Toe aan een nieuwe baan of niet? Met deze 6 vragen kom je erachter!

Toe aan een nieuwe baan of niet? Met deze 6 vragen kom je erachter!

Met deze 6 vragen kom je erachter of je toe bent aan een nieuwe baan

Bijna iedereen heeft wel eens twijfels over zijn of haar werk, dat is heel normaal. Vind je het nog wel leuk genoeg? Word je nog genoeg uitgedaagd of ben je misschien wel toe aan een volgende stap? Het kan lastig zijn om te achterhalen wanneer deze twijfels serieus genoeg zijn om een nieuwe baan te overwegen. Door jezelf deze zes vragen te stellen kom je erachter of je daadwerkelijk toe bent aan een nieuwe stap!

1- Voel ik me regelmatig verveeld of ongeïnspireerd? Heb je zin om maandag weer naar je werk te gaan? Dan zit je goed. Maar als je je daar regelmatig verveelt en je hebt geen inspiratie of energie om dat aan te pakken, dan is het misschien tijd voor een andere baan.

2- Heb ik de laatste tijd nog iets nieuws gedaan? Dit is een goede vraag die je jezelf kunt stellen om te achterhalen of je niet al te lang in dezelfde routine werkt. Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen en verder wil komen in je carrière dan is stilstand natuurlijk niet goed. Ga dus na of je de laatste tijd nog nieuwe dingen hebt gedaan in je baan. Is het antwoord nee? Dan is het misschien een goed moment om verder te kijken.

3- Heb ik de afgelopen tijd een salarisverhoging gehad? Je salaris kan een goede indicator zijn om te bepalen of je toe bent aan een nieuwe baan. Gemiddeld krijgen werknemers een keer per jaar salarisverhoging. Als je al jaren op hetzelfde salaris blijft steken en er is geen ruimte voor groei, dan is het wellicht ook tijd om op zoek te gaan naar een andere baan.

4- Kan ik mijn huidige baan aanpassen? Als je ontevreden bent is het handig dit te bespreken met je werkgever. Misschien zijn er wel aanpassingen te maken waardoor je je huidige baan wél weer leuk en uitdagend gaat vinden. Is er geen ruimte voor verandering binnen je bedrijf? Dan is het tijd voor iets anders!

5- Is het gras echt groener aan de overkant? Ga goed bij jezelf na of de twijfels bij je huidige baan echt te wijten zijn aan je functie of aan je werkplek. Bedenk goed waarom je weg wil en of je specifiek kan aanwijzen waar je ontevreden over bent. Vind je je functie en het soort werk niet leuk, dan is het gras aan de overkant waarschijnlijk niet groener. Ben je binnen je baan ontevreden over bijvoorbeeld de werk/privé balans of de manier van leidinggeven, dan kan het wel slim zijn om te solliciteren bij een bedrijf dat beter bij je wensen past.

6- Heb ik hier een toekomst? Als je je niet kunt voorstellen dat je over twee jaar nog steeds bij je huidige bedrijf werkt of als je erachter komt dat je baan niet past binnen het carrièrepad dat je voor jezelf voor ogen hebt, dan is het tijd om op zoek te gaan naar iets anders.

Zijn je twijfels serieus genoeg om een andere baan te overwegen? Maak dan voor jezelf een plan hoe je dit gaat aanpakken. Je cv uploaden op Monsterboard.nl is alvast een goed begin, zo word je gevonden door veel verschillende werkgevers. En bekijk ook eens deze tien tips voor het vinden van een baan. Succes!