8 simpele tips voor een goed LinkedIn profiel

8 simpele tips voor een goed LinkedIn profiel

LinkedIn. Een profiel op het grootste professionele online netwerk ter wereld is een vereiste geworden in de zoektocht naar een baan. Voor jong en oud. Waarom? Het brengt je snel en makkelijk in contact met potentiële nieuwe werkgevers. Toch zien we het nog vaak genoeg fout gaan: een zwart wit selfie als profielfoto of een profiel zonder relevante werkervaring. Hoe zorg je dat je een profiel hebt dat positief opvalt? Monsterboard geeft je 8 simpele tips voor een steengoed LinkedIn profiel zodat je een positieve indruk achterlaat bij recruiters en werkgevers en die droombaan binnen handbereik is. Starten met solliciteren maar!

 

  1. Kies een zakelijke foto. Je profielfoto is de eerste indruk die mensen van je krijgen als ze je profiel bezoeken. Kies daarom voor een professionele foto waarbij je recht in de camera kijkt. Geen selfies, bijgeknipte foto’s of foto’s met filters! Je kunt nu net als de omslagfoto bij Facebook ook een achtergrond foto van je LinkedIn profiel instellen. Leuk om hiervoor een afbeelding te kiezen die je vakgebied weerspiegelt.

 

  1. Verander je functietitel. De headline onder je profielfoto is altijd zichtbaar en dus belangrijk! Als je op zoek bent naar een baan is het slim om dat in je headline te verwerken: functie | per direct beschikbaar. Verzin hier geen overdreven catchy of creatieve termen. Volg de veelgebruikte zoekwoorden waar recruiters ook bekend mee zijn, zo word je beter gevonden.

 

  1. Schrijf een samenvatting over jezelf. Beschrijf in een paar regels wie je bent, wat je goed kan en wat je leuk vindt om te doen. Zet hier ook je contactgegevens in. Deze hele korte presentatie van jezelf zorgt ervoor dat mensen nieuwsgierig worden naar wie je bent en wat je te bieden hebt. Zie deze samenvatting als een elevator pitch en wees niet te bescheiden.

 

  1. Deel relevante werkervaring. Net als op je cv deel je ook op LinkedIn relevante werkervaring. Je kan hier ook een functiebeschrijving toevoegen om nog meer inzicht te geven in de werkzaamheden die je eerder verzorgde in een eerdere baan. Beschrijf de vijf belangrijkste taken en vermeld waar jij het bedrijf echt verder mee hebt geholpen.

 

  1. Opleidingen en cursussen. Vermeld je afgeronde opleidingen. Heb je ook cursussen gedaan of extra curriculaire taken naast je studie? Vergeet niet om ook deze te delen en aanvullende diploma’s en certificaten te benoemen.

 

  1. Vraag je netwerk om aanbevelingen. Aanbevelingen zijn erg nuttig. Via deze weg hoort jouw toekomstige nieuwe werkgever van een ander hoe jij als werknemer en collega functioneerde. Je moet helaas wel wat moeite doen om aanbevelingen te verzamelen op je profiel, maar onthoud wel dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. En LinkedIn heeft het ons best makkelijk gemaakt. Via de button ‘Meer’ op een profiel kun je klikken op ‘Om een aanbeveling vragen’ of ‘Aanbevelen’.

 

  1. Voeg vaardigheden toe en vraag je netwerk om onderschrijvingen. Dit onderdeel van je profiel laat zien in welke vaardigheden je goed bent. Je kunt ze zelf simpelweg toevoegen, maar anderen beoordelen door een klik op het kruisje of je hier ook goed in bent of niet.

 

  1. Pas je url aan. Als je je profiel hebt aangemaakt verschijnt er een url met allerlei cijfers en nummers. Niet erg mooi! Om je profiel makkelijker te delen en beter gevonden te worden kun je de url heel simpel aanpassen. Ga naar je eigen profiel rechtsboven en kies ‘Openbare profiel en url bewerken’, klik vervolgens op ‘Personaliseer url van uw profiel’ en vul hier je persoonlijke url in.

Laat dat solliciteren maar beginnen!