Belangrijk: een online cv

Belangrijk: een online cv

Je stuurt je cv mee met een sollicitatie, maar wist je dat je recruiters soms liever zelf zoeken naar kandidaten? Soms zelfs zonder uberhaupt een vacature uit te zetten. Dan zoeken ze wel nieuwe mensen bij een bedrijf, maar dat kan jij dus niet weten; de verborgen arbeidsmarkt.

Jij wilt natuurlijk ook gevonden worden door deze recuiters en dat is eigenlijk heel makkelijk! Upload je cv naar de CV Database van Monsterboard. Iedere week zoeken duizenden recruiters in onze CV Database naar talent. Vinden ze jou passen bij de openstaande vacature dan sturen ze je een berichtje met informatie over de functie en of je misschien interesse hebt.
Ja, je leest het goed. Zo makkelijk kan het gaan.

Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen dat je vindbaar bent & je cv uploaden.

Tips voor jouw online cv

Omdat recruiters nu zoeken naar jouw cv, bouw je deze iets anders op dan een cv dat je meestuurt met een sollicitatie.
 

1 - Omschrijf duidelijk wat je zoekt

In de samenvatting van je cv kun je in een paar woorden duidelijk maken wat je zoekt. Het is belangrijk om dit zo concreet mogelijk te doen. Zeker als je wilt voorkomen dat je voor banen wordt benaderd waar je helemaal niet op zit te wachten. Hoe specifieker je hier bent, hoe beter de match zal zijn.

Sta je open voor veel opties, dan kun je het natuurlijk wat ruimer opschrijven. Hou er dan wel rekening mee dat een recruiter misschien een keertje belt met een baan die niet helemaal bij je past - maar dan kan je hem dat natuurlijk gewoon vertellen.
 

2 - Maak een pakkende titel

Wil je opvallen, geef je cv dan een pakkende titel. Benoem hier bijvoorbeeld je belangrijkste kwaliteit . Denk aan: “Sales manager binnendienst met één jaar ervaring” of “Marketeer met social media specialisatie”.

Je kunt ook in je titel meteen je wensen duidelijk maken: "Accountant die in omgeving Rotterdam wil werken".
 

3 - Hou rekening met zoekwoorden

Recruiters gebruiken trefwoorden voor het zoeken naar het juiste cv. Zorg daarom dat je de belangrijkste trefwoorden waar je op gevonden wilt worden ook in jouw cv hebt staan. Denk aan functietitels, programma’s die je beheerst en je vaardigheden, maar ook aan de plaats waar je woont en de locatie waar je eventueel wilt werken.

De slimme zoektechnologie van Monsterboard houdt rekening met synoniemen en acroniemen (en eventuele spelfouten), dus daar hoef jij niet mee aan de slag in je cv.
 

4 - Upload een WORD bestand of maak een Monster cv

Er zit een zoektechnologie achter de CV Database die zorgt dat jouw profiel naar boven komt als een recruiter iemand zoekt met jou skills. Jouw cv wordt het beste gelezen als je een WORD document uploadt. Helaas, een PDF werkt niet zo lekker omdat dat een platgeslagen bestand is en dat is lastig(er) uit te lezen.
Of maak een Monster cv door de velden in te vullen die staan aangegeven. Het wijst allemaal vanzelf als je naar de pagina gaat om je cv te uploaden.
 

5 – Update ieder kwartaal je cv

Up-to-date cv’s staan hoger in de zoekresultaten van recruiters dan cv's die langer geleden online zijn gezet. Logisch: recruiters zoeken liever naar recente cv’s omdat ze dan zeker weten dat iemand beschikbaar is. Wil jij graag gevonden worden, update je cv dan minimaal eens per drie maanden. Je kunt meteen even je nieuwe vaardigheden of cursussen toevoegen.
Ook als je niets nieuws te melden hebt, doe je er goed aan om hem even te ‘verversen’, draai bijvoorbeeld twee zinnen om zodat het systeem het als een update ziet. Sta je mooi weer bovenaan! Want zeg nu zelf: jij kijkt toch ook nooit op pagina 2 van Google als je iets zoekt?