Hoe kun je wonen en werken in Engeland?
Van stroopwafels naar scones, dit en meer kun je verwachten als je gaat emigreren naar Engeland!

Vraag je je weleens af hoe het is om te werken in Engeland, hét land van Shakespeare, The Beatles en fish & chips? Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er jaarlijks iets meer dan 3000 Nederlanders de overstap maken om te wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk. Maar voordat je je koffers pakt en de Noordzee oversteekt valt er van alles te overwegen. Denk aan unieke werktradities tot de beroemde Britse humor, het regelen van een visum voor Engeland en alles daartussenin. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte en kun je een weloverwogen beslissing maken!
Waarom werken in Engeland?
Werken en wonen in Engeland, Schotland, Ierland en Wales is om verschillende redenen aantrekkelijk voor Nederlanders. Het Verenigd Koninkrijk, en vooral Londen, staat bekend als een centrum voor financiën, technologie, creatieve industrieën, en meer.
Voordelen van werken in Engeland
Er zijn verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken voor internationale professionals om in het VK aan de slag te gaan. Hier zijn een aantal van de meest opvallende voordelen:
- Dynamische en diverse arbeidsmarkt
- Internationale carrièrekansen
- Taal
- Cultuur
- Hoog onderwijsniveau en onderzoeksmogelijkheden
- Werknemersrechten en sociale zekerheid
- Levenskwaliteit
- Toegang tot Europa en de wereld
1. Dynamische en diverse arbeidsmarkt
In Engeland werken betekent werken in een dynamische en diverse arbeidsmarkt, met sterke sectoren zoals gezondheidszorg, financiën en onderwijs. Deze diversiteit biedt kansen voor professionals met uiteenlopende achtergronden en vaardigheden.
2. Internationale carrièrekansen
Werken in Engeland biedt natuurlijk de kans om je internationale netwerk uit te breiden. Je doet niet alleen professionele ervaring op, je groeit ook nog eens op persoonlijk vlak door je ervaring met een nieuwe cultuur en manieren van werken. Win-win dus!
3. Taal
De Engelse taalvaardigheid van Nederlanders ligt hoog, dus een taalbarrière is minimaal. Dit maakt het voor Nederlandse professionals en afgestudeerden makkelijker om de oversteek te maken en een baan in het Engels te beginnen. We kunnen immers makkelijker integreren in de Britse werkomgeving en zo aan de slag met Engelstalige banen zonder de noodzaak om een nieuwe taal te leren.
4. Cultuur
De rijke geschiedenis en diverse cultuur van het Verenigd Koninkrijk in het algemeen speelt een grote rol. Steden als Londen, Edinburgh en Manchester bieden een schat aan culturele ervaringen, van musea en theaters tot een diverse culinaire en muziek scene.
Verder biedt het VK verschillende opties als het gaat om levensstijl. Houd je van het stadsleven? Dan is de keuze reuze. Houd je meer van de charme van het Britse platteland? Ook dan kun jij je droomplekje vinden! Deze culturele diversiteit in combinatie met de historische banden en de ligging ten opzichte van Nederland maakt het nog aantrekkelijker.
5. Hoog onderwijsniveau en onderzoeksmogelijkheden
Met een aantal van 's werelds meest vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstellingen biedt het VK uitstekende mogelijkheden voor academische en professionele ontwikkelingen, net als samenwerkingsverbanden in onderzoek en innovatie. Denk daarbij o.a. aan:
- University of Oxford
- University of Cambridge
- Imperial College London
- London School of Economics and Political Science
- University of Edinburg
- University of Manchester
6. Werknemersrechten en sociale zekerheid
Het Verenigd Koninkrijk heeft een sterke set van werknemersrechten en biedt relatief goede sociale zekerheidsvoordelen. Denk daarbij aan zaken als gezondheidszorg via de NHS (National Health Service), betaald verlof en pensioenbijdragen.
7. Levenskwaliteit
Veel steden in het VK scoren hoog op levenskwaliteit, met toegang tot uitstekende gezondheidszorg, onderwijs en vrijetijdsactiviteiten. Door de diversiteit van woonomgevingen - van bruisende steden tot rustige plattelandsgebieden - betekent dat er voor elk wat wils is.
