Zo kom je over je after-holiday dip heen!

Zo kom je over je after-holiday dip heen!

Je kent het ongetwijfeld, je bent net terug van een fantastische vakantie op de camping in Frankrijk, een strandvakantie met je vrienden of een heerlijke verre reis buiten Europa. En dan komt helaas weer het moment dat je wekker vroeg gaat en je gewoon weer volle bak aan het werk moet. Even zuchten is dan vaak niet genoeg om je zin en energie op te krikken. Maar wat helpt dan wel om weer gemakkelijker aan het werk te gaan? We helpen je op weg!

 

  1. Blijf dingen ondernemen. Vaak heb je op vakantie meer tijd voor zwemmen, wandelen en andere leuke uitjes. Als je weer aan het werk bent, is dat vaak het eerste wat je minder doet als je ’s avonds na een lange werkdag thuis komt. Eigenlijk heel zonde, want actief bewegen zorgt er nu juist voor dat je je energiek voelt. Probeer dus vooral die avondwandeling na het eten erin te houden, fiets naar je werk, maak een ommetje tijdens de lunch en ga weer trainen bij je vaste sportclub. Je zult zien dat je je daardoor beter voelt!

 

  1. Houd je herinneringen vast. Om na te genieten van je vakantie, moet je je herinneringen vooral niet wegstoppen. Bekijk je foto’s regelmatig, zet ze op social media en deel je verhalen met je collega’s, familie en vrienden. Probeer thuis ook de dingen te eten waar je op vakantie zo van genoot, die heerlijke verse ananas en garnalen op de grill. Zo kun je ervoor zorgen dat je je vakantie niet binnen twee dagen alweer vergeten bent.

 

  1. Minder online tijd. Tijdens je vakantie waren er vast momenten dat je helemaal niet op je smartphone keek omdat je simpelweg te druk was met zonnen, zwemmen, stadjes bekijken en ga zo maar door. Nu je thuis bent, ligt de online verslaving weer op de loer en zit je ongemerkt weer veel vaker achter een scherm voor zowel werk, online surfen en social media. Probeer af en toe bewust even offline te gaan om het vakantiegevoel vast te houden. Ga ’s avonds bijvoorbeeld lekker buiten zitten met een boek, spreek af met vrienden, speel een spelletje en vermijd zo je scherm wat vaker!     

 

  1. Ontevreden in je werk. Was jij voor de vakantie eigenlijk al ontevreden met (specifieke onderdelen) van je baan of werk? Heb je daar op vakantie even niet aan gedacht maar loop je hier na de vakantie direct weer tegen aan? Maak een frisse start en praat erover met je collega’s of je leidinggevende. Wellicht kun je bepaalde werkzaamheden overdragen of kun je iets nieuws oppakken waar je nieuwe energie van krijgt. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

 

  1. Tijd voor wat nieuws? Het kan ook zijn dat je na je vakantie het gevoel hebt dat je niet meer op je plek zit in je baan. Je hebt hier veel over nagedacht toen je vrij was. In dat geval is het misschien tijd voor een nieuwe uitdaging. Ga je dan oriënteren op wat je precies wilt en lees ook onze tips bij twijfels over je baan. Ga aan de slag, want niemand wordt er blij van als je blijft zitten op een werkplek waar je niet daadwerkelijk gelukkig van wordt. Ga voor beter!

 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe baan? Download dan de gratis Monsterboard app. Hiermee kun je heel makkelijk en snel door ons vacatureaanbod bladeren. Swipe naar links = niks voor mij, swipe naar rechts = direct solliciteren!