Solliciteren tijdens je zwangerschap?

Solliciteren tijdens je zwangerschap?

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Het is fantastisch dat er over een aantal maanden een mini you op de wereld verschijnt. Maar wat als je nu net op zoek was naar een nieuwe baan? Het lijkt misschien zo dat solliciteren tijdens de zwangerschap wat lastiger is, maar niets is minder waar! Dit zijn volgens Valérie van VrouwenZaken alle ins en outs over solliciteren tijdens je zwangerschap.

Gefeliciteerd, je bent zwanger! En op zoek naar een nieuwe baan. Allemaal leuke en spannende dingen, die je leven gaan veranderen. Allereerst is het wel belangrijk je te realiseren dat een zwangerschap eigenlijk al een fulltime baan an sich is.

Lichamelijk verandert er ontzettend veel, wat veel van je energie vergt. Bovendien bereid je je mentaal ook voor op lichamelijke veranderingen en de baby die eraan zit te komen. Deze veranderingen in combinatie met solliciteren en het inwerken voor een nieuwe functie zijn letterlijk allemaal bij elkaar life changing. Kijk dus niet vreemd op als je even wat minder energie hebt, of het niet zo loopt als je had gewild.

Maar, het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Als je je goed voelt, kun je heel goed solliciteren als je zwanger bent. Maar wanneer vertel je het grote nieuws?

Wanneer vertel je over je zwangerschap tijdens een sollicitatieprocedure (of niet)?

Een werkgever mag tijdens een sollicitatie volgens de wet niet beginnen over een eventuele zwangerschap of er naar vragen. Zo ook niet over jouw toekomstbeeld en je rol als werkende moeder. Begint een recruiter of werkgever toch over je zwangerschap? Dan sta jij in je volle recht een klacht in te dienen bij de Commissie gelijke behandeling (Rechten van de Mens).

Een zwangerschap mag nooit een reden zijn dat je afgewezen wordt tijdens een sollicitatie. Mocht je een eerste sollicitatieronde door zijn en nog niks over je zwangerschap hebben verteld, dan is het handig om dit een tweede of derde ronde wel te doen. Waarom? Voor je eigen gevoel én de verstandhouding met je werkgever.

Focus je tijdens het eerste gesprek vooral op jouw kwaliteiten als (potentiële) werknemer. In het tweede gesprek zou je je zwangerschap kunnen aankaarten. Wanneer je dit doet, laat dit dan niet het belangrijkste onderdeel van het gesprek zijn, je bent er namelijk om te solliciteren en niet om uit te leggen hoe jij straks bent als moeder. Daarin beargumenteer je juist waarom jij de geschikte persoon bent voor de functie en waarom jij onmisbaar bent. Op deze manier laat je merken dat je je verantwoordelijkheid neemt.

Mocht je tijdens je sollicitatie nog niets hebben verteld en aan je nieuwe baan beginnen, je bent wettelijk verplicht om uiterlijk drie weken voordat je met zwangerschapsverlof wilt gaan je werkgever te vertellen dat je in verwachting bent.

 

Hoe denkt een werkgever over je zwangerschap?

Je zult waarschijnlijk denken dat de meeste werkgevers niet enthousiast zijn als je tijdens een sollicitatie vertelt zwanger te zijn. Je denkt misschien dat ze eerder voor een veilige optie zullen kiezen en iemand aan zullen nemen die niet op korte termijn voor een aantal maanden uit de running is. Maar, als jij de beste persoon voor de baan bent, zal het je verbazen hoe werkgevers reageren. Ja, je bent een aantal maanden uit de running, maar er kan voor vervanging gezorgd worden en daarna ben je gewoon weer terug.

 

Wel is het belangrijk duidelijk te zijn over wat je werkgever van jou kan verwachten als je straks weer terug bent van zwangerschapsverlof. Werk je nu nog fulltime en wil je straks parttime gaan werken? Bespreek dit samen, zodat je leidinggevende straks niet voor verrassingen komt te staan. Laat je in ieder geval niet tegenhouden door de gedachte dat werkgevers een zwangere sollicitant niet aannemen. Laat zien dat jij de beste keuze bent, en dat je helemaal voor de baan gaat!

 

Hoe vergroot je je kans om aangenomen te worden?

Als er schaarste op de arbeidsmarkt is én jij de skills hebt die onmisbaar zijn voor de functie die een ander niet heeft. Probeer te bedenken wat jou absoluut onmisbaar maakt voor de functie. Zo kan het feit dat je per direct beschikbaar bent in je voordeel werken. Ben jij een native speaker in het Frans en is dit onmisbaar voor de baan? Dan heb je de perfecte Unique Selling Point gevonden.

Wellicht solliciteer je voor een tijdelijke functie van twee maanden, dan is het ideaal dat je tussen de bedrijven door nog even aan de slag kan. Betreft het een tijdelijke functie voor bijvoorbeeld een jaar? Dan is het misschien minder handig dat je er een groot deel van dat jaar niet bent vanwege je verlof. Beargumenteer dan in een gesprek waarom jij alsnog onmisbaar bent en dat je over een aantal maanden beschikbaar bent.

Je hoeft er dus zeker niet van uit te gaan een afwijzing te verwachten als je tijdens je zwangerschap solliciteert. Als je aan de functie eisen voldoet en de werkgever geïnteresseerd in je is, wordt ook weleens afgesproken dat je opnieuw op gesprek komt wanneer je zwangerschapsverlof voorbij is. Op deze manier heb je je gezicht al laten zien.

Je leest meer handige tips van Valérie op VrouwenZaken, bijvoorbeeld voor als jij je carrière een boost wil geven! Ben je klaar om te solliciteren? Check dan de nieuwste vacatures op Monsterboard.nl of download de gratis Monsterboard app en vind met Monster de baan die écht bij je past!