Ontslag op staande voet: dit moet je weten

Je bent op staande voet ontslagen. Wat nu? Monsterboard geeft advies.

Door Tim Brinkhof, Monsterboard medewerker

Als je op staande voet ontslagen wordt, betekent dit dat een werkgever jouw dienstverband onmiddellijk beëindigt. Voor ontslag op staande voet hebben werkgevers dan ook een goede reden nodig, zoals fraude, werkweigering of gebruik van geweld. Heeft een werkgever geen goede reden voor je ontslag of krijg je helemaal geen reden te horen? Dan is er sprake van onterecht ontslag.

Vaak brengt ontslag paniek, verwarring en onzekerheid. Moet je bijvoorbeeld jouw ontslag gaan aanvechten of kun je maar beter op zoek gaan naar een nieuwe baan? In dit artikel leer je meer over de mogelijke redenen voor ontslag op staande voet. Ook leggen we uit hoe je het beste kunt reageren op een ontslagmelding en hoe je jouw ontslag moet verklaren aan recruiters tijdens het solliciteren.

Procedure voor ontslag op staande voet

Werkgevers moeten zich aan de regels houden, net zoals jij als werknemer dat moet. Een onderneming die een werknemer op staande voet wil ontslaan, moet voldoen aan minstens 3 wettelijke eisen. Ontslag op staande voet kan alleen worden uitgevoerd als:

  1. er sprake is van dringende, ernstige redenen
  2. het ontslag direct aangegeven wordt na ontstaan van deze redenen
  3. de werknemer direct wordt ingelicht over deze redenen

Deze eisen gelden echter niet altijd. Zo heeft een werkgever geen dringende redenen nodig om je ontslaan als:

  • je in een proefperiode zit
  • je tijdelijk contract niet wordt verlengd
  • je contract tijdig wordt opgezegd

Werkgevers kunnen je in geval van wangedrag per direct ontslaan, of ze kunnen besluiten om je te schorsen of op non-actief te stellen. Dit geeft het bedrijf de tijd om grondig onderzoek uit te voeren. Een geschorste of op non-actief gestelde werknemer krijgt in tegenstelling tot een op staande voet ontslagen werknemer nog steeds salaris uitbetaald.

Redenen voor ontslag op staande voet

Hier zijn een aantal voorbeelden van ernstige, dringende redenen om op staande voet ontslagen te worden:

  • diefstal
  • fraudering
  • mishandeling
  • werkweigering
  • verduistering

Ook als je hebt gelogen over je bekwaamheden tijdens het solliciteren of als je bedrijfsgeheimen deelt met derde partijen, kan een werkgever je op staande voet ontslaan.

Tips voor ontslag op staande voet aanvechten

Mocht je te maken krijgen met ontslag op staande voet, houd dan het volgende in je achterhoofd:

  1. blijf kalm
  2. bewaar bewijs
  3. neem geen geld aan
  4. zoek rechtshulp
  5. teken niets

1. Blijf kalm

Je bent kwaad, verward of onzeker. Dat is begrijpelijk! Maar zorg dat je emoties en angsten je niet overmeesteren. Doe of zeg geen dingen waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Benader je werkgever op een rustige, respectvolle toon om verder conflict te voorkomen en vraag desnoods om uitsluitend schriftelijke communicatie.

2. Bewaar bewijs

Schriftelijke communicatie in de vorm van e-mails, post of fax, zorgt dat elke interactie met je werkgever op papier wordt vastgelegd. Deze correspondentie kun je mooi gebruiken als je jouw ontslag op staande voet wilt aanvechten in een rechtszaak. Ook als je werkgever je aangetekende berichten niet aanneemt, kun je die later gebruiken om aan te tonen dat je bereid was te communiceren.

3. Neem geen geld aan

Een werkgever zou kunnen proberen om je contract af te kopen. Ben je het niet eens met je ontslagredenen? Weiger dan hun aanbod.

Ben je wel geïnteresseerd? Zoek dan eerst uit of het bedrag redelijk is. Wie weet kun je een betere vergoeding onderhandelen. Als je het geldbedrag accepteert, betekent dit dat je jouw ontslag op staande voet óók accepteert.

4. Zoek rechtshulp

Als je terechtkomt in een rechtszaak, en ook als de rechter er niet bij komt kijken, kun je een jurist of advocaat benaderen voor advies. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor je de discussie met je werkgever voortzet.

5. Teken niets

In sommige gevallen probeert een werkgever jou een verklaring te laten ondertekenen waarin je bevestigt dat je het ontslag aanvaardt. Teken niets op het moment dat je te horen hebt gekregen dat je bent ontslagen en als je het niet eens bent met de ontslagbrief. Toch iets ondertekent? Stuur dan zo snel mogelijk een bericht waarin je meedeelt dat je je handtekening intrekt.

Tips voor werk vinden na ontslag op staande voet

Een baan vinden is altijd een uitdaging, helemaal als je op staande voet ontslagen bent. Je kunt je meer onzeker voelen en bent bang dat recruiters en nieuwe werkgevers je slecht beoordelen. Schaam je niet. Zodra je oog in oog komt te staan met een recruiter, herinner dan het volgende:

  1. wees eerlijk
  2. erken je fouten
  3. gebruik referenties
  4. ga terug naar school
  5. benader het UWV

1. Wees eerlijk

Geef eerlijk antwoord als een recruiter vraagt waarom je weg bent gegaan bij je oude werkgever. Recruiters en werkgevers komen er vroeg of laat toch wel achter. Bovendien zullen ze je eerlijkheid waarderen. Je kunt tijdens een sollicitatiegesprek wel rekenen op vervolgvragen zoals "waarom werd je ontslagen?" of "hoe ging je daarmee om?" dus bereid een antwoord voor.

2. Erken je fouten

Als een recruiter vraagt naar de redenen voor ontslag op staande voet, is dit een geschikt moment om je zwakheden als werknemer te bespreken. Het feit dat je over je zwakheden en tekortkomingen durft te praten, laat zien dat je kritisch nadenkt over je werkhouding en bereid bent om door te groeien in je carrière en als persoon. Dit zijn kwaliteiten die recruiters en werkgevers graag zien!

3. Gebruik referenties

Versterk je sollicitatie met referenties van oud-collega's met wie je een goede band hebt. Deze referenties kunnen recruiters duidelijk maken dat je ondanks je ontslag wel degelijk een vriendelijk, betrouwbaar en hardwerkend persoon bent. Je kunt ook je online-netwerk inschakelen om baanopeningen te vinden na je ontslag.

4. Ga terug naar school

Je kunt de gelegenheid van je ontslag gebruiken om terug naar school te gaan. Zo kun je een vervolgopleiding volgen om je verder te specialiseren in je vakgebied en zo te concurreren met andere sollicitanten. Of je kunt je laten omscholen voor een compleet ander vakgebied waar je ontslag op staande voet minder zal uitmaken voor recruiters en werkgevers.

5. Benader het UWV

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, ofwel UWV, is verantwoordelijk voor het verdelen van uitkeringen zoals WW en WAO. Als je het UWV benadert, laten ze je weten of je recht hebt op een uitkering terwijl je naar ander werk zoekt. Ze kunnen je ook helpen met het zoeken naar een volgende baan.

Op staande voet ontslagen? Vind ander werk op Monsterboard

Werk vinden na ontslag op staande voet? Maak een gratis profiel aan op de Monsterboard website. Upload een digitaal kopie van je cv zodat je die snel en eenvoudig kunt toevoegen aan sollicitaties. We sturen ook meldingen van verse vacatures in jouw vakgebied. Zo ben je er als eerste bij.

Juridische disclaimer: Geen van de hierin verstrekte informatie vormt juridisch advies namens Monsterboard.