De allerbeste kantoorgrappen voor 1 april

De allerbeste kantoorgrappen voor 1 april

Kantoorbaan saai? Absoluut niet! En zeker niet op 1 april: de enige dag in het jaar dat je jouw collega’s schaamteloos in de maling mag nemen. Een 1 april grap is makkelijk uit te voeren enzorgt voor hilarische reacties van je collega’s. Om een goeie grap kun je uiteindelijk samen lachen, het bevordert de werksfeer en collegialiteit en het zorgt voor mooie verhalen die je later weer kunt delen tijdens de vrijmibo. Monsterboard zet de allerbeste kantoorgrappen voor 1 april op een rij. Wees er snel bij, voordat je zelf voor de gek gehouden wordt!

 

 

1. Beeldscherm kantelen


Als je collega zijn werkplek verlaat, bijvoorbeeld richting het toilet of koffiezetapparaat, kun je toeslaan. Kruip achter zijn of haar pc en typ de combinatie Ctrl + Alt + een pijltjestoets. Deze combinatie zorgt ervoor dat je beeldscherm kantelt: de taakbalk zit opeens rechts, links of bovenaan je scherm. Heel irritant, maar natuurlijk wel hilarisch! Houd even het gezicht van je collega in de gaten! Wel aardig als je hem of haar daarna even helpt om het beeldscherm weer recht te zetten.


2. Omwisselen klikknop van muis


Deze grap is super simpel uit te voeren. Ga naar het configuratiescherm en zoek op muis. Dan komt er een pop-up in beeld, waarbinnen je de het vakje ‘primaire en secundaire knop omwisselen’ aanklikt. Dan wordt de rechterknop van je muis de primaire klikker in plaats van de linkerknop. Dat wordt lastig navigeren!


3. Selecteer de laagste snelheid voor je muis

Bij ‘Opties voor de aanwijzer’ in hetzelfde scherm, kun je de snelheid van de bewegingen van je cursoraanpassen. En echt waar, probeer het maar eens zelf: als je ‘m zet op langzaam, dan erger je je binnen een paar seconden kapot!


4. Plak een briefje met ‘kapot’ op het koffieautomaat

Dit wordt genieten geblazen! Terwijl je collega’s zich met een ik-ben-moe-ook-al-heb-ik-net-weekend-gehad-hoofd verzamelen voor het koffiezetapparaat, blijkt dat ze hun dagelijkse portie cafeïne niet kunnen bemachtigen. Dat zorgt gegarandeerd voor gemopper en boze blikken richting jou. Want laat jij nou net het laatste kopje dampende koffie uit het apparaat hebben gehaald, voordat ‘ie kapot ging. Je had gewoon mazzel, toch?


5. Kondig aan dat de printer een nieuwe spraakfunctie heeft

Onderzoek welk merk printer jullie hebben staan op kantoor en maak een officieel uitziende memo waarop staat dat deze printer voortaan bediend wordt met spraak. Hang het briefje op naast de printer. Zie je het al voor je? Je collega die opeens gaat praten tegen de printer: “Print. 3 keer A4. Alsjeblieft?”. Spring op tijd tevoorschijn met de bekende leus: “Geintje, één april!”


6. Laat je collega mevrouw Houtje-Beckmann terugbellen

Mail of leg een briefje neer met een terugbelverzoek. Vraag of je collega mevrouw Houtje-Beckmann wil terugbellen. Zet jouw telefoonnummer erbij. Eens kijken wanneer het belletje bij je collega gaat rinkelen!


Hilariteit gegarandeerd bij deze allerbeste kantoorgrappen voor 1 april. Net begonnen aan een nieuwe baan en je weet nog niet zo goed of je nieuwe collega’s deze grappen kunnen waarderen? Wacht er dan nog maar een jaartje mee! Kijk dit jaar nog even de kat uit de boom. Blijkt dat alle collega’s allerlei pranks uithalen, dan kun je volgend jaar ook los. Maar als blijkt dat ze liever wat serieuzer werken, dan kun je je grappen beter tot je vrienden, huisgenoten en familie beperken.