DISC test: wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

DISC test: wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

Tijdens een sollicitatie kan je gevraagd worden of je een DISC-persoonlijkheidsanalyse wil maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een model dat bestaat uit vier kleuren (groen, blauw, geel en rood) en inzicht geeft in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Verschillende gedragskenmerken die je vaak op de werkvloer tegenkomt worden gekoppeld aan deze kleuren. Daarom is het voor een recruiter handig om te weten bij welke kleur jouw persoonlijkheid het beste past. Hij of zij kan dan beoordelen of je goed bij de functie of binnen het team past en kan je ook vragen stellen over jouw persoonlijkheid naar aanleiding van de test. Wij leggen je uit welke kleuren er zijn en wat ze betekenen. Zo ben je goed voorbereid op de DISC test!

Een kleine nuance is noodzakelijk, want niemand is alleen maar ‘blauw’ of ‘geel’. Je bént niet één kleur. De theorie gaat ervanuit dat je alle kleuren in je hebt, maar een voorkeur hebt voor een bepaalde verhouding tussen de kleuren.

Groen: vriendelijk.

Wie zorgzaamheid en harmonie hoog in het vaandel heeft staan neigt naar groen. Mensen met groen gedrag zijn vaak vriendelijk, meelevend, bescheiden en attent. Ook zijn ze bedachtzaam en rustig ingesteld. Ze komen misschien over als introvert, maar ze zijn juist hele betrokken teamspelers. Een valkuil kan zijn dat de eigen wensen soms op de achtergrond raken.

Blauw: analytisch vermogen.

De analyticus stelt zich vaak nauwkeurig of voorzichtig op. Iemand met een blauw profiel is gericht op objectiviteit en detail. Bovendien zijn blauwe mensen ook vaak introvert en kritisch. Blauw heeft te maken met rationaliteit. Blauwe mensen kunnen goed observeren en gaan vaak goed om met regels. Ze kunnen wel wat afwachtend en gesloten zijn, en hechten grote waarde aan privacy.

Geel: enthousiast.

Een gele persoonlijkheid herken je aan het vele gepraat. De gedragskenmerken die hierbij horen zijn expressiviteit, creativiteit en enthousiasme. Beslissingen worden gemaakt op basis van gevoel. Gele karaktereigenschappen zijn extravert, relatiegericht, hartelijk en impulsief. Gele mensen kunnen wel doorslaan in te veel praten.

Rood: zelfverzekerd.

Rood gedrag kenmerkt zich door het doelbewust nemen van beslissingen. Mensen met rood gedrag komen snel tot de kern, nemen geen blad voor de mond, maken snel beslissingen en zijn resultaat gericht. Graag winnen hoort ook bij het rode persoonlijkheidsprofiel.

Heb je een DISC test gemaakt en komt daaruit dat je het beste past bij de kleur geel? Een recruiter kan dan bijvoorbeeld vragen naar je beste en minder goede eigenschappen, en hoe je hiermee omgaat. En als je hebt gesolliciteerd naar bijvoorbeeld een salesfunctie waarbij het belangrijk is dat je het product van het bedrijf enthousiast kan verkopen aan klanten, dan past een geel profiel hier waarschijnlijk goed bij. Maar wees gerust: de DISC test wordt vaak gebruikt als onderdeel van een sollicitatie. Een recruiter zal je niet snel afwijzen op basis van enkel een DISC-test.

Op internet kun je op verschillende sites alvast korte DISC testjes invullen, zodat je een idee krijgt bij welke kleur jij het beste past. Je kunt dan ook gerichter naar een nieuwe baan zoeken, omdat je iets beter kunt inschatten welke functies bij je passen. Maak dan ook direct een gratis Monsterboard account aan en upload je cv. Dan krijg je vacatures die bij je profiel passen, maar word je ook automatisch gevonden door werkgevers. Succes!