8. Toegang tot Europa en de wereld
Ook al maakt het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uit van de Europese Unie, het blijft dichtbij en goed verbonden met zowel Europa als de rest van de wereld. Je bent zowel met de trein als het vliegtuig binnen een paar uur vanuit Amsterdam in Londen. Dit maakt het een aantrekkelijke basis voor bedrijven en professionals die internationaal willen werken.
Word gevonden door top werkgevers!
Nadelen van werken in Engeland
Naast de vele voordelen die het Verenigd Koninkrijk biedt, zijn er ook een aantal nadelen waar internationale professionals, waaronder Nederlanders, mee te maken kunnen krijgen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
- Onzekerheid door Brexit
- Weersomstandigheden
- Hoge kosten van levensonderhoud in grote steden
1. Onzekerheid door Brexit
De onzekerheid rondom de Brexit heeft geleid tot veranderingen in regelgeving als het gaat om immigratie, handel en werkgelegenheid. Voor sommige werknemers kan de Brexit onzekerheid veroorzaken over hun verblijfsstatus, visum Engeland en werkvooruitzichten in het VK. Gelukkig heeft de uitdaging van de Brexit ook nieuwe kansen gecreëerd voor innovatie, samenwerking en groei. Door flexibel en veerkrachtig te blijven kunnen werknemers nieuwe wegen verkennen en wennen aan veranderende omstandigheden.
2. Weersomstandigheden
Je zag hem vast al aankomen! Het klimaat van het VK staat erom bekend wisselvallig en regenachtig te zijn. Werken in Engeland als Nederlander zal qua weer niet een heel groot verschil betekenen. Maar voor sommige mensen kan dit wel een uitdaging zijn, vooral als ze gewend zijn aan een zonniger klimaat of gevoelig zijn voor slecht weer. Gelukkig heeft het VK een rijke cultuur en vele binnenactiviteiten om van te genieten. Met een open mind en een paraplu in de hand kom je een heel eind!
3. Hoge kosten van levensonderhoud in grote steden
Vooral in steden als Londen en Edinburgh zijn de kosten van levensonderhoud hoog. Denk daarbij aan hoge huisvestingkosten, transportkosten en ook dagelijkse uitgaven zoals boodschappen. Dit kan een uitdaging zijn voor werknemers met een gemiddeld inkomen. Ondanks de hogere kosten van levensonderhoud kun je met wat creativiteit en slimme budgettering toch genieten van alles wat deze bruisende steden te bieden hebben zonder bankroet te gaan.
Wat moet je regelen om te kunnen werken in het Verenigd Koninkrijk?
Of je nu droomt van een baan in Londen, Edinburgh of ergens daartussenin, er zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen om legaal te kunnen wonen en werken in Engeland en het VK in het algemeen. Hier is een overzicht van wat je moet regelen:
1. Brexit en veranderingen
Sinds de Brexit zijn er enkele belangrijke veranderingen als je wilt emigreren naar Schotland, werk wilt vinden in Engeland of als je wilt werken in Ierland als Nederlander:
- EU-burgers hebben nu een visum nodig om in het VK te werken, wat voorheen niet het geval was.
- Een puntensysteem is ingesteld voor immigratie, waarbij criteria zoals vaardigheden, taalvaardigheid en inkomensniveau worden beoordeeld.
- Nieuwe regels voor het verkeer van goederen en personen tussen het VK en de EU kunnen leiden tot vertragingen en administratieve rompslomp.
2. Visumvereisten
Heb je een visum nodig voor Engeland? Ja, als EU-burger na de Brexit moet je een geldig visum hebben om in het VK te kunnen werken. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van je situatie:
- Werkvisum (Skilled Worker Visa): Ontworpen voor mensen die een baan hebben aangeboden gekregen in het VK en voldoen aan de vereisten van het puntensysteem, zoals het hebben van een bevoegde sponsor, het halen van de inkomensnorm van £26.500 dat door de sponsor betaald wordt en het spreken van Engels op minimaal B1 niveau.
- Tijdelijk werkvisum (Temporary Worker Visa): Voor mensen die tijdelijk in het VK willen werken of tijdelijk werken in Engeland, bijvoorbeeld als seizoenarbeider of stagiair.
