Discriminatie tijdens het solliciteren

Discriminatie tijdens het solliciteren

Omgaan met discriminatie tijdens het solliciteren

Op de arbeidsmarkt komt helaas nog steeds regelmatig discriminatie voor. Soms onbewust, maar ook vaak bewust. Bij het solliciteren voor een stage of een echte baan kan oneerlijk onderscheid gemaakt worden op onder andere afkomst, religie, leeftijd of sekse. Onterecht en verschrikkelijk vervelend. Heb je het gevoel dat je naam en uiterlijk je kansen op de arbeidsmarkt beperken? Wij geven drie tips om af te rekenen met alle vooroordelen van werkgevers, zodat je gewoon uitgenodigd wordt voor die ene droombaan.

 

  1. Ga videosolliciteren! Neem een voorbeeld aan Mourad el Moussati (25). Hij werd na het versturen van vijftien sollicitatiebrieven nergens uitgenodigd en gooide het solliciteren over een andere boeg. Hij filmde zichzelf en verstuurde de video als sollicitatie. In de video kon hij op een leuke manier zichzelf presenteren en laten zien dat hij geschikt was voor de functie. Ook als je niet zo goed bent in het schrijven van brieven werkt een video goed. Mourad geeft tijdens ons webinar op woensdag 20 februari extra tips over videosolliciteren en vertelt zijn ervaringen met het zoeken naar een baan.                                                                                                  

    >> Schrijf je nu alvast in via deze link <<
     

  2. Maak een afspraak met de loopbaancoach van school. Vind je het lastig om positief te blijven door de heersende arbeidsdiscriminatie? Weet je niet zo goed wat je kan doen of hoe er mee om te gaan? Dan is het slim om een loopbaancoach in te schakelen. Hij of zij helpt je bij het sollicitatieproces en een manier om met vooroordelen om te gaan. Een coach hoeft niet extreem duur te zijn: je kan gemakkelijk op school een afspraak maken met je mentor of een studiekeuze- en loopbaanadviseur. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van advies over deze onderwerpen en helpen je graag. Wees dus niet bang om die stap te zetten!

  3. Kies werkgevers met een diversiteitsbeleid. Dit klinkt misschien een beetje moeilijk, maar er staat eigenlijk dat je een stage of baan uitkiest bij een werkgever waarvan je weet dat er mensen met verschillende achtergronden werken. Dit bedrijf heeft waarschijnlijk een goed diversiteitsbeleid en staat niet bewust negatief tegenover werknemers met een andere afkomst.

Wist je dat werkgevers binnenkort verplicht zijn om beleid te voeren dat discriminatie voorkomt? De inspectie van de overheid gaat dit controleren en geven werkgevers een boete als ze hun afspraak niet nakomen.

Als je tijdens je werk het gevoel krijgt dat je te maken hebt met discriminatie kun je een melding doen bij het College voor de rechten van de mens en eventueel een verzoek om een oordeel indienen.