Zo bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek

Zo bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek

De do’s en don’ts van sollicitatie expert Michael Reuven

Het sollicitatiegesprek: de een schuift zelfverzekerd aan, en de ander krijgt klotsende oksels. Behoor jij tot degene die al in paniek raakt bij het woord sollicitatie? Geen zorgen, veel van ons hebben hier last van. En dat is gelukkig nergens voor nodig. Er is geen standaard succesformule voor een goed sollicitatiegesprek, maar er zijn wel een aantal dingen waar je van te voren rekening mee kunt houden. Een goede voorbereiding is het halve werk! In het Monsterboard webinar gaf sollicitatie expert Michael Reuven zijn gouden tips voor sollicitatiegesprekken. Dit zijn de do’s en don’ts!

 

 

Do’s:

  • Bereid je goed voor. “Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je zenuwen de baas blijft. Doe allereerst goed onderzoek naar de organisatie, de functie en je gesprekspartner. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je goed voorbereid op vragen die hierover gesteld worden. Maar bereid je ook praktisch goed voor: hoe lang is de reistijd, is het een groot gebouw, moet je ver lopen vanaf de garage of de halte? Check ook goed van te voren of het OV vertragingen heeft, of er files zijn en of je band niet lek is. Zo kom je zeker op tijd!”
  • Wees positief en opgewekt. “Zorg ervoor dat je enthousiast overkomt, laat merken dat je er zin in hebt! Bijvoorbeeld door te lachen. Lachen helpt ook nog eens tegen de zenuwen omdat het endorfine in je lichaam aanmaakt. Non verbale communicatie is ook belangrijk: zorg voor een open en actieve houding, zit niet onderuit gezakt.”
  • Blijf jezelf. “Dit klinkt natuurlijk een beetje cliché en lijkt heel makkelijk, maar toch is het belangrijk om in gedachten te houden. Speel geen toneelstukje, maar geef eerlijk antwoord op de vragen en doe je niet anders voor dan dat je eigenlijk bent. Daar prikt een recruiter snel doorheen.”
  • Blijf altijd professioneel. “Merk je dat er een goede klik is tussen jou en de recruiter? Mooi! Maar blijf wel altijd professioneel. Ga niet te veel in op persoonlijke details zoals een gezamenlijke hobby. Houd het zakelijk, en wijk niet teveel uit in het gesprek. Je bent daar om te solliciteren voor die leuke job, dus daar gaat het gesprek over.”
  • Check of er een match is. “Natuurlijk wil jij die baan binnen hengelen, maar je moet er ook goed op letten of jij wel een match bent met de organisatie. Jouw persoonlijkheid moet passen bij het bedrijf, je gaat er misschien wel 40 uur per week doorbrengen. Ook een belangrijke tip: check je positieve eigenschappen in combinatie met de competenties van de openstaande functie. Vraagt het bedrijf om iemand die zelfstandig kan werken? Geef dan aan dat je heel proactief bent, graag zelf initiatief neemt en daarom goed zelfstandig kan werken. Zo maak je duidelijk dat er een match is tussen jou en het bedrijf!”

 

Don’ts:

  • Liegen. “Dit is natuurlijk echt een no go. Heb je een gat op je cv omdat je een tijd hebt gereisd of misschien wel een burn-out hebt gehad? Wees hier gewoon eerlijk over, en kom met een goed argument waarom dat gat is ontstaan en maak er vervolgens iets positiefs van. In het geval van een burn-out kun je bijvoorbeeld zeggen dat je goed hersteld bent en ervan geleerd hebt je eigen grenzen aan te geven.”
  • Je ondergeschikt voelen. “Een sollicitatiegesprek is een gelijkwaardig gesprek. Je bent uitgenodigd door de recruiter omdat hij of zij je graag beter wil leren kennen omdat je geschikt kan zijn voor de baan. Je bent niet de underdog, je bent een gelijkwaardige gesprekspartner! Onthoud dit goed als je het gesprek in gaat, het helpt tegen de zenuwen.”
  • Onverzorgd voor de dag komen.Kleed je naar de positie en branche waarbinnen je solliciteert. Check van te voren de website en foto’s van medewerkers, zo krijg je al een goed beeld of ze formeel of informeel gekleed gaan. Het is ook helemaal niet raar om van te voren even te bellen en te vragen naar de bedrijfscultuur en hoe medewerkers zich kleden. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn dan underdressed op je sollicitatiegesprek aankomen! Don’ts wat betreft kleding: hele opvallende sieraden, een pet, vieze of gekreukelde kleding, gaten in je broek of open schoenen. Ook vervelend: veel parfum. En helemaal not done: een sigaret roken vlak voordat je het gesprek in gaat. Dit ruik je!”
  • Te veel praten. “Het is altijd goed om te laten zien dat je enthousiast bent en de baan graag wil hebben, maar probeer de recruiter het gesprek te laten leiden. Geef alleen goed en uitgebreid antwoord op zijn of haar vragen en stel wedervragen. Zo maak je een rustige en professionele indruk!”
  • Geen vragen stellen. “Natuurlijk zit je in het sollicitatiegesprek omdat de recruiter jou vragen wil stellen om te kijken of jij de juiste persoon voor de baan bent. Maar stel zelf ook vragen! Het laat zien dat je serieus bent en interesse hebt in de functie. Ook geeft het stellen van vragen je een beter beeld van de organisatie en of je daar zou willen werken. Vragen die je kunt stellen zijn bijvoorbeeld hoe het team eruit ziet, welke doorgroeimogelijkheden er zijn of wat het bedrijf doet op het gebied van duurzaam ondernemen. Toon interesse!”

 

Je hoort nog veel meer tips van Michael en Joyce in het webinar. Ben je nog niet zo ver dat je kunt solliciteren, en wil je liever tips voor je cv? Check dan het webinar van onze cv expert Boudewijn. Hij geeft je zijn gouden tips voor een modern cv!