- Ondernemersvisum (Entrepreneur Visa): Voor mensen die een eigen bedrijf willen opzetten in het VK.
- Studentenvisum (Student Visa): Voor internationale studenten die in het VK willen studeren
3. Het vinden van een woonplek
Het vinden van een geschikte woonplek kan een uitdaging zijn, maar er zijn tal van online platforms zoals Rightmove, Zoopla en Spareroom die huur- en koopopties tonen. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillen in huurprijzen en de locatie ten opzichte van je werk.
4. Verzekering regelen
Het is essentieel om een geschikte verzekering te hebben terwijl je in het VK verblijft. Dit omvat mogelijk ziektekostenverzekering, huurdersverzekering en andere vormen van dekking. Je kunt contact opnemen met verzekeringsmaatschappijen in het VK om de verschillende opties te bespreken en een passend plan te kiezen.
5. Bankrekening aanvragen
Om je financiën te beheren terwijl je in het VK woont en werkt, is het raadzaam om een lokale bankrekening te openen. Grote banken zoals Barclays, HSBC, Lloyds en NatWest bieden verschillende soorten rekeningen aan voor internationale burgers. Je zult waarschijnlijk bewijs van adres en identificatie moeten verstrekken, evenals informatie over je werk- en verblijfsstatus in het VK.
6. Je Nederlandse cijferlijst omzetten naar het Engelse cijfersysteem
Bij het bekijken van vacatures van internationale bedrijven is het je vast opgevallen dat er vaak gesproken wordt over "grades". Er is dan ook een wezenlijk verschil tussen het schoolsysteem Engeland vs Nederland. In Nederland maken we gebruik van een cijferschaal van 1 tot 10, waarbij 10 het hoogst haalbare cijfer is. Engelse cijfers van het schoolsysteem in Engeland worden vaak weergegeven op een schaal van A tot F, met A als hoogst haalbare cijfer. Dit geldt ook voor de cijfers van Ierland tegenover Nederland.
Wanneer je in een sollicitatiegesprek of -brief wilt refereren aan jouw grades, is het wel zo handig als je kunt vergelijken. In deze tabel vind je een vergelijking van beide cijfersystemen.
NL |
UK |
10 |
A+ |
9,5 |
A+ |
9 |
A+ |
8,5 |
A |
8 |
A/A- |
7,5 |
B+ |
7 |
B |
6,5 |
C+ |
6 |
C/D |
5,5 |
D |
5 en lager |
F |
Het is belangrijk om te onthouden dat conversies tussen cijfersystemen altijd bij benadering zijn en dat er vaak geen exacte overeenkomst is tussen de twee systemen. Het kan nuttig zijn om specifiek advies in te winnen bij de instelling of organisatie waarvoor je de conversie nodig hebt.
De werkcultuur in het Verenigd Koninkrijk
De werkcultuur in het VK varieert afhankelijk van de industrie, het bedrijf en zelfs de regio. Toch zijn er een aantal algemene kenmerken die vaak voorkomen. Een aantal aspecten van de Britse werkcultuur die van toepassing zijn op werken in Engeland, Ierland, Schotland en Wales zijn:
- Formeel en beleefd
- Werkuren en overwerk
- Salarissen
- Punctualiteit
- Mindset van werkgevers en werknemers
- Theepauzes
- Hiërarchie en structuur
- Kledingstijl
- Work-life balance
- Multiculturaliteit
- Vrije dagen/feestdagen
1. Formeel en beleefd
Werken in Engeland vraagt wat aanpassingen aan de Nederlandse omgangsnormen die we gewend zijn. Britse werkomgevingen staan erom bekend dat ze formeel zijn in communicatie en gedrag, vooral in traditionele sectoren zoals financiën en rechtspraak.
Beleefdheid en goede manieren worden gewaardeerd, inclusief het veelvuldig gebruik van "please", "thank you", "Sir" and "Madam". Nederlandse directheid wordt niet gewaardeerd. Probeer daarom dingen zorgvuldig te formuleren om te vermijden dat het onbeschoft over komt.
