De beste en populairste bedrijven

De beste en populairste bedrijven

Iedereen wil een goeie baan bij een leuke werkgever, maar bij welke bedrijven is het ook écht leuk om te werken? Daar hebben ze lijstjes en onderzoeken voor! En wie naar deze lijstjes van beste of meest populaire werkgevers kijkt, denkt dat er wellicht alleen maar ICT-bedrijven in Nederland zijn. Welk lijstje je ook pakt, de ICT-bedrijven zijn ruim oververtegenwoordigd. Opvallend, maar niet geheel vreemd. Technologie en ICT ontwikkeld zo snel, dat de bedrijven steeds belangrijker worden, dus zijn ze continue op zoek naar talent. Én doen er veel aan om talent binnen te houden - en daaruit ontstaat regelmatig een fijne werkomgeving. En je kunt bij deze bedrijven de ICT kant op,  maar dat hoeft natuurlijk niet. Ze hebben, net als ieder ander groot bedrijf, ook afdelingen voor sales, marketing, communicatie etc.

Maar of de lijstjes nu wel of niet representatief zijn binnen de Nederlandse arbeidsmarkt, het geeft wel een mooi overzicht van gave bedrijven om voor te werken; wereldberoemd, of misschien wat minder.

Google

Wie wil er niet werken, zou je bijna zeggen. Andermaal staat dit bedrijf bovenaan in het Intermediair-lijstje van populairste ICT-bedrijven om voor te werken. Introductie van hun werkzaamheden is overbodig, zo niet te uitgebreid voor een korte alinea. Benieuwd naar hun vacatures? Tja, eh, gewoon effe googelen

 

Coolblue

Waar gewone winkels het van hun kassamedewerkers moeten hebben, draait Coolblue om online specialisten. En omdat ze ook nog eens flink groeien en bekend staan om hun grappige marketing, geldt de online winkel als een van de populairste bedrijven om voor te werken.

Bekijk hier de openstaande acatures bij Coolblue

 

Accenture

Accenture kwam als beste werkgever van 2015/2016 uit de bus van het onderzoek dat SatisAction deed in opdracht van NRC. Accenture is een wereldwijd consultancybedrijf, werkt voor grote klanten, waaronder 91 van de Fortune Global 100 bedrijven, AEX bedrijven en grote overheidsinstellingen.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Accenture

 

TOPdesk

TOPdesk eindigde op de derde plaats in het NRC-onderzoek van beste werkgevers. TOPdesk is een internationaal software- en consultancybedrijf met meer dan 500 medewerkers. Maar dat betekent niet dat er alleen maar ontwikkelaars en consultants rondlopen. Ze doen namelijk alles zelf. Ze houden zich bezig met functioneel ontwerp, user experience design, softwareontwikkeling en testen, marketing en communicatie, verkoop, consultancy en support.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij TOPdesk

 

Winvision

Winvision is een IT-onderneming die gespecialiseerd is in de Microsoft-technologie. Ze leveren hun diensten met name aan bedrijven in de zorg, onderwijs en goede-doelensector. In het NRC-onderzoek eindigden ze op de vierde plaats als beste werkgever van 2015/2016.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Winvision

 

Strict

Strict eindigde op de vijfde plaats in het NRC-onderzoek en is daarmee een van de vier ICT-bedrijven in de top-5 van beste werkgevers van 2015/2016. (het enige niet ICT-bedrijf was ORMIT op plaats twee). En in de lijst met meest tevreden werknemers stond Strict - een consultancybedrijf gespecialiseerd in communicatietechnologie - zelfs op drie.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Strict

 

Intermax

Intermax eindigde op de tweede plaats van de Great Place To Work in de categorie van bedrijven tussen de 20 en 50 medewerkers. De kern van dit bedrijf bestaat uit hosting en cloud-computing. Intermax verzorgt de complete architectuur, realisatie en het beheer van de ICT-infrastructuur van andere bedrijven.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Intermax

 

Incentro

 

Incentro eindigde op de derde plaats van de Great Place To Work in de categorie van bedrijven tussen de 50 en 250 medewerkers. Voor het bedrijfsleven ontwikkelt Incentro websites met een productief en gebruiksvriendelijk CMS. Daarbij creëert het dashboards waarmee bedrijfsinformatie toepasbaar wordt en helpt het organisaties verder met Enterprise Content Management. Ook is Incentro een van de grootste partners van Google met de Google Search Appliance.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Incentro

           

TamTam

TamTam eindigde op de vierde plaats van de middelgrote bedrijven binnen Great Place To Work. Deze ‘full service digital agency’ bestaat naar eigen zeggen uit ‘een bont gezelschap van creatieven, bouwers en datagekken’. In het jaar van hun oprichting in 196 waren dat er nog twee, inmiddels zijn het er zo’n 200.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij TamTam

 

Comparex

Comparex volgt op de vijfde plaats van de middelgrote bedrijven binnen Great Place To Work. Opnieuw een IT-dienstverlener dus. Comparex is gespecialiseerd in onder meer cloud-oplossingen, big data, security en Software Asset Management.

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Comparex

 

 

ABN, Rabobank en ING

En dan zijn er natuurlijk nog de banken. Traditioneel vallen die onder de financiële dienstverlening, maar ook binnen deze grote bedrijven hebben ze zo veel afdelingen waar je zou kunnen starten. En ondanks de bankencrisis nog steeds erg populair onder werkzoekenden. De drie grootse Nederlandse banken ABN, Rabo en ING staan allemaal in de top-10 van populairste werkgevers. Daarom ook hier het overzicht van hun vacatures: