Bezoek virtueel elke plek op de wereld!

Bezoek virtueel elke plek op de wereld!

 

9 virtuele ervaringen die je doen vergeten dat je thuis zit!

 

Heb je nu in deze tijden van corona, social distancing en vanuit huis werken het gevoel dat je thuis gevangen zit tussen vier muren? Begrijpelijk! De maatregelen van het RIVM om de coronacrisis onder controle te houden zijn voor de meesten van ons uitdagend. Een lichtpuntje: je kunt nog steeds de wereld ontdekken zónder dat je de regels overtreedt! Bijvoorbeeld met 360 graden foto’s of Virtual Reality.

 

 

Een 360 graden foto is eigenlijk één foto die bestaat uit verschillende beelden. Je kunt iedere richting opkijken, zodat je het gevoel krijgt dat je zo goed als middenin de foto staat. Bekijk bijvoorbeeld deze foto in Mexico: 

 

 

Er zijn ontelbaar van dit soort foto’s beschikbaar online. Je kunt ze vinden via onder andere Google Streetview en ze zijn te bekijken op je laptop, pc of telefoon. Voor de allerbeste en meest realistische ervaring zet je een VR bril op. Op die manier is het écht net alsof je op het strand in Mexico staat. Basic VR brillen die je voor de meeste smartphones kunt gebruiken zijn voor niet te veel geld online te koop. Je kunt zelfs je eigen VR bril maken met twee vergrootglazen. Als je een 360 graden foto bekijkt op je telefoon, zoek dan het ‘Headset’ of ‘VR’ icoon en klik erop. Het beeld zal in tweeën splitsen en je, wanneer je een VR bril op hebt, ziet het beeld in 3D!

 

 

9 VR ervaringen die je laten vergeten dat je thuis zit

 1. Bezoek de meest bijzondere plekken ter wereld. Je kunt met VR de mooiste wereldwonderen bezoeken zonder dat het je geld kost! Mount Rushmore, de Chinese Muur, de Australische Outback, de Taj Mahal, ze zijn allemaal met VR te bekijken.
   
 2. Neem een 10 minuten durende vakantie. We kunnen nu even niet écht reizen, maar we kunnen wel het vakantiegevoel proberen op te roepen. Zet de geluiden van de zee op, schenk misschien zelfs een lekker vakantiedrankje voor jezelf in, doe je ogen dicht en stel jezelf voor dat je heerlijk op het strand aan het chillen bent.
   
 3. Ga duiken. Je hoeft je geen zorgen te maken over zuurstof, duikpakken of klemmende duikbrillen, je kunt ook virtueel de onderwaterwereld zien! Er zijn een paar hele bijzondere 360 graden foto’s van de zee te vinden, zoals deze:

 

 1. Beklim een berg. Ook mensen met een minder goede conditie of hoogtevrees kunnen een berg beklimmen. Beklim bijvoorbeeld de Schotse Munro’s, en geniet van het fantastische uitzicht!

 

 

 1. Duik de geschiedenis in. Je kunt verschillende historische plekken bezoeken via Google Streetview, maar er zijn ook VR apps te vinden waarmee je 3D modellen kunt bekijken van onder andere het oude Rome, het Pantheon en Pompeï.
   
 2. Haal vakantieherinneringen op. Heb je een favoriete vakantieplek? Of een plaats die je als kind tijdens vakanties vaak bezocht? Haal herinneringen op door een virtueel bezoekje te brengen. Een hele andere ervaring dan het kijken van foto’s.
   
 3. Ga de ruimte in. Google Streetview brengt je niet alleen binnenin het International Space Station, maar zelfs nog verder dan dat! Er zijn VR apps die je voet laten zetten op andere planeten door middel van hoge resolutie beelden van Nasa.
   
 4. Neem een museumtour. De meeste musea zijn natuurlijk gesloten, maar er zijn bekende musea en galerieën die nu virtuele tours aanbieden. Er is via deze online tours vaak zelfs meer te zien dan tijdens een ‘gewoon’ bezoek. Het Louvre, Guggenheim, British Museum, Smithsonian en het Rijksmuseum bieden zo’n tour aan. Check het Google Art Project voor meer musea die je online kunt bezoeken.
   
 5. Mis je je werk? Als je je werk echt heel erg mist kun je altijd nog Google Streetview gebruiken om je kantoor een virtueel bezoekje te brengen!

 

 

We geven toe, natuurlijk zijn deze voorbeelden niet hetzelfde als een echte vakantie, duik of bergbeklimming. Maar het zorgt wel voor een paar minuten ontspanning. En dat is belangrijk in deze tijd. Je moet goed voor jezelf blijven zorgen. En het kan nooit kwaad om alvast leuke plannen te maken voor als je straks wel weer echt kan reizen.

Realiseer je je in deze bizarre tijd dat je je baan niet leuk vindt? Download dan nu de gratis Monsterboard app en swipe jezelf naar een baan die wél bij je past!