2. Werkuren en overwerken
De standaard werkweek in het VK is rond de 37 tot 40 uur, met werktijden die meestal tussen 9.00 en 17.30 uur liggen. Overwerken is niet ongewoon, en soms wordt er van werknemers verwacht dat ze buiten deze uren beschikbaar zijn. Dit geldt met name voor managementposities of bepaalde professionele diensten.
3. Salarissen
De salarissen in het VK variëren sterk per sector, functie en locatie, met een nationaal minimumloon dat jaarlijks wordt vastgesteld. Het gemiddelde bruto jaarloon voor fulltime werknemers ligt tussen de £30.000 en £35.000. Sectoren zoals financiële diensten en technologie bieden over het algemeen hogere salarissen dan de detailhandel en de zorg.
Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonussen, pensioenregelingen en flexibele werktijden zijn vaak ook aanwezig. Ook is er onderhandelingsruimte, met name bij hogere functies. De genderloonkloof blijft wel een aandachtspunt, met vrouwen die over het algemeen minder verdienen dan mannen voor vergelijkbaar werk.
4. Punctualiteit
Op tijd komen wordt zeer serieus genomen in het Britse bedrijfsleven. Te laat komen voor vergaderingen of afspraken kan als onbeleefd en onprofessioneel worden beschouwd. Zorg er dan ook voor dat je punctueel bent als je gaat werken in Engeland!
5. Mindset van werkgevers en werknemers
Britse werknemers en werkgevers hechten over het algemeen veel waarde aan professionaliteit in hun werk. Ze streven naar kwaliteit, betrouwbaarheid en integriteit in hun taken en interacties op de werkvloer. Er is een groeiende nadruk op zelfstandigheid en een gezonde balans tussen werk en privé.
Organisaties streven naar het zijn van aantrekkelijke werkgevers door resultaatgerichtheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen. Diversiteit en inclusie wordt steeds belangrijker, waardoor zowel werknemers als werkgevers zich inzetten voor gelijke kansen en respect voor alle medewerkers, ongeacht achtergrond of identiteit.
6. Theepauzes
Iets minder serieus, maar niet minder deel van de cultuur, zijn de theepauzes die door de dag heen genomen worden als je gaat werken in het Verenigd Koninkrijk. Het is een moment voor collega's om even te pauzeren en te socialiseren.
7. Hiërarchie en structuur
Veel Britse bedrijven hanteren een duidelijke hiërarchische structuur. Dit is wat aan het veranderen met de opkomst van meer horizontale en flexibele werkstructuren zoals in startups en de technologie-industrie, maar over het algemeen worden beslissingen van bovenaf genomen en naar beneden gecommuniceerd.
8. Kledingstijl
Gepaste kleding is afhankelijk van de sector en bedrijfscultuur als je gaat werken in Engeland. In formele zakelijke omgevingen wordt van werknemers verwacht dat ze zich conservatief en professioneel kleden, met mannen in een donker pak en vrouwen in een formele jurk of broekpak. Voor casual Friday kunnen werknemers minder formele kleding dragen, maar het blijft belangrijk om er verzorgd uit te zien.
In creatieve en informele sectoren wordt vaak smart-casual kleding gedragen, met nette kledingstukken die individualiteit uitstralen zonder té casual te worden. Raadpleeg de richtlijnen en bedrijfscultuur om zeker te zijn van je kledingkeuze!
9. Work-life balance
Er is een groeiende nadruk op de balans tussen werk en privéleven, met steeds meer bedrijven die flexibele werktijden en thuiswerkopties bieden. De mate waarin dit wordt toegepast kan echter sterk variëren tussen verschillende werkgevers.
10. Multiculturaliteit
Het VK, vooral in grote steden zoals Londen, is multicultureel en dit merk je ook in de werkomgeving. Diversiteit wordt steeds meer gewaardeerd en bevorderd binnen bedrijven.
