van een account meldingen over relevante carrièremogelijkheden, vacatures en advies over je carrière.
 5. Je kunt in je account vacatures bewaren. Na een nachtje slapen kun je opeens heel anders denken over die ene vacature. Handig dus dat je ze kunt opslaan.
 6. Zoekopdrachten worden automatisch opgeslagen. Handig! Want zo ga je morgen gelijk weer door met je zoektocht naar de perfecte baan.
 7. Het biedt een overzicht van je sollicitaties. Waar heb je in het verleden al op gesolliciteerd? Het overzicht is super handig als je bijvoorbeeld een sollicitatie wil opvolgen.

Meer tips voor hoe je een perfect en modern cv maakt zie je in onze webinar op 17 april. Houd je inbox dus goed in de gaten voor de webinar uitnodiging.

In ons carrièrecentrum vind je ook tips & tricks voor bijvoorbeeld het schrijven van een sollicitatiebrief of het voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek. Je kunt ook ons webinar met Mourad el Moussati terugkijken, hij vertelt je zijn ervaring met solliciteren en geeft je alle tips & tricks over videosolliciteren!