De beste en populairste ICT-bedrijven

De beste en populairste ICT-bedrijven

Wie naar de lijstjes van beste of populairste werkgevers kijkt, denkt dat er wellicht alleen maar ICT-bedrijven in Nederland zijn. Welk lijstje je ook pakt, de ICT-bedrijven zijn ruim oververtegenwoordigd. Opvallend. Of niet?

Zorgen ICT-bedrijven echt zoveel beter voor hun medewerkers dan andere bedrijven? Op zich begrijpelijk dat ze extra hun best doen, aangezien zij hard moeten vechten om het schaarse talent te vinden en te behouden. Een andere verklaring is dat in sommige onderzoeken bedrijven zichzelf kunnen aanmelden om beoordeeld te worden. ICT-bedrijven hebben daar wellicht meer behoefte aan, omdat zij dus de bedrijven zijn die belang hebben bij goede employer branding en er daarom alles aan willen doen om inzicht te krijgen in hun aantrekkelijkheid als werkgever.

Maar of de lijstjes nu wel of niet representatief zijn binnen de Nederlandse arbeidsmarkt, ze geven wel een mooi overzicht van interessante ICT-bedrijven waar je wellicht ook zou kunnen werken. Daarom lichten we er een paar ICT-bedrijven uit. Van de wereldberoemdste tot de wat minder bekende.

 

Google

Wie wil er niet werken, zou je bijna zeggen. Andermaal staat dit bedrijf bovenaan in het Intermediair-lijstje van populairste ICT-bedrijven om voor te werken. Introductie van hun werkzaamheden is overbodig, zo niet te uitgebreid voor een korte alinea. Benieuwd naar hun vacatures? Tja, eh, gewoon effe googelen

 

Coolblue

Waar gewone winkels het van hun kassamedewerkers moeten hebben, draait Coolblue om ICT’ers. En omdat ze ook nog eens flink groeien en bekend staan om hun grappige marketing, geldt de online winkel als een van de populairste ICT-bedrijven om voor te werken.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Coolblue

 

Accenture

Accenture kwam als beste werkgever van 2015/2016 uit de bus van het onderzoek dat SatisAction deed in opdracht van NRC. Accenture is een wereldwijd consultancybedrijf met een grote ICT-tak. Accenture werkt voor grote klanten, waaronder 91 van de Fortune Global 100 bedrijven, AEX bedrijven en grote overheidsinstellingen.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Accenture

 

Bartosz ICT

In het NRC-onderzoek eindigde Bartosz ICT voor het vierde jaar op rij als eerste in de categorie van het bedrijf met de meest tevreden medewerkers. Bartosz ICT is een dienstverlener op het gebied van testen, testmanagement en projectmanagement. Ze staan erg voor openheid en transparantie in hun personeelsbeleid en geloven dat ze daar hun hoge tevredenheid aan te danken hebben.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Bartosz ICT

 

Atlassian

Atlassian werd gekozen als beste werkgever in het onderzoek van Great Place To Work, waarbij werknemers hun eigen bedrijf beoordelen. Atlassian is een Australische Multinational die softwarepakketten bouwt voor bedrijven en overheden. Het team in Amsterdam verleent voornamelijk technische ondersteuning. Atlassian zet erg in op innovatie, maar maakt werken ook aantrekkelijk door het aanbieden van fitness, yoga en massage. En ze hebben een inhouse fietsenmaker!

