Moet ik een promotie die ik eigenlijk niet wil aannemen?

Moet ik een promotie die ik eigenlijk niet wil aannemen?

Wanneer een promotie wordt aangeboden is het normaal om je gevleid te voelen, maar wat als het niet de stap is die je graag wilde zetten?

Stel dat je op een andere functie had gehoopt, misschien blijf je dan wel liever zitten waar je zit. Maar als je het aanbod afwijst, bestaat de mogelijkheid dat je die kans nooit meer krijgt. Wat doe je in zo’n situatie?

 

Nee zeggen tegen een promotie

Normaal gesproken is een promotie iets positiefs: je kan een hoger salaris en meer aanzien verwachten. Toch is het niet altijd wat je graag had gewild. Misschien moet je naar een andere afdeling, of misschien wel een andere locatie of wegen de extra werkuren niet op tegen het verlies van kostbare tijd met je gezin.

Wat de reden ook is, je kunt altijd ‘nee’ zeggen. Toch zou je dat alleen moeten doen als je besproken hebt wat de baan inhoudt en daar zo objectief mogelijk naar hebt gekeken. Een promotie afwijzen doe je natuurlijk niet zonder dat je er goed over nagedacht hebt. Dat is niet eerlijk voor jezelf, maar ook niet voor je leidinggevende die je deze kans willen bieden. Het is dus belangrijk om met goede argumenten te komen.
 

Of toch ja zeggen...

Bedenk ook dat er een reden zou kunnen zijn waarom je specifiek deze functie is aangeboden en niet diegene die je graag had gewild. Soms is het bijvoorbeeld zo dat een bepaalde functie komt te vervallen en dan is een promotie de enige stap vooruit.    

Daarnaast is het mogelijk dat je uitstekend werk levert en dat de functie niet is komen te vervallen, maar dat je werkgever je liever op een andere positie in het bedrijf ziet omdat hij denkt dat je daar meer op je plek bent of meer kunt groeien. Het kan namelijk zijn dat je werkgever je uit je comfort zone wilt halen en je daarom een uitdagender takenpakket aanbiedt. De meeste ambitieuze organisaties hebben onderling te maken met een ‘strijd om talent’, wat wil zeggen dat ze constant proberen om de beste mensen aan te trekken en die te behouden. Deze promotie bieden ze jou misschien wel aan omdat ze graag binnen willen houden, en willen laten zien dat je ook binnen het bedrijf mooie stappen kan zetten.
 

Wel of niet de promotie aannemen

Een promotie afwijzen omdat het niet helemaal is wat je wilt, is een risico. Je zou het kunnen overwegen als er sprake is van een stabiele economie en er voldoende banen zijn, maar als de gehele situatie minder zeker is kan je ook gewoon een poging wagen en zien waar het toe leidt. Misschien heeft jouw manager wel gelijk en is de nieuwe positie helemaal in jouw straatje, alleen zie je dat zelf nu nog niet.

Maar voordat je de beslissing maakt, ga een gesprek aan met je werkgever. Als je zelf niet helemaal snapt waarom juist deze promotie wordt geboden, vraag daar gewoon naar. Misschien is het een tussenstap naar de positie die je wél graag wil hebben of wellicht hebben jullie beide een ander beeld van het verloop van jouw carrière. Ook dat is belangrijk om te weten te komen. Het zou kunnen dat je doelstellingen verkeerd geïnterpreteerd zijn en wellicht is het mogelijk om een functie te creëren die beter aansluit op jouw wensen.

Als je twijfelt, bespreek dan of je de positie tijdelijk aan kunt nemen of kunt proefdraaien. Om te testen wat het betekent voor je werkzaamheden, in wat voor team je terecht komt en zodat je zelf kunt ervaren of dit wel of niet jouw nieuwe baan wordt. Want zowel jij als de werkgever worden er niet niet beter van als je uiteindelijk niet op je plek zit.