Krijg jij te weinig salaris?

Krijg jij te weinig salaris?

Salaris verhoging

Elke werknemer verwacht een eerlijk salaris tegenover het werk dat je verzet. Maar wat als je er achter komt dat je onderbetaald wordt? Monsterboard onderzocht het in een wereldwijde enquete over salarissen.

Uit de poll kwam naar voren dat veel werknemers niet bang zijn om de confrontatie met hun meerdere aan te gaan:

  • 41% gaat met zijn baas praten en eist loonsverhoding
  • 36% gaat met zijn baas praten én op zoek naar een nieuwe baan
  • 15% gaat niet met zijn baas praten, maar wel op zoek naar een nieuwe baan
  • 8% onderneemt geen stappen maar klaagt wel bij familie en vrienden

Heb jij ook het idee dat je oneerlijk betaald wordt? Ga dan met je manager praten, alleen zo kan je er iets aan veranderen. Houd deze tips in gedachten:

Blijf kalm tijdens het gesprek

Het kan zijn dat je je erg kwaad voelt, maar schreeuwen naar je baas helpt niet. Leg op een rustige manier uit dat je van mening bent dat je onderbetaald wordt en maak duidelijk waarom je dat denkt.

Laat je manager uitleg geven over je salaris

Het kan zijn dat er een reden is voor de hoogte van jouw salaris, sta dus open voor de uitleg van je manager. Vraag tijdens het gesprek ook wat je kunt doen om wél in aanmerking te komen voor een salarisverhoging.

Werk aan de winkel

Als je eenmaal weet waarom je salaris lager is dan je wilt én je weet waarom het zo is, dan is er werk aan de winkel. Als je aanvullende kwalificaties, ervaring of opleiding nodig hebt; vraag je werkgever dan om je hierbij te helpen. Je manager zal het waarderen dat je aan de slag gaat met de feedback om zo jouw doel te bereiken.

Tijd voor beter

Kan jouw manager het salaris niet verantwoorden? Krijg je geen mogelijkheden om naar een salarisverhoging toe te werken? Overweeg dan een andere baan te zoeken waar je wel het salaris krijgt dat je verdient.