Boektip: Happy Life 365 van Kelly Weekers

Boektip: Happy Life 365 van Kelly Weekers

Geluk kun je zelf creëren!

365 dagen per jaar uitzinnig gelukkig zijn? Dat vindt Kelly Weekers, ondernemerscoach en schrijfster van de bestseller Happy Life 365 onrealistisch. Zij stelt dat je zelf geluk creëert door los te laten waar je geen controle over hebt, en de regie te pakken over datgene wat er op je pad komt waar je juist wél controle over hebt. En dat 365 dagen per jaar. Haar praktische stappenplan naar geluk laat zien hoe je effectief dealt met negativiteit, stress en piekeren. Zaken waar je ook op je werk vast wel eens mee te maken krijgt. Voor iedereen die zijn leven al leuk vindt en dat vooral vast wil houden én voor degenen die zeggen ‘nou, voor mij mag het allemaal wel wat leuker’ vertelt Kelly aan Monsterboard alles over haar bijzondere denkwijze.

 

 

Kelly, waar gaat je boek in het kort over?

“In Happy Life 365 laat ik zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Ik vertel je nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert door los te laten waar je geen controle over hebt, en de regie te pakken waar het kan. Mijn denkwijze leert je wat vaker lak te hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee te zeggen tegen dingen waar je een hekel aan hebt, te accepteren dat falen bij het leven hoort en dat je niet perfect bent of hoeft te zijn. Het laat je werken voor wat je wilt en het laat je stoppen met zeuren over dat wat je niet hebt.”

 

“In een tijd waarin we zo druk zijn met anderen, continu aan staan en nog maar weinig tijd maken voor onszelf, is het echt nodig om af en toe even in te checken met jezelf!”

 

Voor wie is Happy Life 365 geschikt?

“Voor iedereen die zijn leven al leuk vindt en dat vooral vast wil houden én voor degenen die zeggen ‘nou, voor mij mag het allemaal wel wat leuker’ is dit het perfecte boek. In een tijd waarin we zo druk zijn met anderen, continu aan staan en nog maar weinig tijd maken voor onszelf is dit boek echt een manier om even in te checken met jezelf. Te kijken waar je nu staat, waar je naartoe zou willen en hoe je daar gaat komen. Weetje, uiteindelijk leven we zover ik weet maar één keer en zal er niemand zo veel spijt van hebben als jij wanneer je er niet iets moois van hebt gemaakt. Mijn boek helpt daarbij en is daarmee echt voor iedereen geschikt!”

 

Wat is er belangrijker in het leven: geluk of tevreden zijn?

“Tevredenheid, want zonder tevredenheid wordt het erg lastig geluk te ervaren. Dan blijf je altijd op zoek en ga je vaak de verkeerde dingen najagen. De dingen die je misschien wel plezier geven maar geen echt geluk. Dankbaarheid maakt tevreden en of ik nu uit eigen ervaring spreek of uit wetenschappelijke onderzoeken: tevreden mensen zijn gelukkige mensen”.

 

Kun je een voorbeeld noemen hoe we negatieve gedachtes om kunnen zetten naar positieve gedachtes en waarom dat nodig is?

“Het is natuurlijk niet nodig, negatief denken is niet verboden. Ik zie het meer zo: positief denken maakt je leven echt niet alleen maar leuk, maar negatief denken zorgt ervoor dat je leven dat in ieder geval niet is. Kies voor meer optimisme. Het maakt dat je niet dagelijks obstakels, problemen, moeilijkheden en ellende tegenkomt, maar kansen, mogelijkheden en oplossingen ziet. Stuk relaxter toch? En vrijwel essentieel om je leven als ‘leuk’ te gaan bestempelen.”

“Kies voor meer optimisme! Het maakt dat je niet dagelijks obstakels, problemen, moeilijkheden en ellende tegenkomt, maar kansen, mogelijkheden en oplossingen ziet”

 

“In mijn boek leer ik hoe je effectief kunt omdenken en relativeren. Als ik dat in paar zinnen had kunnen samenvatten had ik die 176 pagina’s niet nodig gehad. Maar een simpele tip die je gaat leren iets vanuit een ander perspectief te zien: stel je denkt negatief en je komt in de ellende terecht. In plaats van jouw negatieve gedachte aan te houden als de enige weg, beeld je eens in hoe de meest positieve persoon in jouw omgeving ertegenaan zou kijken. Wat zou die denken, doen of zeggen? En wat doet dat voor jou als jij dat nu eens zou denken doen of zeggen in plaats van die negatieve optie? Zo zet je de eerste stap naar omdenken en daarmee een leuker leven!”

 

Wat wil je meegeven aan anderen?

“Een Happy Life 365 is voor mij echt niet 365 dagen per jaar uitzinnig gelukkig zijn, dat is vrijwel onmogelijk. Voor mij is het wél 365 dagen per jaar de regie pakken over datgene wat er op je pad komt. In het leven is het vrij simpel om dingen heel ingewikkeld te maken en moeilijk het simpel te houden. Ondanks dat er genoeg boeken worden geschreven rondom het thema ‘geluk’ vond ik ze allemaal zo ingewikkeld, langdradig of zweverig. Mijn boek staat daar haaks op.”  

 

“Boeken over het thema geluk vond ik allemaal zo langdradig of ingewikkeld. Ik wil je zonder zweverig gelul, gewoon recht voor z’n raap adviezen geven waar je écht iets mee kan”

 

“Ik wil de lezer een praktisch stappenplan naar geluk meegeven op een nuchtere en humoristische manier die ook echt te begrijpen is. Waardoor je effectief leert dealen met negativiteit, stress en piekeren en daarnaast óók leert de fijne dingen in een dag te zien en er echt van te genieten. Zonder zweverig gelul, gewoon recht voor z’n raap adviezen waar je écht iets mee kan. En niet omdat ik dat ‘denk’ omdat ik daarvoor gestudeerd heb, maar omdat ik dat ook zelf al tien jaar succesvol toepas tijdens de ups en downs in mijn eigen leven en dat van mijn klanten. Gewoon omdat deze methode keer op keer werkt!”

 

Tot slot: wat is jouw ‘million dollar tip’ voor een leuker leven?

“Stop met het hebben van te hoge en onrealistische verwachtingen richting jezelf, anderen en het leven an sich. Dat geeft keer op keer teleurstellingen wanneer je geconfronteerd wordt met de realiteit. Start daarentegen met een flinke dosis positiviteit, dankbaarheid, verantwoordelijkheid en werkethiek toe te voegen aan je dag. De onvermijdelijke bijwerking is een (nog) leuker leven!”

 

Ben je na het lezen van de tips van Kelly toe aan een nieuwe baan? Maak dan snel een gratis Monsterboard account aan. Met dit account kun je op zowel de website als de Monsterboard app zoeken naar de leukste vacatures, en door je cv te uploaden word je ook nog eens automatisch gevonden door topwerkgevers!

 

Wil je het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers winnen? Ga dan naar onze Facebook of Instagram en kom erachter hoe je kans maakt!