Laat je cv controleren

Laat je cv controleren

Na drie keer je cv controleren denk je dat het nu echt foutloos is. Maar is dat echt wel zo? Laat iemand anders eens met een frisse blik je cv nalezen en zijn mening geven.

Een dubbele cv check kan nooit kwaad. Omdat je zelf weet wat er gaat komen, ben je geneigd om over foutjes heen te lezen. Of misschien is een bepaalde volgorde voor jou heel logisch, maar denkt een andere lezer daar anders over. Het beste is dus om iemand anders er ook naar te laten kijken, maar wie? 
 

Vrienden en familie

Iemand die met een frisse blik door je cv gaat, ziet vaak al de foutjes die jij niet meer zag omdat je er zo intensief mee bezig geweest bent. Vraag een familielid of vriend om dit voor je te doen, bij voorkeur iemand die goed is met tekst.
 

Recruiters

Zij beoordelen iedere dag tientallen cv’s, zij weten dus of iets positief of negatief opvalt. Kijk eens of je misschien een recruiter in je netwerk hebt die je jouw cv kan nalezen. 
 

Carrièrebeurs of –evenement

Er worden steeds meer evenementen georganiseerd waar je als werkzoekende naar toe kan om informatie in te winnen. Neem een aantal exemplaren van je cv mee, vaak zijn hier ook stands te vinden waar je je cv kan laten doorlezen.
 

Cv voorbeelden van Monsterboard

Je kunt de voorbeeld cv’s van Monsterboard gebruiken als basis voor jouw cv. Vul je eigen gegevens in en pas iedere keer de inhoud aan op de openstaande vacature. 
 

Professionele cv schrijvers

Er zijn mensen die het schrijven van cv tot hun beroep gemaakt hebben. Zij kijken wat objectiever tegen jouw werkverleden aan dan jij en schrijven daardoor een ander cv. Het wordt een dure grap om voor iedere sollicitatie een gespecificeerd cv te laten schrijven, maar je zou wel een goed basis cv kunnen laten schrijven door een cv schrijver.
Maar let op, iedereen kan zich uitgeven voor cv schrijver. Vraag voorbeelden en referenties en bel deze mensen op om te zien of zij tevreden waren.


Voordat je iemand jouw cv laat nalezen, doe je er goed aan om zelf te controleren of je niet per ongeluk een veelgemaakte fout er in hebt staan.
Helemaal tevreden met je cv? Dan is de volgende stap je sollicitatiebrief, die je natuurlijk ook kan laten nalezen door iemand anders. Succes met solliciteren!