6 sollicitatietips voor jongeren

6 sollicitatietips voor jongeren

Ben je geboren tussen 1995 en 2010? Dan hoor je bij Generatie Z en is de kans groot dat je binnenkort begint aan je eerste (bij)baan. Je moet die baan natuurlijk wel eerst zien binnen te halen. Monster’s got your back! Wij geven je tips voor een perfecte sollicitatie, speciaal voor jongeren. Komen ze!

Nadat je jouw cv hebt opgestuurd (check de tips van onze cv expert Boudewijn Kuiper) word je wel of niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Heb je een uitnodiging in the pocket, super goed! Dat betekent dat het bedrijf op basis van je cv een goede match ziet en ze je graag beter willen leren kennen. Als je sollicitatiegesprek goed gaat, is de kans groot dat je een aanbod krijgt. Het sollicitatiegesprek is dus heel belangrijk! En met een goede voorbereiding is de eerste stap naar die droombaan al gezet.

  1. Verdiep je in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Spit de website door en bekijk de social mediakanalen. Zorg dat je op de hoogte bent van wat het bedrijf precies doet. Ook als je voor een bijbaan solliciteert is het belangrijk dat je goed geïnformeerd het gesprek in gaat. Dan sta je niet met je mond vol tanden als er wordt gevraagd waarom je graag bij dat bedrijf wil werken!
  2. Check je socials. Check even goed wat zichtbaar is en wat niet. Je wil liever niet dat je nieuwe werkgever al je privékiekjes van feestjes en vakanties ziet, zet dus je Instagram even op privé. Een LinkedIn profiel is wel handig om te hebben, controleer gelijk even of die up to date en representatief is!
  3. Bepaal een reëel startsalaris. Salaris is belangrijk, maar wees ook reëel: als het je eerste baan is, begin je met een starterssalaris. Natuurlijk kun je onderhandelen, zeker doen! Maar check wel goed van te voren wat een realistisch ‘openingsbod’ is in je onderhandeling. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt uitzoeken.
  4. Direct over salaris beginnen. Ja of nee? Maar begin je dan ook direct over salaris? Nee, meestal niet. Het eerste sollicitatiegesprek is vaak een kennismakingsgesprek waarin jullie allebei kunnen kijken of er een klik is. Als jullie allebei enthousiast zijn volgt vaak een tweede gesprek waarin arbeidsvoorwaarden zoals salaris wel voorkomen. Mocht de recruiter in het eerste gesprek wel naar een salarisindicatie vragen, zorg dan in ieder geval dat je goed voorbereid bent door een realistisch startsalaris in je hoofd te hebben. In het eerste gesprek kan je zelf ook eventueel naar een salarisindicatie vragen, maar ga niet direct de onderhandeling in. Bewaar dat voor een later gesprek.
  5. Kleed je niet te informeel. Je moet zeker iets aandoen waar je je lekker in voelt, maar je afgetrapte sneakers of jeans met gaten kun je beter thuis laten. Zorg dat je er representatief en verzorgd uitziet, dat is het allerbelangrijkste!
  6. Vraag naar de contractvorm. Net zoals bij salaris geldt ook hier: ga niet direct tijdens het eerste gesprek de onderhandelingen in over je contract. Maar je kunt wel vragen welke contractvorm ze in gedachten hebben. Gaat het om een tijdelijke opdracht die over een half jaar afloopt en daarna niet verlengd wordt, of gaat het om een oproepcontract (0-uren contract), of krijg je een tijdelijk contract met uitzicht op vast? Als jij toe bent aan je eerste vaste baan heb je natuurlijk andere wensen dan als je zoekt naar een ‘tussenbaan’ omdat je nog wilt gaan reizen. Informeer hier dus wel naar.

Voordat je gaat solliciteren moet je natuurlijk eerst naar een baan zoeken. Maak een Monsterboard account aan, of upload je cv via onze app (Android en Apple) of website. Dan kun je niet alleen zelf heel makkelijk zoeken naar banen, je wordt dan ook direct gevonden door werkgevers!

Geen sollicitatiegesprek is hetzelfde, maar toch komen ze in grote lijnen qua structuur wel overeen. Als je die structuur kent, weet je in grote lijnen wat je kunt verwachten en kun je je nog beter voorbereiden. En heb je straks die baan in the pocket? Super goed gedaan! Dan is het nu tijd voor de salarisonderhandelingen. En ook hier helpen we je bij!