Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Functie­omschrijving

Het Justitieel Complex Zaanstad biedt plaats aan meer dan duizend justitiabelen, waaronder patiënten in een penitentiair psychiatrisch centrum. Als verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker begeleid jij gedetineerden met ernstige psychiatrische ziektebeelden en ga je aan de slag in een uitdagende en veilige omgeving. Jouw takenpakket reikt verder, veel verder, dan alleen medische zorg.


Je werkt op het snijvlak van beveiliging en zorg, en begeleidt patiënten met hun dagelijkse bezigheden en moeilijkheden. Voor twee van hen ben je zelfs de persoonlijke mentor. Je stelt behandelplannen op en zorgt voor intensieve begeleiding. Dat is nog eens zorg die er echt toe doet.

Als verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker geef je uitvoering aan de behandeling, begeleiding en beveiliging van justitiabelen met psychosociale (en somatische) problematiek in een beveiligde leefomgeving. Je bent verantwoordelijk voor de bewaring en beveiliging van personen die geplaatst zijn binnen het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC). Daarnaast zorg je voor intensieve individuele begeleiding van personen binnen het PPC in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. Hier verleen je intensieve zorg. Met jouw verpleegkundige expertise voeg je waarde toe aan de deskundigheid van het team.

Benieuwd hoe een werkdag als Verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker eruitziet? Klik dan hier hier en maak dan kennis met onze collega Marc. Dan vertelt hij jou er graag meer over!

Functie-eisen

• Je hebt een mbo 4-diploma verpleegkunde.
• Je hebt de DJI-basisopleiding en een BHV-opleiding afgerond of bent bereid deze te volgen.
• Je kent de beveiligingsprocedures en hebt ervaring met begeleiding en (verpleegkundige) zorg.
• Je hebt een BIG-registratie, en je weerbaarheid en fysieke conditie zijn op het gewenste niveau.
• Je bent motiverend, kunt observeren en rapporteren en hebt ervaring met psychopathologie, groepsdynamica en culturele diversiteit.
• Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
• Je kunt goed omgaan met de doelgroep en bent goed in conflicthantering.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveauschaal 8
  • Maand­salarisMin €2.623–Max. €3.546 (bruto)
  • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duurntb
  • Minimaal aantal uren per week32
  • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

• Solliciteren? Mail je motivatie en cv onder vermelding van het vacaturenummer via het ServicePortaal.
• Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
• Volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg is een controle van je arbeidsverleden een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure. Naast het verstrekken van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en controle van het BIG-register vragen we referenties op en doen wij navraag bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Source: Ministerie van Justitie en Veiligheid