11. Vrije dagen/feestdagen
In het Verenigd Koninkrijk zijn er verschillende vrije dagen en feestdagen die nationaal worden erkend. Hier zijn enkele van de belangrijkste:
- Nieuwjaarsdag (New Year's Day): 1 januari
- Goede Vrijdag (Good Friday): De vrijdag voor Pasen (variabele datum)
- Paasmaandag (Easter Monday): De maandag na Pasen (variabele datum)
- Meivakantie (Early May Bank Holiday): De eerste maandag van mei
- Lentevakantie (Spring Bank Holiday): De laatste maandag van mei
- Zomervakantie (Summer Bank Holiday): De laatste maandag van augustus
- Kerstdag (Christmas Day): 25 december
- Tweede Kerstdag (Boxing Day): 26 december
Naast deze nationale feestdagen kunnen er ook regionale feestdagen zijn die alleen in bepaalde delen van het Verenigd Koninkrijk worden gevierd, zoals St. Andrew's Day op 30 november in Schotland en St. David's Day op 1 maart in Wales. St. Patrick's Day wordt altijd gevierd op 17 maart maar is geen nationale feestdag in het hele VK, alleen in Ierland. Verder hebben werknemers vaak recht op een aantal betaalde vakantiedagen per jaar, afhankelijk van hun arbeidsovereenkomst en de beleidsregels van hun werkgever.
Tips hoe je het beste solliciteert in de UK
Solliciteren in het Verenigd Koninkrijk kan enigszins verschillen van solliciteren in Nederland. Hieronder vind je een aantal tips voor wanneer je gaat solliciteren naar banen voor Engelstaligen.
- Pas je cv aan.
- Gebruik formeel taalgebruik.
- Wees bekend met de lokale arbeidswetgeving.
- Benadruk je vaardigheden.
- Wees voorbereid op meerdere interviewrondes.
- Volg de etiquette.
- Schrijf een bedankbriefje
1. Pas je cv aan
Het Britse cv verschilt soms van het Nederlandse. Zo is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om een pasfoto te gebruiken op je Engelse cv. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan ons Engelse voorbeeld cv.
2. Gebruik formeel taalgebruik
Wees formeel en beleefd in je sollicitatiebrief en tijdens het sollicitatieproces. Gebruik geen informele taal of afkortingen. Denk eraan om Brits Engels te gebruiken en niet de Amerikaanse spelling in je sollicitatiebrief. Check onze voorbeeld cover letters om ernaast te houden als je aan het schrijven bent.
3. Wees bekend met de lokale arbeidswetgeving
Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de arbeidswetgeving en de arbeidsmarkt in het VK als je gaat werken in Engeland. Lees je goed in over zaken als minimumloon, arbeidscontracten en werktijdenrichtlijnen.
4. Benadruk je vaardigheden
In het VK wordt vaak veel nadruk gelegd op de vaardigheden van een kandidaat. Zorg ervoor dat je jouw vaardigheden goed presenteert en voorbeelden kunt geven van hoe je deze hebt toegepast in eerdere functies.
5. Wees voorbereid op meerdere interviewrondes
Het sollicitatieproces in het VK kan uit meerdere rondes bestaan, inclusief telefonische interviews, online assessments en persoonlijke gesprekken. Wees voorbereid op deze verschillende stappen.
6. Volg de etiquette
Respecteer de Britse zakelijke etiquette, inclusief punctualiteit, het geven van een stevige handdruk en het gebruik van "Sir" en "Madam" bij het aanspreken van mensen.
7. Schrijf een bedankbriefje
Stuur na een sollicitatiegesprek een bedankbriefje naar de interviewer(s) om je waardering te tonen voor de gelegenheid en om je interesse in de functie te bevestigen.
De arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk
De arbeidsmarkt in het VK is dynamisch en divers, met een rijke mix van industrieën en beroepen. Zoals met elke arbeidsmarkt varieert de situatie afhankelijk van economische omstandigheden, politieke ontwikkelingen (zoals Brexit) en sociale trends. Een aantal sterke sectoren op de arbeidsmarkt in het VK zijn:
- Dienstensector
Dit is de grootste sector in het VK. Wil je werken in Engeland, dan kun je goed terecht in de dienstensector, inclusief financiële diensten, onderwijs, gezondheidszorg en retail.
Bekijk de leukste financiële vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste onderwijs vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste gezondheidszorg vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste retail vacatures op Monster.co.uk.
- Technologie en innovatie
Het VK, en vooral Londen samen met andere steden zoals Cambridge en Manchester, heeft een booming technologie-industrie. Daarbij heeft het sterke sectoren in financiële technologie, AI en biotechnologie.
