Doorstaat jouw cv de 31 seconden test?

Doorstaat jouw cv de 31 seconden test?

Doorstaat jouw cv de 31 seconden test?

We vertellen je graag waarom een goede structuur, een compleet overzicht en een sterk profiel hét verschil kan maken!

Solliciteren – voor de meeste van ons betekent dat stress en uren achter de computer. Je kent het wel. Aan de andere kant zitten de beslissers bij de bedrijven. Ze hebben meestal een strak georganiseerde werkdag, wat effect kan hebben op jouw sollicitatie. Of dit zo is hebben we onderzocht, want we wilden weten of het sollicitatieproces uit balans is.

31 seconden … waarom zo’n haast?

Tijdens een grootschalige onderzoek (de VS, Duitsland, Frankrijk en Nederland) vroegen we HR managers en recruiters om naar cv’s te kijken, waarbij we de tijd hebben opgenomen.

Wat bleek:

Gemiddeld wordt er maar 31 seconden aan een eerste cv check besteedt. Toen we vroegen hoeveel tijd ze nodig hebben om te besluiten of een kandidaat door gaat naar de volgende ronde, gaven recruiters aan niet meer dan een minuut nodig te hebben.

Tuurlijk, een ervaren recruiter is getraind en weet precies waar hij of zij op moet letten. Met een snelle scan kan de recruiter snel relevante informatie uit de cv halen. (hieronder meer daarover).

Daarbij kwam uit de studie ook naar voren dat er meer tijd besteed wordt aan sollicitatiedocumenten naarmate de kandidaat verdergaat in sollicitatierondes. De HR manager heeft haast omdat er ook nog andere taken liggen. Het werven van personeel en de selectie van geschikte kandidaten gebeurt er vaak tussendoor.

Seconden? Ik heb dagen nodig!

Laten we eens kijken naar de werkzoekenden. Monsterboard vraagt regelmatig aan kandidaten hoeveel tijd ze besteden aan het maken en updaten van hun sollicitatiedocumenten. Veel kandidaten zijn hier uren en soms wel dagen mee bezig.  Het finaliseren van een goed cv neemt veel tijd in beslag. Daarmee is de korte tijd die een recruiter eraan besteedt in sterk contrast. Het is geen slechte intentie van de HR afdeling om er minder tijd in te steken, maar bedrijven hebben simpelweg weinig tijd als gevolg van de vele taken die ze hebben.

Dus hoe zorg jij ervoor dat ze die tijd het beste benutten voor jouw cv?

Twee strategieën voor succes

  1. Strategie #1: Structuur:

Nu je weet dat in de eerste stap van de “screening” de recruiter niet veel tijd heeft, moet je je cv op de juiste manier aanpassen. Het volgende is van toepassing: structuur, structuur, structuur. Je kent het wel, zoals bij het vergelijken van electronische apparaten voordat je er een koopt. Eerst kijk je naar de belangrijkste kenmerken, dan maak je je shortlist, en dan duik je wat dieper in de gemaakte selectie.  Hier hebben we de belangrijkste tips voor een goede structuur van een cv op een rij gezet:

Als je deze tips gebruikt, dan heb je een goede kans dat je de recruiter alle relevante informatie presenteert op een optimaal leesbare manier. En in 31 seconden! Probeer zelf wat je kunt lezen in 31 seconden van je cv, of laat een vriend in de rol van recruiter kruipen.

  1. Strategie #2: Toon persoonlijkheid!

Laat je persoonlijkheid voor zichzelf spreken op je cv. In gesprekken met kandidaten hoorden we vaak: ik ben meer dan alleen een cv. Ik ben meer dan alleen bullet points. Ik heb zoveel meer te vertellen. Dat klopt. Vooral bij een carrière-switch of het uitleggen van een gat in hun cv hebben werkzoekenden vaak het idee dat de chronologische opsomming in een cv hen niet voldoende mogelijkheden geeft om hun persoonlijkheid te presenteren.

Onze tip: Gebruik de ruimte tussen de kop (adres e.d.) en de lijst van jouw werkervaring voor een stukje ‘Over mij’. Hier kun je 2 of 3 zinnen neerzetten die jou neerzetten en ‘verkopen’. Jij hebt voor elkaar gekregen dat bij jouw laatste werkgever de productiviteit met 15% is gestegen? Jij hebt succesvol twee teams geïntegreerd? Je hebt jezelf nieuwe vaardigheden geleerd die jouw bedrijf positieve resultaten hebben opgeleverd?  Dan is dit de plek om die prestaties neer te zetten. Sommige werkzoekenden gebruiken deze ruimte ook om typische persoonlijkheidswoorden in te vullen: communicatief, flexibel, energiek, zelfstandig, toegewijd.

Als je het moeilijk vindt om hier een begin mee te maken, dan kun je inspiratie vinden in onze cv templates:

Monsterboard geeft je een extra kans

Voor degene die 31 seconden te kort vind, adviseren we de cv upload mogelijkheid van Monsterboard te gebruiken. >> HIER << upload je jouw cv snel en helemaal gratis! Wij bieden de recruiters de mogelijkheid om te zoeken in onze cv database. Je kunt comfortabel achterover leunen en gevonden worden door de hiring managers. Als je de juiste woorden en de juiste data in jouw cv gebruikt, heb je de beste kans om gevonden te worden!

Haal het maximale uit jouw cv en vind de baan die je echt verdient.