Hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatie wordt uitgekozen? Vijf tips!

Hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatie wordt uitgekozen? Vijf tips!

Ben je al een tijd aan het solliciteren? Of begin je net met de zoektocht naar een nieuwe baan? Het succes van jouw zoektocht begint bij een goede en opvallende sollicitatiebrief. Monsterboard geeft je vijf tips voor een goede brief waarmee het je zeker lukt om op te vallen!

  1. Direct de aandacht pakken

Je hebt maar een keer de kans om een eerste indruk te maken. Dat geldt ook voor een goede sollicitatiebrief. Dus waarom beginnen met een standaard zin als: “Hierbij maak ik graag mijn interesse kenbaar in de vacature van…..” als je het ook wat opvallender kan maken. Vertel bijvoorbeeld waarom je interesse direct getrokken werd door de vacature: “Ik volg jullie al tijden op social media en toen ik zag dat jullie een vacature hebben op de verkoopafdeling, maakte mijn hart direct een sprongetje!” Kies een stijl die bij je past en probeer het iets minder standaard en juist meer opvallend te maken.  

  1. Maak geen spelfouten… check check double check!

Het eerste criterium waarop een werkgever jouw brief beoordeelt, is de spelling. Staat jouw sollicitatiebrief vol typo’s, onjuiste werkwoord vervoegingen of verkeerde verwijzingen? Daar kom je helaas niet mee door de eerste selectie. Lees je brief altijd goed na voordat je hem verstuurt. Slaap er een nachtje over en kijk je motivatie de volgende dag nog een keer rustig door. Is spelling en grammatica niet je sterkste kant? Laat iemand uit je omgeving dan gewoon even meelezen!

  1. Voorkom clichés in je sollicitatiebrief

Veel sollicitatiebrieven staan vol met clichézinnen die je zo uit het handboek solliciteren kunt halen. Niet heel inspirerend en ook niet zo creatief. Als je er echt wilt uitspringen, kun je zinnen als: “Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen” beter vermijden. Het beste is om het wat persoonlijker te maken. Ga in op onderdelen van de vacature of aspecten van het bedrijf die je echt aanspreken en leg vervolgens in je eigen woorden uit waarom de functie je zo leuk lijkt. Zeg bijvoorbeeld: “Het lijkt me heel interessant om te zien hoe het er achter de schermen van uw bedrijf aan toe gaat en alles te leren wat jullie doen om jullie klanten tevreden te houden.”

  1. Niet overdrijven

In sollicitaties zie je vaak dat mensen alle kwaliteiten die ze hebben kwijt willen in een brief. Daardoor krijg je soms een opsomming van kerncompetenties die helemaal niet zo relevant zijn voor de vacature waar je op solliciteert. Ons advies is: Het is goed om je kwaliteiten te benoemen maar maak een keuze. Beschrijf er drie of vier en houd het daarbij. Dat maakt het krachtiger, zeg bijvoorbeeld: “Ik ben een echte teamplayer die het een uitdaging vindt om samen met collega’s het beste resultaat te behalen.” 

  1. Houd het kort, bondig en overzichtelijk!

Probeer een motivatie niet te lang te maken. Schrijf in drie of maximaal vier alinea’s op wat je wil zeggen en verwijs voor de rest van de informatie over jouw persoon naar je cv of LinkedIn profiel. Bepaal per alinea wat je wil zeggen en probeer niet te veel uit te wijden, zie ook onze tips voor de opbouw van een goede sollicitatiebrief. Begin bijvoorbeeld met de aanleiding van je sollicitatie. Dan een stuk over je ervaring en een stuk over jouw eigenschappen en waarom jij ervan overtuigd bent dat je de juiste persoon bent voor deze functie!

Kijk hier voor meer tips over de inhoud van je sollicitatiebrief. Heel veel succes met solliciteren!