7 tips voor een leuke nieuwjaarsborrel op je werk

7 tips voor een leuke nieuwjaarsborrel op je werk

Het is januari, een nieuw jaar en een frisse start. Het is ook de tijd voor de nieuwjaarsborrels. Op veel kantoren vaste prik: nieuwjaarsreceptie om je collega’s een gelukkig nieuwjaar te wensen, met natuurlijk een hapje en drankje. Sommigen kijken er naar uit, voor anderen kan het niet snel genoeg voorbij zijn. 7 tips om de nieuwjaarsborrel goed door te komen!

 

 1. Hou je aan de dresscode. Check goed welke dresscode op de uitnodiging staat en wijk hier niet te veel van af. Enne, kerst is voorbij, dus laat je foute kersttrui thuis.
   
 2. Stop met zeuren. Heb je een hekel aan nieuwjaarsrecepties? Het hoort er nou eenmaal bij! Accepteer het, en besef dat het maar één keer per jaar is. Even volhouden, je beste beentje voorzetten en daarna ben je er weer 12 maanden vanaf!
   
 3. Pas op met alcohol. Het klinkt misschien logisch, maar toch zeggen we het: let goed op je alcoholgebruik. Een glas bubbels of wijn is natuurlijk heerlijk, maar drink zeker niet te veel. Je wil geen dingen zeggen of doen waar je achteraf spijt van krijgt! En ook goed om op te letten: hou je glas in je linkerhand, zodat je je rechterhand vrij hebt om handen te schudden.
   
 4. Zoenen: ja of nee? Wil je graag mensen een nieuwjaar wensen met drie zoenen? Rechts, links rechts is de meest gebruikte manier. Wil je liever niet zoenen maar een hand geven? Geef dan met uitgestrekte arm een hand, en leg je linkerhand op de schouder van degene van wie je de hand wil schudden. Daarmee zorg je op een aardige manier voor wat meer afstand. Twijfel je of iemand wil zoenen? Laat het initiatief dan aan de ander.
   
 5. Durf te netwerken. De nieuwjaarsborrel is de perfecte gelegenheid om te netwerken! Je leert nieuwe mensen kennen, je kan eindelijk eens met die collega van een andere afdeling kletsen en wie weet kom je wel iemand tegen met de gouden tip als je promotie wil maken.
   
 6. Zorg dat je werk afgerond is. Niets zo vervelend als op de nieuwjaarsborrel staan terwijl je weet dat je nog deadlines hebt en je daarna gewoon weer aan het werk moet. Probeer er dus voor te zorgen dat je werk klaar is, en je ongestoord en stressvrij kunt genieten van de nieuwjaarsreceptie!
   
 7. Maak er het beste van. Heb je er écht geen zin in? Blijf dan bij je leukste collega’s staan, zorg voor een lekker drankje en hapje en maak er een leuke middag of avond van! Maar ga bij jezelf na of je nog wel op de goede plek zit als je zo tegen de kerstborrel op ziet.

  Het is nooit te laat om voor een betere baan te gaan. Download de gratis Monsterboard app en swipe jezelf naar een nieuwe job!