Skip to main content

Twee derde millennials niet blij met het leven

Twee derde millennials niet blij met het leven

Maar liefst twee derde van de ruim 2.000 millennials die deelnamen aan de Dertigers Dilemma Test van Monsterboard, geeft aan niet blij te zijn met zijn of haar leven op dit moment. Ook zegt 40% niet op zijn plek te zitten als het gaat om hun baan en is 35% zich daar niet zeker van. Hoe komt dit precies en wat kan je zelf hieraan doen?

 

 

 

Is dit alles?

Maar liefst 64% van de millennials vraagt zich af of dit alles is. De generatie lijkt echt in essentie niet zo happy. De helft had liever een andere opleiding gedaan en maar liefst 60% van de millennials die al eens in het buitenland heeft gewerkt, gereisd of gestudeerd zou dat nog eens willen. Psycholoog Jasper Scholten geeft aan dat dit onrustige gevoel wel te verklaren is. “Allereerst zijn er oneindig veel keuzemogelijkheden. Daar komt bij dat veel millennials niet weten wat ze dan precies willen. Dat levert een ongelukkig gevoel op. Ook levert de gejaagde maatschappij te weinig tijd voor zelfreflectie, terwijl het juist belangrijk is om stil te staan bij wat je echt wil.”

Ga in gesprek

Wees dus eerlijk naar je omgeving en ga aan de slag met je gevoelens. Blijf daarover in gesprek. Met je vrienden, familie en werkgever. Ulrich Biebaut, General Manager Benelux bij Monster: “Als je niet praat, weet niemand wat er aan de hand is. Door erover te praten, krijg je ook de mening en ervaringen van anderen te horen en dit helpt je enorm bij het vormen van je gedachten en het maken van keuzes in je leven en werk. Als je nu het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt, is het wellicht een idee om een externe coach in te schakelen.”

Fear of missing out

Daarnaast is het belangrijk om je niet teveel bezig te houden met wat anderen wel of niet doen.

Millennials hebben regelmatig het gevoel dat mensen uit hun omgeving meer genieten van hun leven en werk omdat ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ook laat meer dan de helft van de millennials weten regelmatig (29%) of soms (26%) het gevoel te hebben dat ze dingen missen door de postings van hun vrienden op social media. Lees hier de tips over omgaan met het veelvoorkomende FOMO.


Back to top