De structuur van een sollicitatiegesprek

De structuur van een sollicitatiegesprek

Deze punten klinken je vast niet meer vreemd in de oren. Een goede voorbereiding, positiviteit en jezelf blijven, dat zijn namelijk dé ingrediënten voor een geslaagd sollicitatiegesprek. Maar de structuur van het gesprek is je misschien nog niet helemaal duidelijk. Wat kun je verwachten van het gesprek en wat zijn de belangrijkste vragen die je gesteld zullen worden? Na het lezen van deze blog ben je helemaal ready voor je sollicitatie bij dat fijne bedrijf!

 

  1. Over jou. Waarschijnlijk komt je gesprekspartner de ruimte binnen lopen met jouw uitgeprinte cv. Natuurlijk kun je enkele basisvragen over je opleiding en werkervaring verwachten, waarbij je cv leidend is. Ligt er geen printje van je cv op tafel? Beter! Nu kun je meer vertellen over wie je werkelijk bent. Benut het eerste kwartier van het gesprek om naast je hard skills ook je soft skills en dus je persoonlijkheid naar voren te laten komen. Je opleiding en werkervaring kunnen ze namelijk nog na lezen op je cv, je persoonlijkheid niet. Vertel over je hobby’s, interesses en dingen waar je energie uit haalt. Vertel wanneer je voor het laatst iets nieuws hebt geleerd of deel een gebeurtenis die je bij is gebleven. Aansluitend daarop benoem je enkele karaktereigenschappen. Probeer hierbij altijd de koppeling te maken met de functie of het bedrijf waar je solliciteert.
  1. Over het bedrijf en de functie. Vervolgens is het tijd om vragen te stellen aan degene die tegenover je zit. Wees geïnteresseerd! Interesse laat zien dat je serieus bent! Vraag naar het bedrijf en de functie. Wat is de missie van het bedrijf? Hoe ziet het team eruit? Levert het bedrijf ook een bijdrage aan de maatschappij? Hoeveel andere kandidaten zijn er? Natuurlijk laat je je gesprekpartner het gesprek leiden, maar vergeet niet dat het een gelijkwaardig gesprek is en dat jij ook vragen moet stellen om de balans te behouden.
  1. Over het waarom. Daarna kun je vragen verwachten die dieper ingaan op het waarom. Waarom heb je bij ons gesolliciteerd? Waar zie je je zelf over vijf jaar? Waarom moeten we jou aannemen? Houd er rekening mee dat deze vragen altijd gesteld worden en bereid hierop thuis een antwoord voor. Het kan ook voorkomen dat er een beetje een gekke vraag gesteld wordt, waarbij je je hersenen moet kraken. Je moet jezelf realiseren dat er geen foute of goede antwoorden zijn. Het gaat erom hoe creatief je omgaat met het beantwoorden van zo’n vraag.
  1. Over je salaris. Laat de recruiter beginnen over het salaris en secundaire voorwaarden.. Natuurlijk kun je ook zelf het onderwerp aanhalen, want het laat zien dat je serieus bent. Tijdens het gesprek voel je zelf het beste aan of dat nu al op z’n plaats is of dat je dit onderwerp tijdens het tweede gesprek bespreekt. Zo zijn er nog meer do’s and don’t’s tijdens een sollicitatiegesprek.
  1. Over de vervolgstappen. Last but not least: vraag altijd naar de follow up. Dat is enorm belangrijk. Je wilt graag weten waar je staat in het proces en dat weet je pas als je er naar vraagt. Het kan voorkomen dat recruiters niet reageren als je al op gesprek bent geweest, wees deze ergernis voor door het maken van duidelijke afspraken.

Hoe zorg je ervoor dat je uit wordt genodigd voor een sollicitatiegesprek? Upload je cv, zodat je vanzelf wordt gevonden door werkgevers!