De voordelen van videovacatures

De voordelen van videovacatures

Solliciteren via video steeds populairder

Zeg eens eerlijk, lees jij wel eens zo’n hele lap tekst die bedrijven in hun vacatures zetten? Waarschijnlijk scan je de vacaturetekst, en ga je direct naar de bullets waarin aangegeven wordt wat de functie-eisen zijn. Maar wat zeggen die functie-eisen eigenlijk? Daarmee proef je niet wat de sfeer van een bedrijf is. Met video krijg je daar een veel beter beeld van. We zien videovacatures dan ook steeds vaker voorbij komen. Dit zijn voor jou als werkzoekende de voordelen van vacatures via video.

Videovacatures zijn video’s waarin bedrijven uitleggen wat de vacature precies inhoudt, ze laten je jouw toekomstige werkplek zien of een toekomstige collega vertelt hoe het is om bij het bedrijf te werken. Op die manier proberen ze jou ervan te overtuigen om te reageren op de vacature. Een hele leuke en handige manier om te solliciteren.

Benieuwd hoe zo’n videovacature er dan uitziet? Check dan onze vacature voor een accountmanager binnendienst, gemaakt met ons nieuwe programma Monster Studios.

Klik op de afbeelding om de Monsterboard videovacature te bekijken:

Nu heb je vast een beter beeld van de vacature, je werkplek en de werksfeer op kantoor. Zomaar wat voordelen van een videovacature! Dit zijn nog meer voordelen voor jou als werkzoekende:

  1. Duidelijke functieomschrijving. Uit onderzoek (Monster’s 2019 State of the Candidate) blijkt dat 80% van de ondervraagden zegt dat ze een functieomschrijving beter begrijpen als deze door de recruiter wordt omschreven in een gesproken video. In een video wordt alles duidelijk en rustig uitgelegd.
  2. Een goed beeld van de bedrijfscultuur. Sommige bedrijven laten in hun videovacature ook een stukje zien van hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Je ziet in één oogopslag hoe medewerkers zich kleden, of ze in een open kantoortuin of kleinere kantoorruimtes zitten en of het bedrijf gezellig is ingericht. Dit kom je nooit te weten uit alleen een vacaturetekst!
  3. Beter geschikt voor mobiele telefoons. Grote kans dat je op je smartphone zoekt naar een nieuwe baan. Op een klein scherm is het lezen van lange vacatureteksten vervelend, maar een video is heel goed te bekijken!
  4. Video brengt de baan tot leven. Omdat je een goed beeld krijgt van de vacature zelf en de bedrijfscultuur krijg je ook een beter beeld van de baan zelf. Je kunt je misschien zelfs wel voorstellen hoe het is om bij dat bedrijf te werken. Je kunt zo veel beter beslissen of je wil solliciteren op de functie, of dat je dit beter niet kunt doen omdat de baan of de organisatie toch niet geschikt is voor jou. Dit voorkomt dat je je kostbare tijd besteedt aan het solliciteren op een baan die toch niet bij je past!

Heb je een account op Monsterboard? Grote kans dat je dan steeds vaker videovacatures voorbij ziet komen. Met Monster Studios kunnen bedrijven namelijk binnen een paar minuten via hun smartphone een videovacature opnemen, bewerken en publiceren.

Naast dat werkgevers dus steeds vaker gebruik maken van video, zie je ook steeds vaker dat je als kandidaat kunt reageren op een vacature door middel van video. Mourad el Moussati kreeg door het solliciteren met een video zelfs zijn droombaan! Hij coacht nu anderen hoe zij het beste kunnen solliciteren op hun ideale baan. Je leest zijn sollicitatietips in deze blog, of bekijk ons webinar waarin Mourad uitlegt hoe je zelfverzekerd solliciteert.