Noem je leeftijd op je CV

Noem je leeftijd op je CV

Noem je leeftijd op je CV

Een CV maken of updaten is één van de meest lastige taken van het solliciteren. Jouw CV laat zien wat je kan en wie je bent. Het is de eerste indruk die je achterlaat bij je toekomstige werkgever. Begrijpelijk dat het maken een CV vragen op roept. Een veelgehoorde is: 'Moet ik mijn leeftijd op mijn CV vermelden?'.
 

Ja! Je leeftijd hoort op je CV

Of beter gezegd: je geboortedatum. Waarom zou je die niet op je CV zetten? Je CV is als een soort levensloop, gericht op je kennis en praktijkervaring. Je hebt je personalia op het CV staan, daar hoort je geboortedatum ook bij. Je laat toch ook je achternaam niet achterwegen?  
 

Je leeftijd niet op je CV zetten

Door je geboortejaar niet op je CV te plaatsen, trek je alleen de aandacht van recruiters - op een negatieve manier. Want waarom zet je het er niet op: heb je iets te verbergen? Zit je in een midlifecrisis? Schaam je je voor je leeftijd?

Maak niet de fout door voor de recruiter of werkgever te denken. 'Hij zal wel niemand willen van mijn leeftijd', dat weet je helemaal niet! De meeste werkgevers vergelijken CV's op ervaring, kennis en motivatie. Niet op leeftijd. Of je nu twintig of vijftig bent, iedere leeftijd brengt zijn pluspunten met zich mee. Net afgestudeerd bezit je veel boekkennis en ben je vaak nog een spons wat nieuwe informatie betreft. Heb je al ruime werkervaring dan is dit juist je kracht! Je hebt al veel betekend voor bedrijven, je hebt je strepen verdiend en veel kennis van de markt.

Je leeftijd maskeren heeft alleen nadelen: de alarmbellen gaan af bij de recruiter, hij vormt een mening over jou die wellicht niet correct is en in 80% van de gevallen belandt een CV zonder leeftijdsindicatie direct op de nee-stapel. Bovendien komt het uiteindelijk toch uit. Als je op gesprek mag komen, dan ziet een recruiter hoe oud je bent.
 

Leeftijd noemen in je sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief hoef je niet je leeftijd te noemen, sterker nog; het is beter dat je die niet noemt. Maar dat geldt voor bijna al je personalia en vaste gegevens die in je CV staan. Je sollicitatiebrief schrijf je om te vertellen waarom jij geschikt bent, om je motivatie te laten zien en je begeleidende brief is persoonlijker dan je CV. Jouw leeftijd heeft niets te maken met je motivatie noch met de reden waarom jij geschikt zou zijn voor een baan.
 

Afgewezen op leeftijd

Het kan zijn dat je er over denkt om je leeftijd te maskeren omdat je in het verleden bent afgewezen in de loop van het sollicitatieproces. Jij denkt misschien dat dit kwam door je leeftijd, maar weet je dit zeker? Misschien had de recruiter een andere reden waarom jij toch niet de meest geschikte persoon was. Vraag daarom bij een afwijzing altijd naar het waarom: waarom ben je afgewezen op je sollicitatiebrief? Of waarom ben je afgewezen na een sollicitatiegesprek?

En wellicht had de recruiter wel moeite met je leeftijd, ook al mag je dat geen reden zijn om je af te wijzen. Helaas kan je daar niets aan doen. Behalve je hoofd hoog houden en met goede moed solliciteren bij de volgende werkgever, die je wel op waarde weet te schatten. Want uiteindelijk werk je daar toch fijner.