ICT-banen met de meeste vacatures

Welke baan past bij jou?

ICT-banen met de meeste vacatures

De kans op het vinden van een ICT-baan is nog steeds erg groot. Alleen al op Monsterboard worden er maandelijks gemiddeld 2500 nieuwe ICT-vacatures geplaatst. Dat blijkt uit de data van het Monster Year Report 2015. Welke ICT-banen hebben de meeste vacatures? We geven een overzicht met directe links naar de vacatures.

 

1 – Software developer (Java, PHP, .NET en C++)

Een software developer of softwareontwikkelaar houdt zich bezig met het programmeren van software. Veel gevraagde programmeertalen zijn Java, .NET,PHP en C++.

 

2 - Front-end developer

Een front-end developer houdt zich bezig met de technische aspecten van de zichtbare voorkant van een site of applicatie. Een front-end developer zorgt voor de programmatuur die nodig is om het design te laten functioneren.

 

3 - Systeembeheerder

Een systeembeheerder is verantwoordelijk voor het beheer en het gebruik van netwerken, computers, printers, faxen en telefoons. Als systeembeheerder zorg je ervoor dat alles werkt en kies je de computers en andere apparaten die het bedrijf aanschaft.

 

4 - Embedded software engineer

Een embedded software engineer houdt zich bezig met het programmeren van software die je niet op een computerscherm ziet, maar die verwerkt zit andere computergestuurde apparaten, zoals bijvoorbeeld een elektrische rolstoel of een wasmachine.

 

5 - Functioneel beheerder

Een functioneel beheerder vormt een brug tussen de gebruiker van een applicatie en de ICT-afdeling die daarvoor verantwoordelijk is. De belangrijkste taken van een functioneel beheerder zijn het ondersteunen van de gebruikers bij het specificeren van hun behoefte en zorg dragen voor een juiste informatievoorziening naar de organisatie.

 

6 - Applicatiebeheerder

Een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het functionele of technische beheer van een applicatie of informatiesysteem. Een applicatiebeheerder communiceert onder meer met gebruikers over de functionaliteiten en prestaties en signaleert en verhelpt eventuele problemen of knelpunten.

 

7 - Informatie-analist

Een informatie-analist stelt de kwaliteitseisen vast waaraan software bij oplevering software aan moet voldoen. Vervolgens beoordeelt de informatie-analist de software en ondersteunt hij de collega's bij het gebruiken ervan. Doordat je als informatie-analist continu het bedrijfsproces en de informatiestromen analyseert, word je de expert binnen het bedrijf.

 

8 - Business-analist

Als business-analist werk je op het snijvlak van IT en businessprocessen. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare structurele (IT-)oplossingen. Inclusief het implementeren ervan. Een business-analist adviseert de business door middel van gedegen analyses. Ook heeft de business-analist vaak een voorlichtende functie waarbij hij nieuwe ontwikkelingen in de markt oppikt en vertaalt naar efficiënte oplossingen.

 

Overige ICT-banen

Overige ICT-banen waar regelmatig nieuwe vacatures voor worden geplaatst zijn data-scientist, data-architect, infrastructuur-specialist, tester, projectmedewerker en webdeveloper

 

Laat je vinden!

Wil je dat je dat ICT-banen jou vinden? Plaats dan je cv op Monsterboard en laat je verrassen door die ene ICT-baan waar je zelf misschien helemaal nooit aan gedacht had.