Skip to main content

Werken in de zomer: de do’s en dont’s voor kleding op kantoor

Werken in de zomer: de do’s en dont’s voor kleding op kantoor

Werken in de zomer: de kleding do’s en don’ts

Het is hoogzomer en je hebt een lange kantoordag voor de boeg. Je wilt niet zweten achter je bureau, maar je wilt wel netjes voor de dag komen. Wat trek je dan aan? Dat is natuurlijk voor ieder kantoor verschillend, maar als je met deze richtlijnen rekening houdt zit je altijd goed. Dit zijn de kleding de do’s en don’ts in de zomer!

 

Do’s

  1. Luchtige stoffen. Wordt er van je verwacht dat je een (mantel)pak draagt? Zorg er dan voor dat het er op hele warme dagen een van een luchtige stof is zoals katoen of linnen. Synthetische stoffen houden hitte vast en daar kun je flink in zweten. Niet fijn!
  2. Nette, open schoenen. Voor de dames: een nette, open schoen zoals een sandaal kan prima! Zolang je voeten maar goed verzorgd zijn. En de mannen kunnen het beste voor een nette luchtige sneaker, zomerschoen of instapper kiezen.
  3. Bedek je oksels. Twijfel je of een bepaald shirt of jurkje kan op kantoor of tijdens een afspraak? Kijk dan of je oksels bedenkt zijn. Is het antwoord ja, dan zit je vaak goed!
  4. Wijde kleding. Als het echt heel warm is kun je beter geen strakke kleding dragen. Wijde kleding ademt lekker en zit veel comfortabeler!
  5. Zorg voor deodorant in je tas. Zit er niets anders op dan in pak naar kantoor te komen en heb je het echt heel warm? Zorg er dan in ieder geval voor dat je deodorant bij je hebt. Zo blijf je fris!

 

Don’ts

  1. Teenslippers. Hier is iedereen het over eens: teenslippers kunnen echt niet naar kantoor. Heerlijk voor op het strand of in de tuin, maar voor een werkomgeving is het niet netjes.
  2. Korte broek. Zowel voor mannen als vrouwen is dit eigenlijk een no-go. Een korte broek heeft over het algemeen niet echt een professionele uitstraling. Vrouwen dragen beter een rok of jurk, mannen kunnen beter een luchtige lange broek aantrekken.
  3. Korte rok. In dezelfde categorie als de korte broek: niet professioneel. Een rok kan natuurlijk prima, maar zorg ervoor dat deze niet te ver boven de knie komt.
  4. Blote schouders. Een jurkje met spaghettibandjes, of een hemd waar blote schouders te zien zijn is niet netjes. Maar ook andere kleding die te veel huid laten zien kun je beter niet op je werk dragen. Denk aan een diep decolleté, een blote buik of een te korte broek of rok.

 

Ook heel belangrijk om in gedachte te houden: kijk naar je functie. Werk je in de buitendienst en heb je veel contact met klanten? Dan ben je het visitekaartje van je bedrijf en moet je er netjes uit zien. Als je in een callcenter achter de schermen werkt is het natuurlijk anders. Twijfel je? Bespreek het gewoon met je leidinggevende! Hij of zij kan je vertellen wat wel en niet gewenst is en zo is het voor iedereen duidelijk!


Back to top