Zo vind jij je nieuwe baan met de Monsterboard app

Zo vind jij je nieuwe baan met de Monsterboard app

Zo vind jij je nieuwe baan met de Monsterboard app

Tips & tricks van Vincent Henrotte, Product Manager bij Monsterboard

 

Op onze website vind je heel veel vacatures, van salesmanager tot beveiliger. Maar wist je dat we ook een app hebben? Met deze app kun je heel snel en makkelijk door ons vacatureaanbod heen swipen. Leuke baan? Swipe rechts. Niets voor jou? Swipe links. Maar je kunt nog véél meer met onze app. Product Manager Vincent Henrotte geeft je de beste tips & tricks!

 

Met de Monsterboard app hoef je niet meer thuis achter de laptop of pc naar je nieuwe baan te zoeken. Je vindt de leukste banen gewoon terwijl je op de bus wacht, in de rij voor de kassa staat, of relaxed thuis op de bank! Met je smartphone blader je door de vacatures, die je kunt aanpassen op jouw voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven binnen welke regio je zoekt, welk niveau en in welke branche je wil werken. Je perfecte baan gevonden? Solliciteren doe je door naar rechts te swipen. Makkelijker kan niet! Vincent Henrotte, Product Manager bij Monsterboard, is in zijn functie dagelijks bezig de app te optimaliseren. Hij geeft je zijn beste tips & tricks zodat jij met onze app binnen no time die perfecte job binnenhaalt!

1. Gebruik de app vaak. “Het is belangrijk dat je de app regelmatig gebruikt, en in het vacatureaanbod zoekt. De app ziet welke functies jij afwijst, welke je interessant vindt, waar je op zoekt en waar je op solliciteert. De app onthoudt dus jouw voorkeuren en zo leert de app je eigenlijk steeds beter kennen en kan de app het aanbod steeds beter op jouw voorkeuren aanpassen. Hoe vaker je de app gebruikt hoe persoonlijker Monsterboard het voor je kan maken. En des te sneller vind jij je perfecte baan!”

2. Je cv uploaden. “Je kan de app ook gebruiken zonder je cv te uploaden, je vult dan alleen een aantal basisgegevens in en daarmee kun je door het vacatureaanbod bladeren. Maar als je je cv uploadt, wordt het vacatureaanbod dat je ziet daarop aangepast. Ook kun je direct solliciteren als je een toffe functie voorbij ziet komen. Je hoeft dan alleen maar naar rechts te swipen als je wil solliciteren, want je cv staat al in de app!”

3. Bewaar leuke banen. “Je kunt met onze app dus heel makkelijk door het vacatureaanbod swipen en solliciteren. Bij sommige functies word je doorgestuurd naar de website van het bedrijf om te solliciteren, en vaak moet je dan een formulier invullen. Als je daar in de rij voor de kassa of terwijl je op de bus staat te wachten even geen tijd voor hebt, dan bewaar je heel gemakkelijk de vacature in de app. Je hoeft dus niet direct te solliciteren, je kunt het ook op een later tijdstip doen. Ook slaat de app alle vacatures op waar je op hebt gesolliciteerd. Het is dus heel makkelijk om bij te houden waar je bijvoorbeeld nog geen reactie op hebt gehad en welke banen je nog kunt opvolgen.”

Extra cv tip
Nog een extra tip van Vincent over je cv: “Begin je cv met een kort paragraafje over jezelf. Vertel hierin wat je nu doet en wat voor soort baan je zoekt. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een marketingbaan, maar willen graag overstappen naar een salesfunctie. Dan wordt je cv niet zo snel gevonden door de juiste bedrijven omdat er alleen marketingervaring op staat. Zet dan in dat korte paragraafje dat je op zoek bent naar een baan in de sales. Zo word je toch gevonden!”

App versus website
Vincent: “Het vacatureaanbod op de website is exact hetzelfde als in de app. Als je al een account hebt aangemaakt via de website, hoef je dat niet opnieuw te doen in de app. Zowel de app als de website onthouden jouw profiel en jouw account op de website is dus hetzelfde als in de app. Het voordeel van de app is dat het bladeren door vacatures veel makkelijker is dan via de website. En je hebt alles op één plaats. Het vacatureaanbod, je cv, je kunt direct solliciteren en dat alles waar en wanneer jou dat het beste uitkomt!”

Downloaden
De app is te downloaden en beschikbaar voor Android en Apple.

Wil je toch liever zoeken en solliciteren via de website? Geen probleem! Upload dan je cv en je kunt direct aan de slag.