Social media tijdens werktijd: mag dat?

Social media tijdens werktijd: mag dat?

Even Instagram of Snapchat checken, een privémailtje sturen of even vijf minuutjes je droomvakantie zoeken. Bijna iedereen doet wel eens iets voor zichzelf tijdens werktijd. Maar mag dat eigenlijk wel? Je wordt natuurlijk wel gewoon betaald voor de uren, en je bent eigenlijk bezig met iets voor jezelf ‘in de baas zijn tijd’. Wat zijn de regels voor social media onder werktijd? Moet het kunnen of niet?  

Er staat nog weinig in de wet over het gebruik van social media tijdens werktijd. Daarom hebben veel bedrijven social media protocollen. Hierin staan de regels over gebruik van social media onder werktijd, maar vaak ook over het gebruik van je telefoon. Mag je bijvoorbeeld Whatsapp gebruiken tijdens je werk? Als het bedrijf waar je werkt een social media protocol heeft, staat dat erin.


Social media onder werktijd: of het kan ligt aan het soort bedrijf
 

Of je werkgever het gebruik van social media of je telefoon en/of internet in het algemeen goed vindt licht natuurlijk ook aan het soort baan dat je hebt. Als lerares of verpleegkundige is het natuurlijk niet handig als je veel op je telefoon zit, en als je in de productie werkt is de kans zelfs groot dat het verboden is om je telefoon te gebruiken tijdens werktijd omdat dit gevaarlijk kan zijn. Maar als administratief medewerker of receptioniste is het een ander verhaal, als je even geen binnenkomende telefoontjes hebt, of een paar minuten niets te doen, dan kan het geen kwaad om kort een appje te sturen. En voor beroepen als journalist of communicatieadviseur is het juist goed als je precies weet hoe apps als Instagram werken of om het nieuws te volgen via bijvoorbeeld Twitter.

In de praktijk blijkt dat de meeste werkgevers niet heel moeilijk doen over het gebruik van social media of appen tijdens werktijd. Er wordt namelijk ook steeds vaker verwacht dat je ’s avonds of in het weekend bereikbaar bent voor werkzaken. Zo is een appgroepje voor je werk heel normaal geworden en sturen de meeste mensen in hun vrije tijd ook nog wel e-mails voor werk. Als je tijdens werktijd dan af en toe ook even iets privé doet, heft dat elkaar wel ongeveer op. En bovendien, je werkgever kan niet van jou verwachten dat je tijdens je werk helemaal geen contact hebt met je vriend, vriendin of familie.

 

Recht op privacy

Maar let wel goed op. Het is niet chique om negatieve verhalen over je werk op social media te zetten. Of je dit nou tijdens, voor of na werktijd doet. Je werkgever mag natuurlijk niet bepalen hoe je omgaat met social media en wat je precies op Instagram zet. Je hebt het recht op privacy en vrije meningsuiting. Maar het is wel netjes om het persoonlijk te houden, en geen gevoelige of negatieve informatie over de plek waar je werkt met de hele wereld te delen. 

 

Instagram onder werktijd, mag het of niet?

Voor het antwoord op de vraag of jij op social media mag onder werktijd, kun je het beste aan je baas vragen of er een social media protocol is. Is dat er niet dan kun je met hem of haar bespreken wat redelijke regels zijn, die passen bij het soort bedrijf en jouw functie. Je kunt er over het algemeen vanuit gaan dat het gebruik van social media onder werktijd best kan, maar dat dit gebruik niet van negatieve invloed moet zijn op je dagelijkse werkzaamheden. Even appen of Instagram checken kan dus best, maar zorg ervoor dat je aandacht en je focus bij je werk blijft. Jij blij en je baas ook!

Merk je dat je leidinggevende je te weinig ruimte geeft als het gaat om social media of telefoongebruik tijdens werktijd, maar wordt er wel van alles van je verwacht buiten werktijd om? Misschien is het dan tijd om op zoek te gaan naar een andere baan! En dat doe je gewoon via je… telefoon! Download de gratis Monsterboard app en die nieuwe toffe job heb je sneller gevonden dan je denkt.