7 tips om een baan te vinden tijdens de coronacrisis

7 tips om een baan te vinden tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft niet alleen impact op de gezondheid, maar ook economisch zijn de gevolgen groot. Er zijn mensen die hun baan hebben verloren, of die net aan het solliciteren waren en nu het gevoel hebben daar niet mee verder te kunnen. Bijvoorbeeld omdat de sector waarin je werkt hard getroffen is. Er zijn ook sectoren die juist enorm groeien, denk aan de logistiek. Daar hebben ze juist personeel nodig. Hoe zorgelijk de situatie ook is, er zijn ook in tijden van crisis mogelijkheden om werk te vinden. Monsterboard geeft je 7 tips voor het vinden van een baan tijdens de coronacrisis.

 

Blijf up to date. 

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je het in deze onzekere tijd spannend vindt om te solliciteren.  Maak alvast een start door je cv te uploaden op Monsterboard.nl en je cv op zichtbaar te zetten zodat werkgevers je kunnen vinden. Je krijgt dan automatisch updates met de nieuwste ontwikkelingen, vacatures en tips tijdens de coronacrisis.

Een killer cv.

Is je cv misschien toe aan vernieuwing? Dan is het belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat. Het cv is namelijk het eerste waar een werkgever of recruiter naar kijkt. Daar moet je dus indruk mee maken! Hoe krijg je zo’n killer cv? Onze cv-expert Boudewijn Kuiper legt je in 9 stappen uit hoe je een modern cv maakt. Geen zin om te lezen? Bekijk onze video:

 

Pas je motivatiebrief aan.

Een goede motivatiebrief is belangrijk. Solliciteer je op meerdere functies? Maak dan ook meerdere brieven en pas je brief aan op het soort bedrijf en vacature waar je op reageert. Zorg ervoor dat de gevraagde skills aan bod komen in je brief.
 

Oefen met videosolliciteren. 

Sollicitaties zullen in deze tijd telefonisch of via video gaan. En dat kan best lastig zijn… Via de telefoon kun je de reactie van de ander moeilijker peilen en via video kunnen we ons voorstellen dat het even onwennig is. Je valt zeker positief op als je al hebt geoefend met videosolliciteren! Je komt zelfverzekerder over en grote kans dat het gesprek soepel verloopt. Wij helpen je op weg met deze tips voor de perfecte video sollicitatie.

Netwerken. 

Je netwerk is super belangrijk! Vertel iedereen, van familie tot kennissen, dat je een baan zoekt. Je netwerk helpt je vast graag, zeker op dit moment. Zet ook een oproep op je social kanalen dat je werk zoekt. Geef aan wat je precies zoekt, hoe veel uur, in welke branche en welk niveau. Ken je iemand die bij een tof bedrijf werkt? Vraag hem of haar dan of er kansen zijn en of hij of zij je cv bij de HR manager onder de aandacht wil brengen.

Tijdelijk werk.

Kijk ook eens naar tijdelijk werk, interim of freelance. Als je iemand vervangt tijdens zwangerschapsverlof bijvoorbeeld, ben je in ieder geval minimaal vier maanden onder de pannen. Zo zijn er meer mogelijkheden naast een vaste baan, die uiteindelijk toch ook naar een fulltime contract kunnen leiden.

Check waar de kansen liggen. 

Kom je uit de horeca of de culturele sector? Dan is het logisch dat de vacatures in die branches even on hold staan. Maar andere sectoren groeien juist nu heel hard. Denk aan de logistiek of de zorg. Kijk dus buiten je eigen ervaring en check waar nu kansen liggen en welke skills je daarvoor nodig hebt.
 

Gelijk aan de slag met het zoeken naar een baan? Download de app en swipe jezelf naar je volgende baan