40% Nederland ontevreden over baan

Als je zelf geen actie onderneemt, verandert er niets

40% Nederland ontevreden over baan

Vier op de tien Nederlanders is niet tevreden over zijn of haar baan. We kunnen ons voorstellen dat maandag voor hen niet de meest happy day of the week is. Natuurlijk is werk maar werk en vindt niet iedereen het belangrijk om huppelend naar kantoor te gaan of iedere vrijdag te borrelen met collega's.

Maar als je gaat tellen hoeveel tijd je op je werk besteedt (bij een fulltime baan zo'n 1880 uur per jaar), dat het niet eerlijk is naar jezelf als je blijft hangen in een baan waar je het niet naar je zin hebt. Of, zoals de managing director van Monsterboard zegt: "Als je zelf geen actie onderneemt, verandert er niets'. Dat betekent overigens niet dat je persee een andere baan moet zoeken.
 

Je huidige baan verbeteren

Een beter salaris
Uit het onderzoek bleek dat de grootste onvrede bestaat rondom salaris; 68% van de mensen is ontevreden over het bedrag dat iedere maand onderaan zijn loonstrootje staat. Er is maar één oplossing als jij in je huidige functie meer wilt verdienen: ga het gesprek aan over je salaris met je manager. Een enge stap om te zetten, maar met een goede voorbereiding kan jij het meeste halen uit het gesprek. 

Een betere relatie met je manager
Kan je niet door één deur met je manager? Hier heeft nog 40% van Nederland last van. Het slechte nieuws; je zult het toch met je huidige manager moeten doen todat hij (of jij) een functie krijgt. Maar als je weet wat voor soort manager je hebt, weet je beter hoe je met hem of haar om kan gaan. Je kunt ook altijd het gesprek aangaan met je manager, maar let op dat het geen blame-game wordt. Ga open het gesprek in, vraag wat je denkt dat jullie beide kunnen doen om de communicatie tussen jullie te verbeteren en zorg dat je zelf al wat suggesties hebt.
Is je manager iemand met wie je alleen één keer per jaar een check-up hebt, omdat dat toevallig moet? Bedenk je dan hoe erg het is dat jullie niet bij elkaar op de koffie komen. Pick you battles wisely en vraag je af of je hier je energie in wilt steken.
 

Promotie maken

Om te zorgen dat je promotie krijgt, is het belangrijk dat je positief opvalt. Laat jezelf zien op de werkvloer, ontwikkel je op punten waar jij graag verder in zou willen en help collega's daar waar jouw kennis groter is dan die van hen. Dit zal jouw manager ook opvallen en je laat zien dat je groeit en meer kan dan je nu doet. 

Interne vacatures
Bij sommige bedrijven worden vacatures intern uitgezet. Als je iets voorbij ziet komen waar je graag naartoe wilt groeien, kan je natuurlijk ook met je manager of HR gaan praten en vragen of en hoe je kans maakt op deze promotie.
Wie vraagt wordt overgeslagen geldt juist niet als het gaat om jouw carrière. Laat zien wie je bent en wat je wilt, zodat je top of mind bent als er mooie kansen komen binnen het bedrijf waar je werkt.
 

Een andere baan zoeken

Zie je het niet meer zitten bij je huidige werkgever? Dan is het tijd om uit te kijken naar ander werk. Maak in je netwerk bekend dat je rondkijkt, zoek zelf online naar vacatures die passen bij wat je zoekt en maak een vacature alert aan zodat je als eerst op de hoogte bent van mooie mogelijkheden in het veld waar jouw interesse ligt.