De beste en populairste techniek-bedrijven

Wat zijn de beste techniek-bedrijven in Nederland om voor te werken?

De beste en populairste techniek-bedrijven

Wat zijn de beste techniek-bedrijven in Nederland om voor te werken? Het ligt eraan in welk lijst je kijkt. Het ene onderzoek meet de tevredenheid van de mensen die er werken terwijl het ander de algemene populariteit meet. En waar het ene lijstje alleen bedrijven onderzoekt die zichzelf hebben opgegeven, sluit het andere geen bedrijf uit.

Zoveel lijstjes, zoveel meningen, dus de exacte notering moet altijd met een korreltje zout genomen worden. Maar het helpt je wel om een indruk te krijgen van potentiele bedrijven om voor te werken. We zetten daarom de belangrijkste techniek-bedrijven uit het onderzoek onder elkaar. Plus een directe link naar hun vacatures. Van de wereldberoemdste tot de wat minder bekende.

 

Shell

Shell blijft nog altijd de meest favoriete werkgever van Nederland. Niet alleen onder de technici, maar ook in het algemeen. Dat blijkt uit het onderzoek van Intelligence Group onder ruim 14.000 werknemers. Shell is nu al voor de vierde maal op rij favoriet bij de Nederlandse beroepsbevolking. Wel geeft Intelligence Group aan dat de top-bedrijven minder vaak genoemd worden dan in voorgaande jaren. De voorkeur om te werken bij kleinere start-ups is daar de reden voor aldus het onderzoeksbureau.

Bekijk hier de techniek-vacatures bij Shell

 

Philips

Ook het Nederlandse Philips is nog altijd populair onder werknemers. In het onderzoek van Intelligence Group neemt het de vierde plaats in. Het stijgt daarmee een plek ten opzichte van vorig jaar ondanks het feit dat het 30% minder stemmen kreeg dan in 2014.

Bekijk hier de techniek-vacatures bij Philips

 

ASML

Aan de opmars van ASML komt voorlopig geen einde. Het Nederlandse hightecbedrijf dat machines levert voor de halfgeleiderindustrie neemt de zeventiende positie in in het populariteitsonderzoek van Intelligence Group. Vorig jaar stond ASML nog op plek 22 en in 2012 op 30.

Bekijk hier de techniek-vacatures bij ASML

 

Novo Nordisk  

Novo Nordisk is een producent van farmaceutische producten. Het van oorsprong Scandinavische bedrijf eindigde op de tweede plaats van de grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers) in het onderzoek van Great Place To Work. Novo Nordisk produceert vooral medicijnen en hulpmiddelen op het gebied van diabetes. Wereldwijd heeft het zo’n 41.000 medewerkers verdeeld over 75 landen.

Bekijk hier de vacatures bij Novo Nordisk

 

AbbVie

AbbVie is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat in 2013 is ontstaan uit het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Abbott. In het onderzoek van Great Place To Work onder grote bedrijven eindigde het in de 2015 op de vierde plaats.

Bekijk hier de vacatures bij AbbVie

 

Alliander N.V.  

Het energienetwerkbedrijf Alliander eindigde in de lijst grote bedrijven van Great Place To Work op de twintigste plek. Voor Alliander een ‘mooi resultaat’, maar ook voor verbetering vatbaar.

Bekijk hier de techniek-vacatures bij Alliander

 

Sysmex

Sysmex is een wereldwijde fabrikant van medische apparatuur. Het van oorsprong Japanse bedrijf heeft in totaal ruim 5000 werknemers. In het Great Place To Work-onderzoek eindigde het op de elfde plaats bij de middelgrote bedrijven.

Bekijk hier de techniek-vacatures bij Sysmex

 

EBN B.V.

EBN houdt zich bezig met de winning van olie en gas uit Nederlandse bodem. Het is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en werkt voor de winning nauw samen met oliemaatschappijen. In het Great Place To Work-onderzoek eindigde het op de veertiende plaats bij de middelgrote bedrijven.

Bekijk hier de vacatures bij EBN

 

Welke techniek-bedrijven kan jij aanbevelen en waarom? We lezen het graag in de comments.