Tips voor een toptoekomst

Tips voor een toptoekomst

Is jouw idee van je studententijd biertjes drinken, uitslapen en o ja, ook nog een paar tentamens halen? Dan kan die toekomstige topcarrière nog wel eens heel ver weg zijn. Wie het echt wil maken, moet nu al aan de slag! Nobiles zocht voor je uit hoe je je het beste op je toekomst voorbereidt. Want: ‘Wij zoeken de top-tien van de studenten.’

De perfecte start van je carrière begint tijdens je studietijd. Wie een topcarrière ambieert, moet zich tijdens zijn studie al optimaal voorbereiden. Dat zegt Dorien Weber, senior consultant bij Human Capital Group (HuCaG) Graduate Search, een bedrijf dat voor opdrachtgevers talentvolle academische starters zoekt: “Wij volgen kandidaten vaak al zo’n anderhalf jaar voor hun afstuderen. Hun namen krijgen we door van studentrecruiters die over universiteiten door heel Nederland verspreid zitten. Deze recruiters dragen aan de hand van een profiel studenten aan waarna deze uitgenodigd kunnen worden voor een gesprek.”

Hoe dat profiel eruit ziet? Weber: “We kijken naar het totaalplaatje, te beginnen met de studieresultaten op het VWO. Verder kijken we met betrekking tot de studie naar opleidingsduur: hoe lang heeft iemand gestudeerd en belangrijker, wat heeft hij in die tijd gedaan? Alleen studeren of ook nevenactiviteiten die van toegevoegde waarde zijn?” Onder dat laatste worden de meest uiteenlopende dingen geschaard. Denk aan functies binnen het bestuur van je studentenvereniging of het spelen van hockey op hoog niveau.

Van belang is in ieder geval dat de nevenactiviteiten iets extra’s moeten bieden. “Alleen lid zijn van een studentenvereniging vertelt niet zoveel over de persoon. Een bestuursfunctie is handig, maar moet dus wel toegevoegde waarde hebben. Wat ik belangrijk vind, is dat iemand echt iets zelf heeft opgezet. Een eigen bedrijfje of iets dergelijks. Je moet ontwikkeling laten zien en aantonen dat je bijvoorbeeld leidinggevende kwaliteiten hebt of goed bent in teamwork”, aldus de senior consultant. 

Persoonlijke ontwikkeling
Ook bij bedrijven als Philips wordt tijdens sollicitaties gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling van studenten, zo blijkt uit de woorden van Labor Market Communications Specialist en voormalig recruiter Judith Franse. “Het is altijd goed om iets naast je studie te doen”, vertelt zij. Wat precies, hangt af van de functie die bij Philips wordt geambieerd. Bij de richting Marketing/Sales wordt bijvoorbeeld bestuurservaring op prijs gesteld. “Over het algemeen kun je stellen dat ervaringen opgedaan naast de studie; bijvoorbeeld zelf een bedrijf op hebben gestart, een wereldreis gemaakt hebben of topsport hebben bedreven, iets zeggen over de kandidaat. Dat zijn gemotiveerde personen die verder hebben gekeken dan alleen in de studieboeken”, aldus Franse.

Het belang van persoonlijke ontwikkeling wordt eveneens benadrukt door Simone Keijsers. Zij is studiekeuze- en loopbaanadviseur bij de Universiteit Leiden. Keijsers: “Kennis kun je wel vergaren maar het gaat om wat je daarnaast geleerd hebt. Wie je bent, wordt vormgegeven tijdens je studietijd. Je moet tijdens je studie niet alleen studeren voor de punten maar dingen doen naast je studie. Bijvoorbeeld je roeiteam coachen. Dat staat prachtig op je cv. Of een bestuursfunctie of voorzitterschap binnen je studentenvereniging vervullen. Het moet in ieder geval iets zijn wat bij je past en je moet er goed in zijn.”

Nog een goede manier om jezelf op de toekomst voor te bereiden is het opdoen van werkervaring. Het lopen van een stage is daarom zeker geen slecht idee. Keijsers: “Je leert er veel van. Een stage levert ervaring op en, heel belangrijk, contacten.” Ook bij HuCaG Graduate Search wordt een stage op prijs gesteld, al is het bij dit bedrijf geen voorwaarde om door de selectie te komen. “Maar het is zeker een pré, het zegt iets over het karakter van de kandidaat”, aldus consultant Weber. Voor een functie binnen de advocatuur eist HuCaG Graduate Search overigens wel een stage op je cv.

Bij Philips zijn stages niet direct verplicht. Franse: “Wij vinden de gevolgde studierichting het belangrijkste. Als schoolverlater word je door ons getraind voor de job hier.” Maar ook Franse noemt een stage ‘een voordeel voor in de functie’. “Het geeft die persoon wel een voorsprong .”