Bekijk de leukste financiële technologie vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukst AI-vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste biotechnologie vacatures op Monster.co.uk.
- Creatieve industrieën
Het VK heeft een wereldwijde reputatie in de creatieve industrieën. Werken in Engeland kan daarom goed in de media, reclame, mode en kunst.
Bekijk de leukste media vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste reclame vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste mode vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste kunst vacatures op Monster.co.uk.
- Engineering en productie
Hoewel minder dan in het verleden, de productie- en engineeringsector blijft belangrijk voor de Britse economie. De focus ligt vaak op hoogtechnologische en gespecialiseerde gebieden.
Bekijk de leukste productie vacatures op Monster.co.uk.
Bekijk de leukste engineering vacatures op Monster.co.uk.
Top 10 Steden in het Verenigd Koninkrijk met hoge werkgelegenheid
De beschikbaarheid van werk in het Verenigd Koninkrijk kan sterk variëren per regio en sector. Hieronder is een top 10 van steden in het VK waar traditioneel gezien veel werk te vinden is.
- Londen
Londen is hét centrum van het VK en biedt een overvloed aan kansen in industrieën. Werken in Londen kan vooral op het gebied van financiën, professionele diensten, technologie en creatieve industrieën.
Vind de leukste vacatures in London op Monster.co.uk.
- Manchester
Staat bekend om zijn sterke digitale en creatieve sector, evenals een groeiende technologie hub met veel werkgelegenheid in media bij MediaCityUK en in de biowetenschappen.
Vind de leukste vacatures in Manchester op Monster.co.uk.
- Birmingham
Werken in Engeland kan heel goed in Birmingham. De stad staat bekend om een divers economisch landschap zoals detailhandel, financiële diensten en technologie.
Vind de leukste vacatures in Birmingham op Monster.co.uk.
- Bristol
Deze stad heeft een sterke aerospace-industrie. Daar bovenop heeft Bristol een bloeiende creatieve sector en een groeiende technologiemarkt.
Vind de leukste vacatures in Bristol op Monster.co.uk.
- Cambridge
Een andere populaire bestemming voor werken in Engeland is Cambridge. De stad staat voornamelijk bekend om de wereldberoemde universiteit en als centrum van onderzoek en ontwikkeling, vooral in de technologie- en biofarmaceutische industrieën.
Vind de leukste vacatures in Cambridge op Monster.co.uk.
- Edinburgh
Op zoek naar een bruisende stad waar je kunt wonen en werken in Schotland? De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, biedt kansen in financiële diensten, toerisme en als een groeiend technologiecentrum.
Vind de leukste vacatures in Edinburgh op Monster.co.uk.
- Glasgow
Heeft een diverse economie. De meest sterke sectoren zijn de scheepsbouw, engineering, creatieve industrieën en gezondheidszorg.
Vind de leukste vacatures in Glasgow op Monster.co.uk.
- Leeds
Een andere populaire bestemming om te wonen en werken in Engeland, is Leeds. Een belangrijk economisch centrum in het noorden van Engeland. Leeds heeft sterke sectoren in financiële diensten, rechtspraktijken en gezondheidszorg.
Vind de leukste vacatures in Leeds op Monster.co.uk.
- Newcastle upon Tyne
Newcastle upon Tyne staat bekend om zijn rol in de digitale technologie, wetenschap en engineering. Groeiende sectoren zijn creatieve en digitale industrieën.
Vind de leukste vacatures in Newcastle upon Tyne op Monster.co.uk.
- Reading
Reading wordt vaak beschouwd als de Silicon Valley hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Er is dan ook een sterke aanwezigheid van technologiebedrijven en IT-diensten.
Vind de leukste vacatures in Reading op Monster.co.uk.
Vind nu jouw droombaan in Engeland
Heb je besloten om te gaan werken in Engeland en ben je op zoek naar leuke vacatures? Wacht dan niet langer en maak gauw een gratis Monsterboard profiel aan. Zo vind je de allerleukste Engelstalige banen en reageer je vliegensvlug met één druk op de knop. Ook krijg je ook nog eens de nieuwste vacatures in je inbox bezorgd. Let's go!