Complimenten geven en ontvangen – zo doe je het!

Complimenten geven en ontvangen – zo doe je het!

Wanneer is de laatste keer dat jij een compliment hebt ontvangen op je werk? En kun je je nog herinneren wanneer je er zelf voor het laatst eentje weggaf aan een collega? Complimenten zijn belangrijk, zowel van het geven als het ontvangen ervan krijg je een goed gevoel. Maar hoe ga je er mee om op de werkvloer? We helpen je op weg!

Compliment = feedback geven

Een compliment is eigenlijk een verkapte vorm van feedback geven, maar dan wel hele positieve feedback. Een collega zegt tegen je dat je iets goed hebt aangepakt of afgerond. In de praktijk gebeurt deze vorm van feedback eigenlijk veel te weinig. Sta er dus even bij stil op het moment dat je een compliment krijgt. Zeg dank je wel en geef jezelf in gedachten een schouderklopje. En onthoud het moment ook, je weet nooit wanneer het nog eens handig is om te vermelden dat je dit project of deze vraag goed hebt afgehandeld.

Ben je nu zelf ontzettend onder de indruk van een prestatie van een collega, zeg dat dan ook en hou het niet onder de pet. Door iemand anders te complimenteren, krijg je zelf vaak ook een goed gevoel en het zal het teamgevoel tussen jou en je collega’s alleen maar versterken!

Complimenten geven = waardering

Een compliment ontvangen zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt. En dat is nu juist een punt dat heel veel medewerkers missen in hun baan. Je werkt ontzettend hard en veel maar mist het wel dat je leidinggevende nooit eens zegt dat je zo goed bezig bent. Er is vaak te veel focus op de dingen die niet goed gaan en daardoor sneeuwen de positieve dingen onder. Natuurlijk is het belangrijk om de dingen die minder goed gingen te evalueren om het de volgende keer beter te doen, maar vergeet niet ook in te zoomen op de successen. Die mogen uitgesproken worden!

Complimenten geven – zo doe je het!

We moeten dus vaker complimentjes uitdelen en ‘actie is reactie’ dus als jij je collega’s vaker een compliment geeft, kun je er vast ook een paar terugverwachten! Maar hoe geef je nu het beste een compliment? Focus alleen op de dingen die je collega goed deed en heb het later over de dingen die verbetering nodig hebben. Anders komt het compliment niet aan. Zeg dus: “Dat evenement heb je echt heel strak georganiseerd!” En niet: “Dat evenement heb je echt heel strak georganiseerd, wel jammer dat het lang duurde voordat de ontvangstbalie op rolletjes liep!”

Complimenten ontvangen – zo doe je het!

Als iemand jou een compliment geeft, vergeet dan niet te bedanken. Zeg uitgesproken: “Dank je wel!” Of: “Dank je, wat goed om te horen.” Ook als iemand tegen je zegt dat je er leuk uitziet, mag je gewoon dank je wel zeggen. Je hebt er toch ook je best op gedaan om er leuk uit te zien? Soms vergt het even wat oefening om complimenten te ontvangen. Je herkent het vast wel, je wordt rood of je begint zelf direct over de dingen die nog beter konden. Hoeft helemaal niet. Bedanken dus! Je zult zien dat je je erg goed door voelt. Geïnspireerd geraakt? Verras je naaste collega morgen eens en complimenteer hem of haar gedurende dag een keer. Je zult zien dat jullie je daar allebei goed door gaan voelen! Fijne werkdag! Meer lezen over softskills en samenwerken, lees hier meer. 

Merk je na het lezen van deze blog dat jij zelf maar ook je collega’s eigenlijk nooit complimentjes ontvangen op je werk? Tijd voor een betere baan! En die is dichterbij dan je denkt. Download de gratis Monsterboard app en swipe jezelf naar een nieuwe job!