Voorbeeld van een motivatiebrief voor magazijnmedewerker

Voorbeeld van een motivatiebrief voor magazijnmedewerker

Als je graag in het magazijn van bijvoorbeeld een warenhuis of kledingwinkel aan de slag gaat, zal je meestal een sollicitatiebrief moeten sturen. Maar hoe schrijf je zo'n sollicitatiebrief? Wat voor punten moet je benadrukken en hoe vertel je iets over jezelf?

Het kan handig zijn om een motivatiebrief-voorbeeld magazijnmedewerker te hebben, zodat je niks over het hoofd ziet en zo goed mogelijk voor de dag komt bij je nieuwe potentiële werkgever. Want het schrijven van een goede motivatiebrief kan het verschil zijn tussen het wel of niet krijgen van een nieuwe baan!

Werken als magazijnmedewerker

Het magazijn van een warenhuis of winkel is als de motor van een auto. Vaak niet zichtbaar, maar essentieel als het aankomt op het draaiende houden van de hele zaak. Daarom zal je zeker niet de eerste zijn die de voorkeur geeft aan het werken achter de schermen in plaats van voorin de winkel klanten te woord staan en producten afrekenen.

Werken in een magazijn is hard werken: als je jezelf dus wel in een magazijn ziet werken moet je zeker van aanpakken weten. Bedrijven, winkels en warenhuizen die grote magazijnen hebben, zijn altijd wel op zoek naar versterking voor hun team. Als je een plek hebt gevonden waar je graag zou willen werken als magazijnmedewerker, is het tijd om te solliciteren. Om je motivatie aan te geven moet je een motivatiebrief schrijven.

Hoe schrijf ik een motivatiebrief voor magazijnmedewerker?

In een motivatiebrief moet je onder meer:

· Je enthousiasme laten zien voor de functie

· Jezelf presenteren als de perfecte kandidaat voor de functie

· Je sterke punten benadrukken

· Je ervaring en studie vermelden

· Een positief beeld van jezelf schetsen

Dat kan nog best lastig zijn, en daarom kan een motivatiebrief voorbeeld magazijnwerker je een stuk verder helpen. Monsterboard heeft een brief geschreven die je als voorbeeld kan gebruiken als je zelf je sollicitatiebrief gaat schrijven. Als je vervolgens een succesvolle motivatiebrief hebt geschreven, en je mag op gesprek komen, zorg dan dat je goed gekleed gaat. En bereid je verder voor met deze 6 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Voorbeeld motivatiebrief – magazijnmedewerker

Geachte heer/mevrouw (achternaam),
 

Via Monsterboard.nl vond ik uw vacature voor een functie als magazijnmedewerker. De inhoud van de vacature maakte me enthousiast, waardoor ik er inmiddels telefonisch contact over heb opgenomen met (naam contactpersoon). Dit telefoongesprek heeft mijn positieve indruk voor deze baan verder versterkt. Derhalve stuur ik u bij deze mijn schriftelijke sollicitatie toe.

Inleiding: 

Geef in de eerste alinea van je sollicitatiebrief aan waar je de vacature hebt gezien en laat op een enthousiaste manier weten dat je interesse hebt in de aangeboden functie. Vergeet ook vooral niet om vrijwel meteen de naam van de persoon te noemen waar je inmiddels telefonisch contact mee hebt gehad. Hierdoor maak je gelijk een positieve proactieve indruk op de recruiter of werkgever.

  • Tip: Houd je introductie kort. Je motivatie en geschiktheid kun je verderop in je brief uitgebreider toelichten.

Het fysieke werk dat gepaard gaat met een functie in het magazijn is mij op het lijf geschreven. Ik deins er niet voor terug om een klus goed aan te pakken en werk graag gestructureerd, iets wat de organisatie binnen een magazijn ten goede komt. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit en ben iemand die niet houdt van stilzitten. Met de hoge werkdruk die komt kijken bij werken in een magazijn, kan ik goed overweg. Daarnaast heb ik een open karakter en werk ik graag samen in een team, waar ik geniet van contact met collega´s.

Motivatie: 

Geef in deze alinea blijk van de manier waarop je in positieve zin kunt bijdragen aan de kern en het doel van de organisatie waar je solliciteert en waarom je dat graag zou willen. Doe bijvoorbeeld online onderzoek of neem contact op met een netwerkcontact of met iemand die al binnen de organisatie actief is. Probeer op die manier een duidelijk beeld te krijgen van de behoeften van de organisatie en speel daarop in door persoonlijke kwaliteiten, die goed aansluiten op die behoeften, in deze alinea extra te benadrukken.

  • Tip: Laat in je sollicitatiebrief nooit doorschemeren dat je interesse hebt in de openstaande functie omdat je meent toe te zijn aan een nieuwe stap in je carrière. Dat is voor de recruiter of werkgever niet zo heel erg belangrijk. Hij of zij wil vooral graag van je te weten komen hoe goed je persoonlijke kwaliteiten van pas kunnen komen bij zijn of haar organisatie.

Dankzij mijn studie (naam studie) en mijn eerdere ervaringen bij (namen eerdere relevante werkgevers), heb ik veel ervaring en kennis opgedaan over het werken in een magazijn. Omdat ik organisatorisch sterk ben en goed gestructureerd werk, kan ik ervoor zorgen dat orders in een magazijn snel worden afgehandeld. Daarnaast heb ik een positieve instelling tijdens het werk, zodat ik voor een goede sfeer in het team kan zorgen. Dit komt de productiviteit alleen maar ten goede. Omdat ik duidelijk communiceer, kan ik er verder voor zorgen dat de communicatie met klanten en andere afdelingen vlekkeloos verloopt. Voor meer informatie over werkzaamheden die ik in het verleden heb uitgevoerd, verwijs ik u graag naar mijn cv.

Waarom geschikt: 

Op welke manier kun je in positieve zin een bijdrage leveren aan de organisatie waar je solliciteert? Noem maximaal twee van je belangrijke eigenschappen die zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften van de ander.

  • Tip: Benoem niet alle capaciteiten waar je over beschikt. Houd het beknopt. Voor een overzicht van al je kwaliteiten verwijs je naar je cv.  

Ik ben er zeker van dat ik met mijn kennis en ervaring een positieve aanvulling op uw organisatie kan zijn. Met belangstelling zie ik derhalve uw uitnodiging voor een persoonlijk gesprek tegemoet.

Afsluiting: 

De slotalinea van een sollicitatiebrief is eigenlijk altijd hetzelfde. Je kunt de tekst natuurlijk wel een beetje aan je eigen smaak aanpassen, maar zorg er dan wel voor dat je aan blijft geven dat je openstaat voor een aanvullend persoonlijk gesprek.


Tip: Maak een zelfverzekerde indruk. Vermijd daarom twijfelwoorden als ‘hopen’ en ‘(af)wachten’ in de afsluiting van je sollicitatiebrief.

 Met vriendelijke groeten,
Jouw naam

Nu gaat het er nog om dat je de juiste baan vindt. Ga dus vandaag nog naar Monsterboard, kies uit de honderden vacatures de magazijnmedewerkerbaan die het meest bij jou past, stuur je brief en wie weet heb jij deze week nog een nieuwe baan!