Als je nog enige tijd in het buitenland door wilt brengen, zou je dat eventueel kunnen combineren met een stage. Het wordt door een toekomstige werkgever vrijwel zeker gewaardeerd. “Een stage in het buitenland staat prachtig op je cv”, vertelt loopbaanbegeleider Keijsers. “Je leert er veel van want je moet je vaak alleen staande houden in een vreemde cultuur met een vreemde taal. Een buitenlandstage levert veel persoonlijke ervaring op.” Hetzelfde geldt voor een tijdje rondreizen na je studie. Je moet in die periode vaak voortdurend initiatief tonen, bijvoorbeeld om baantjes te vinden, en dat is een eigenschap waar je in je toekomstige carrière veel aan kunt hebben.

Stagelopen is natuurlijk niet de enige wijze waarop je werkervaring kunt vergaren. Via bijbaantjes is ook al de nodige kennis op te doen. Wat zijn nu handige bijbanen? Volgens Weber zijn vooral bijbaantjes in de lijn van de studie aan te bevelen. “Zo zijn er studenten econometrie die werken bij pensioenfondsen. Dat is absoluut een voordeel. Zij komen namelijk later in een werkomgeving terecht die hun niet onbekend voorkomt. Een andere leerzame bijbaan is helpdeskmedewerker. Je leert daar met mensen omgaan en je geduld te bewaren.”

Simone Keijsers van de Universiteit Leiden benadrukt wederom dat het vooral belangrijk is om groei te laten zien en dat de bijbaan bij jouw persoonlijkheid past. “Het is wel handig als er in je bijbaantje een bepaalde taak zit of als het een bepaalde capaciteit of eigenschap vereist die je in je toekomstige carrière nodig hebt. En je moet er goed in zijn, natuurlijk. Wanneer je een congres organiseert, moet het een succes zijn. En vakken vullen bij de Albert Heijn is niet verkeerd, als je na een paar jaar maar de vakkenvullers aanstuurt.”

Vrijwilligerswerk
Het is misschien niet direct het eerste wat in je opkomt, maar vrijwilligerswerk kan een goede bijdrage leveren aan je cv. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan alleen de dierenhokken van het asiel uitmesten. Ook op hoger niveau is vrijwilligerswerk te vinden, denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de PR van een belangenvereniging of penningmeester zijn van een culturele instelling. En er zijn ook kortlopende projecten te vinden.

Vrijwilligerswerk levert werkervaring op en, in sommige gevallen, handige contacten. Daarnaast wordt het door een toekomstige werkgever vaak positief bekeken. “Het doen van vrijwilligerswerk is een bewijs van een brede interesse en dat kan absoluut in je voordeel werken. Het zegt wederom iets over de persoon. Er is zoveel meer naast studie en het studentenleven”, vindt Weber van HuCaG Graduate Search.

Waar je tijdens je studententijd eveneens aan kunt bouwen, is je netwerk. Het gros van de beschikbare functies verschijnt over het algemeen namelijk niet in de krantenadvertenties, maar wordt via via verdeeld. Ook al heb je geweldige cijfers en kwaliteiten, je kansen op een baan liggen een stuk hoger wanneer je de juiste mensen kent.

Uit onderzoek is gebleken dat deze vaak een corporale achtergrond hebben, dus voor een goed netwerk zou je lid kunnen worden van het corps. Nog een handige manier om de ‘juiste mensen’ te ontmoeten is het bezoeken van bedrijvendagen.Verder kan je netwerk bestaan uit de meest uiteenlopende personen die je op de meest uiteenlopende plaatsten hebt ontmoet. Belangrijk is in ieder geval dat je, als je eenmaal die ‘juiste mensen’ hebt gespot, contact met ze onderhoudt.

Overigens blijkt uit een studie van socioloog H. Moerbeek uit 2001 dat ook de netwerken van je ouders belangrijk zijn. Je vindt makkelijker een goede baan als je ouders vrienden hebben met een hoge sociale status. Maar dat is een factor waar je zelf uiteraard niet zoveel invloed op hebt.

Het bovenstaande in ogenschouw genomen, is er dus genoeg wat je nu al kunt doen om je kansen op een glansrijke carrière te vergroten. Studeren is belangrijk, maar er telt meer dan alleen de cijfers. Of zoals senior consultant Weber het zegt: “Wij zoeken de top-tien van de studenten in Nederland. Personen die voor ons interessant zijn, hoeven niet allemaal alleen maar negens en tienen te halen. Het gaat om het totaalplaatje. De kandidaat moet iets eigens hebben, een passie, ergens in uitblinken. Ambitie uitstralen.”

© Nobiles/Petra Nauta

Meer weten?