Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

Op 8 maart vieren we International Women's Day. Een dag speciaal in het leven geroepen om de enorme inspanningen van vrouwen en meisjes van over de hele wereld bij het vormgeven van een meer gelijke toekomst te vieren. Dat deze awareness hard nodig is blijkt ook uit ons arbeidsmarkt onderzoek: The Future of Work, waarbij we duidelijk zien dat de genderverschillen groot zijn.

 

Een gemiste kans voor veel bedrijven want uit onderzoek komt ook naar voren dat bedrijven die vrouwen in hoger management posities hebben juist veel innovatiever zijn, wat uiteindelijk leidt naar een betere concurrentiepostie. In de video hieronder zie je alle inzichten van ons onderzoek op het gebied van gender equality. Waarin de verschillen tussen mannen en vrouwen over zaken als het salaris, mentale gezondheid en job tevredenheid naar voren komen. 

Struggle jij ook met zaken als salaris onderhandeling? Bekijk dan alvast dit >> artikel met advies over salarisonderhandeling <<
 

Ben je na het lezen van onze salarisonderhandeling tips klaar om het maximale salaris uit te onderhandelen? Vergeet dan niet om op Monsterboard een profiel aan te maken. Met een Monsterboard profiel ben je namelijk zichtbaar voor werkgevers die op zoek zijn in onze database naar talentvolle nieuwe medewerkers. Handig, want je laat op deze manier de banen naar jou toekomen!

Ga aan de slag en maak hier je profiel aan >>