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Atlassian

 

TOPdesk

TOPdesk eindigde op de derde plaats in het NRC-onderzoek van beste werkgevers. TOPdesk is een internationaal software- en consultancybedrijf met meer dan 500 medewerkers. Maar dat betekent niet dat er alleen maar ontwikkelaars en consultants rondlopen. Ze doen namelijk alles zelf. Ze houden zich bezig met functioneel ontwerp, user experience design, softwareontwikkeling en testen, marketing en communicatie, verkoop, consultancy en support.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij TOPdesk

 

Winvision

Winvision is een IT-onderneming die gespecialiseerd is in de Microsoft-technologie. Ze leveren hun diensten met name aan bedrijven in de zorg, onderwijs en goede-doelensector. In het NRC-onderzoek eindigden ze op de vierde plaats als beste werkgever van 2015/2016.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Winvision

 

Strict

Srict eindigde op de vijfde plaats in het NRC-onderzoek en is daarmee een van de vier ICT-bedrijven in de top-5 van beste werkgevers van 2015/2016. (het enige niet ICT-bedrijf was ORMIT op plaats twee). En in de lijst met meest tevreden werknemers stond Strict - een consultancybedrijf gespecialiseerd in communicatietechnologie - zelfs op drie.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Strict

 

NetApp     

NetApp is een wereldwijd bedrijf dat al ruim twintig jaar gespecialiseerd is in dataopslag. In het onderzoek van Great Place To Work stond het in Nederland in de top-20 van beste multinationals om voor te werken. In de Europese ranglijst eindigde het zelfs bovenaan.

 

Intermax

Intermax eindigde op de tweede plaats van de Great Place To Work in de categorie van bedrijven tussen de 20 en 50 medewerkers. De kern van dit ICT-bedrijf bestaat uit hosting en cloud-computing. Intermax verzorgt de complete architectuur, realisatie en het beheer van de ICT-infrastructuur van andere bedrijven.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Intermax

 

Experius

Experius eindigde op de vijfde plaats in de categorie van bedrijven tussen de 20 en 50 medewerkers van Great Place To Work. Experius helpt bedrijven en consumenten met online e-commerce-oplossingen. Het bouwt en ondersteunt webshops en zorgt voor integratie met het huidige ERP- en kassasystemen.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Experius

 

Incentro

Incentro eindigde op de derde plaats van de Great Place To Work in de categorie van bedrijven tussen de 50 en 250 medewerkers. Voor het bedrijfsleven ontwikkelt Incentro websites met een productief en gebruiksvriendelijk CMS. Daarbij creëert het dashboards waarmee bedrijfsinformatie toepasbaar wordt en helpt het organisaties verder met Enterprise Content Management. Ook is Incentro een van de grootste partners van Google met de Google Search Appliance.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Incentro

           

TamTam

TamTam eindigde op de vierde plaats van de middelgrote bedrijven binnen Great Place To Work. Deze ‘full service digital agency’ bestaat naar eigen zeggen uit ‘een bont gezelschap van creatieven, bouwers en datagekken’. In het jaar van hun oprichting in 196 waren dat er nog twee, inmiddels zijn het er zo’n 200.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij TamTam

 

Comparex

Comparex volgt op de vijfde plaats van de middelgrote bedrijven binnen Great Place To Work. Opnieuw een IT-dienstverlener dus. Comparex is gespecialiseerd in onder meer cloud-oplossingen, big data, security en Software Asset Management.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij Comparex

 

TenICT

TenICT completeert het lijstje met de zesde plaats binnen de beste werkgevers met 50-250 werknemers. Vier ICT-bedrijven op rij in de top-6. TenICT is een kennisorganisatie met een focus op IT-infrastructuur. De 120 werkzame consultants hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring opgedaan binnen Multinationals en Overheid organisaties.

Bekijk hier de openstaande ICT-vacatures bij TenICT

 

ABN, Rabobank en ING

En dan zijn er natuurlijk nog de banken. Traditioneel vallen die onder de financiële dienstverlening, maar sinds de opmars van het online bankieren zijn het halve ICT-bedrijven geworden. En ondanks de bankencrisis nog steeds erg populair onder werkzoekenden. De drie grootse Nederlandse banken ABN, Rabo en ING staan allemaal in de top-10 van populairste werkgevers. Daarom ook hier het overzicht van hun ICT-vacatures: