Hoe schrijf je je CV als je veel banen hebt gehad?

Hoe schrijf je je CV als je veel banen hebt gehad?
Waar een starter zich afvraagt of een CV wel genoeg informatie bevat, kan je ook twijfelen dat er te veel op je CV staat. Er zijn verschillende redenen waarom je veel verschillende banen hebt gehad. Misschien ben je freelancer geweest, heb je via een uitzendbureau gewerkt of heb je een periode tijdelijke functies aangenomen om ervaring op te doen. Als je zo’n ‘job-hopper’ periode gehad hebt, kan het lastig zijn om een CV op te stellen. Je wilt immers een goede indruk maken.

Je bent geen jobhopper

Als je veel korte periodes op je CV zet, kan een werkgever de indruk krijgen dat je niet graag lang op dezelfde plek blijft. Benoem daarop op je CV waarom het korte periodes betrof. Was het een traineeship of stage, ving je een zwangerschapsverlof op of was het een tijdelijke opdracht?

Noem je al je ervaring?

Misschien kan je meer dan twintig functies noemen die je bekleed hebt, maar daar kan je een erg lang CV van krijgen. Bekijk kritisch welke werkervaring relevant is voor de functie waar je op gaat solliciteren. Noem de ervaring die benadrukt dat jij de kwaliteiten hebt die het bedrijf vraagt.

CV op basis van vaardigheden

Om je aantal werkgevers en functies te omzeilen kan je ook een op vaardigheden gebaseerd CV maken. Dan benadruk je jouw kwaliteiten en licht je toe waar je deze eigenschappen in praktijk hebt gebracht. Zo heb je geen zorgen om een opsomming van functies.

Gebruik je sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief kan je jouw werkverleden toelichten. Highlight de positieve ervaringen en benadruk dat je nu zeker geïnteresseerd bent in een langdurige functie.

Zie het zelf niet als nadeel

Als je zelf je werkverleden als een last gaat zien, neem je dit (onbewust) mee in je sollicitatie. 'Elk nadeel heb z'n voordeel' en zie zelf ook de voordelen in van jouw ervaring met verschillende bedrijven, functies of werkgevers. Je hebt je al verschillende keren aan kunnen passen aan leidinggevenden en werkomgevingen. Je bent dus flexibel.

Bedenk goed: iedere werkgever is anders. De één kan jouw verleden zien als een schat aan ervaring, waar de ander twijfelt of jij de juiste persoon bent voor de lange termijn. Probeer een inschatting te maken door van te voren met de recruiter te bellen. Zo weet jij op welke manier je jouw CV en motivatiebrief kan insteken.