Op zoek naar een baan? Dit zijn de recruitment trends van 2019!

Op zoek naar een baan? Dit zijn de recruitment trends van 2019!

De recruitment trends van 2019

Op zoek naar een baan? Dit zijn de recruitment trends van 2019!

Voor iedereen die dit jaar op zoek gaat naar een nieuwe baan: wij hebben de vier nieuwste recruitment trends voor 2019 voor je op een rij gezet. Zo weet je precies hoe je die droombaan binnen kunt halen!

 

  1. Mobiel solliciteren. Het is al jaren een trend, maar in 2019 verwachten we dat het écht doorbreekt: mobiel solliciteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we massaal met z’n allen op onze smartphone zoeken naar vacatures, maar echt solliciteren doen we het liefst via de laptop of desktop. Dit ligt voor een deel aan bedrijven zelf, die het niet altijd mogelijk maken om via je smartphone te reageren op vacatures. We verwachten dat dit jaar een omslag wordt en bedrijven zullen investeren om mobiel solliciteren zo makkelijk mogelijk te maken.

 

  1. Video. Video wordt al jaren getipt als dé trend in recruitment, en dit jaar verwachten we dat zowel bedrijven als werkzoekenden hier volop gebruik van gaan maken in het recruitmentproces. Vooral voor bedrijven is 2019 het jaar waarin ze zullen laten zien wie ze zijn met een video video in plaats van met tekst. Want zeg nou zelf, het is toch ook veel leuker en informatiever als een medewerker van het bedrijf in beeld laat zien hoe het is om daar te werken dan dat deze informatie alleen op de website staat? Ook zijn de mogelijkheden voor werkzoekenden enorm: je zal dit jaar ongetwijfeld een keer tegenkomen dat je kunt reageren op een vacature door een video van jezelf in te sturen. Maar dat kun je natuurlijk ook proactief doen! Een keer proberen? Check hier onze tips voor een goede elevator pitch!

 

  1. Chatbots en whatsapp. Je zult het vast wel herkennen: je stuurt liever even snel een appje dan dat je iemand belt. Dat ga je dit jaar in sollicitatieprocedures ook tegenkomen. Je kunt bij steeds meer bedrijven appen met de recruiter om vragen te stellen. Wel zo makkelijk toch? Maar ook chatbots worden steeds vaker ingezet om vragen van werkzoekenden te beantwoorden. En daar is nog veel te winnen, want niets zo vervelend als een chatbot die geen goed antwoord geeft op je vraag. We verwachten dat bedrijven de chatbots gaan verbeteren omdat ze een recruiter veel werk uit handen kunnen nemen. Dat wordt dit jaar dus appen en chatten voor een baan in plaats van bellen of mailen!

 

  1. Voice search. Je hebt er vast wel eens van gehoord en misschien heb je het zelf al in huis: een smart speaker van bijvoorbeeld Google Home. Met een smart speaker kun je alles in en rondom huis met je stem bedienen. “Licht uit, televisie aan, verwarming hoger.” Maar bedenk je eens waar je stembediening nog meer voor kan gebruiken. “Ik zoek een baan als marketingmanager in Breda”. Zo wordt zoeken naar een baan makkelijker dan ooit!

 

Op zoek naar een nieuwe baan dit jaar? Check dan snel onze nieuwste vacatures of upload je cv. Zo word je gevonden door topwerkgevers!