Skip to main content

Loopbaanadvies voor verschillende carrière-fases

Loopbaanadvies voor verschillende carrière-fases

Loopbaanadvies voor verschillende fases van je carrière

Loopbaanadvies kan van toepassing zijn op je hele carrière, maar soms zijn tips vooral bedoeld voor een bepaalde fase in je leven. Deze tips zijn toegespitst op specifieke carrièrefases in je leven die te maken hebben met het aantal jaren werkervaring en daarmee vaak met je leeftijd.
 

Tienerjaren

Ga voor diversiteit. “Om uit te vinden welke loopbaan jou het meeste aanspreekt, kun je het beste zo veel mogelijk verschillende dingen proberen”, aldus Steve Carole Stovall, directeur en CEO van SLSGlobal. “Ga op zoek naar vakantiewerk, een bijbaan of een stage, of volg een interessante cursus. Zoek uit waar je interesses liggen, waar je goed in bent en wat je leuk vindt.”

Todd Cherches van BigBlueGumball is het daarmee eens: “Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen of om te falen. Daar is deze periode juist voor bedoeld. Voel je niet te goed voor bepaalde baantjes, want dat ben je niet. Deze fase van je leven draait voornamelijk om het leren van ervaringen."
 

Tussen de 20 en 30 jaar

Het is tijd om een baan te zoeken in het vakgebied van jouw keuze. “Er valt veel te overwegen, maar het belangrijkste is dat je werk doet dat je ook daadwerkelijk leuk vindt, niet alleen werk dat past bij je studie”, geeft Stovall aan.

Daarnaast is het verstandig om aan je individualiteit te werken. “Vergelijk jezelf niet meer met je vrienden, en al helemaal niet met vrienden uit je middelbareschool-periode”, zegt freelancejournalist Christine Sirois. “Zodra je op de arbeidsmarkt terechtkomt, is het niet meer realistisch om je met vrienden te vergelijken. Iedereen is anders en ontwikkelt zich anders, de één in de breedte en de ander in de diepte. Blijven vergelijken zal er alleen maar voor zorgen dat je je ongelukkig voelt. Het is verstandiger om je eigen doelen te stellen en daar op je eigen tempo naartoe te werken”.
 

Tussen de 30 en 40

Je bent druk bezig met de vorming van je carrière, maar het is belangrijk dat je flexibel blijft. Er kan immers altijd een interessante uitdaging voorbijkomen, geeft Cherches aan: “Je wilt doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar je succesvol in kan zijn, zonder dat je jezelf daarbij kansen ontneemt”.

Volgens Jill Ivey, voormalig senior associate bij WIT Strategy, kan assertiviteit helpen om succesvol te worden. “Wees duidelijk over wat je met deze functie hoopt te bereiken. Als de functie niet bij je past, kijk dan naar andere opties. Houd niet vast aan een baan die je niet leuk vindt, die geen voldoening oplevert of geen perspectief biedt, omdat je bang bent voor verandering”.

Alisha Karabinus, docent retoriek en compositie aan Purdue University, zegt dat je rond je dertigste levensjaar eisen mag stellen, zolang je maar duidelijk aangeeft waarom je vindt dat je daar recht op hebt. “Ben je waardevol? Ben je onmisbaar? Stop met zeuren en begin met het onderbouwen van je verzoek tot loonsverhoging. Zorg ervoor dat je een goede onderbouwing hebt, indien mogelijk met meetbare doelstellingen”.
 

Tussen de 40 en 50

Tijd om je als expert te gaan profileren, volgens Peter Engler van de Engler Career Group. “Ontwikkel een loopbaan waar weinig mensen aan kunnen tippen, zodat je opvalt. Werk daarnaast aan je netwerk en ga op zoek naar een ‘oudere, wijze mentor’ die jou raad kan geven”.

Cori Tyler werkt in de wetshandhaving, waarin hij met zijn expertise een eigen bedrijf leidt: Last Line Defense Training. Zijn advies voor 40-plussers luidt: “Ken het verschil tussen een baantje en een carrière en bepaal waar jouw prioriteiten liggen”. En daar voegt hij aan toe dat je je werk of je loopbaan niet moet laten bepalen wie jij bent: “Aan beide komt namelijk vroeg of laat een einde.”
 

Tussen de 50 en 60

Ondanks je expertise is het belangrijk dat je blijft bijleren, aldus Cherches. De arbeidsmarkt en technologieën veranderen dusdanig snel dat je moeite zult moeten doen om bij te blijven. “Jouw waarde zit in de combinatie van jarenlange ervaring en de wil om de concurrentie. Je kunt ook al beginnen na te denken over wat je als leidinggevende graag zou willen nalaten”.

Kunstenaar Ann Klefstadt zegt dat je verder moet kijken dan de standaardbaantjes. “De methode die voor mij succesvol is gebleken was om keihard te werken om mogelijkheden te creëren waarbij ik mijn vaardigheden kon gebruiken, als freelancer en consultant”. Ze adviseert om je nog meer bezig te houden met de dingen waar je affiniteit mee hebt en op zoek te gaan naar mensen die daar iets mee te maken hebben.
 

Vanaf 60 jaar

Vanaf deze leeftijd mag je jezelf profileren als ‘oude, wijze mentor’, maar blijf daarbij open om van jongere generaties te leren, aldus Cherches. “Je kunt nu de mentor zijn die de kneepjes van het vak kan leren aan de jongere generatie op de arbeidsmarkt. Jij bent door schade en schande wijs geworden, hebt pieken en dalen gekend en er zijn voor jou weinig geheimen meer in het vak. Als mentor ben je heel waardevol voor collega's én voor het bedrijf. Maar vergeet niet dat je ook nog veel kunt leren van jongere werknemers, sta hier dus zeker voor open!”


Back to top