7 manieren om een goede teamplayer te zijn

7 manieren om een goede teamplayer te zijn

In heel veel banen is het belangrijk om goed samen te kunnen werken. Zeker in een stressvolle periode zoals nu tijdens de coronacrisis. Wil jij je steentje bijdragen in een collectieve wereld? Bewijs dan dat je een teamplayer bent! Maar onthoud: Om zelf goed te kunnen werken, moet je ook anderen helpen in hun werk. 

“Als je een goede teamplayer wilt zijn, moet je met een diverse groep mensen kunnen werken', zegt Joyce Russell, decaan van de Villanova School of Business. Volgens de National Association of Colleges and Employers Job Outlook 2019-enquête zoekt 78,7% van de wervingsmanagers kandidaten die sterke teamworkvaardigheden vertonen.
 

Teamwork is in deze moeilijke tijd niet alleen goed voor het moreel van het bedrijf, maar teamwork draagt ook bij aan het succes van je eigen werkzaamheden (promotie, anyone?). Teamwork brengt verschillende standpunten samen en laat creativiteit en frisse ideeën tot bloei komen. Bovendien zorgt het ervoor dat je mensen vertrouwt waarop je kunt terugvallen voor ondersteuning, wat betekent dat er minder stress op je schouders rust. Daardoor voel je je vrij om weloverwogen beslissingen en wellicht risico’s te nemen.

Dus hoe werk je goed samen met anderen? Wij geven zeven manieren om een geweldige teamspeler te zijn.
 

Haal je deadlines.

“Om de goodwill van je collega’s te verdienen moet je betrouwbaar zijn”, zegt Denise Dudley, loopbaancoach en auteur van Work it! Get in, Get Noticed, Get Promoted. Simpel gezegd: je moet je eigen betrouwbaarheid bewijzen. Zo word je iemand die kwalitatief hoogstaand werk levert binnen de gezette deadlines. “Als je zegt dat je iets gaat doen, doe je het en doe je het goed”, licht Denise toe.
 

Wees ruimdenkend.

“Open staan voor de ideeën en perspectieven van anderen is onderdeel van het zijn van een goede teamplayer. Dat betekent dat je je luistervaardigheid moet aanscherpen. Stel je open voor feedback van collega’s. Dus, na het ontvangen van opbouwende kritiek kun je beter niet defensief reageren, maar juist kijken welke adviezen je uit hun feedback kunt halen”, zegt Joyce. Ze vervolgt: “De sterkste teamplayers vragen juist om feedback van hun collega’s”. Na het voltooien van een groepsopdracht raadt Joyce aan om collega’s om suggesties te vragen voor het verbeteren van je volgende project.
 

Waardeer de werkstijlen van anderen.

Het is een uitdaging om uit te zoeken hoe je goed met verschillende persoonlijkheden kunt samenwerken. Vooral omdat Millennials en Generatie X-ers vaak een andere manier van werken hebben dan babyboomers. Maar als je begrijpt hoe je collega’s het beste werken kun je een betere teamplayer worden. Door je communicatiestijl aan de verschillende persoonlijkheden aan te passen, kun je problemen met collega’s voorkomen en efficiënter samen werken. Doe bijvoorbeeld de DISC test, de test geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Zo kom je erachter welke van deze vier veelvoorkomende type werknemers jij bent en hoe je goed met een ander type werknemer kunt samenwerken.
 

Pas je snel aan.

Niet alles wat je als team doet zal een succes zijn. Er zullen genoeg dingen falen. Maar door het maken van fouten leer je. Joyce licht toe: “Daarom is flexibiliteit een van de belangrijkste kenmerken van een teamplayer. De volgende keer dat je een probleem tegenkomt moet je er verstandig op reageren. In plaats van boos te zijn dat er iets niet is gelukt, doe je een stap achteruit en zeg je: oké ik weet dat we een andere richting moeten inslaan. Laten we eens kijken hoe we dat zullen aanpakken.”


Vermijd kantoorpolitiek.

Kantoorpolitiek kan zorgen voor een vervelende werkomgeving, ook als je thuiswerkt. Maar je hoeft er geen onderdeel van uit te maken! Om dit te bereiken moet je je collega’s altijd met respect behandelen en dus niet roddelen. Als je een probleem hebt met een collega probeer het dan rechtstreeks op te lossen voordat je naar je manager of personeelszaken stapt.
 

Focus op de doelen van het team.

Hoewel je jezelf wil onderscheiden als een top werknemer is het nog steeds belangrijk om je te concentreren op het grotere geheel wanneer je aan een groepsproject werkt. "De ultieme basis om een ​​teamspeler te zijn, is dat iemand bereid en in staat is om de belangen van het team boven de zijne of hare te stellen", zegt Patrick Lencioni, auteur van The Ideal Team Player: How to Recognize and Cultivate The Three Essential Virtues. Je hebt misschien een geweldige prestatie geleverd tijdens een presentatie, maar dat doet er weinig toe als het totale project niet bereikt waarvoor je de presentatie nodig had.
 

Vier de successen van je collega’s.

Een makkelijke manieren om authentieke relaties met collega's op te bouwen, is door credits te geven waar het nodig is, zegt Patrick. “Ideale teamspelers zijn bescheiden. Bescheiden mensen wijzen graag op de bijdragen van anderen en zoeken langzaam de aandacht voor hun eigen bijdrage.”

Lukt het jouw om via deze manieren een top teamplayer te worden? Upload je cv op Monsterboard and let’s find out!