Type functie

Fulltime

Geplaatst op

5 dagen geleden

Beschrijving

Functieomschrijving


Het NSS-team bestaat uit een aantal scrum teams die werken in sprints van twee weken. Je gaat deel uitmaken van een van deze scrum teams. Hier ben je het merendeel van de tijd verantwoordelijk voor het testen van de oplevering van je collega's. Daarnaast werk je actief samen om iedere sprint de kwaliteit van de service en het team te verbeteren. Je begeeft je in een complexe en uitdagende omgeving waar creativiteit en initiatief voor nieuwe ideeën op prijs wordt gesteld. Je levert een duurzame bijdrage aan de transitie naar DevOps en Agile werken. Je ziet resultaat van je werk en draagt bij aan lange termijn oplossingen. TenneT kent een groot en complex applicatielandschap, variërend van oud en nieuw en uiteenlopend van ontwikkel- tot beheerwerkzaamheden.Hoe ga je dat doen? Je krijgt binnen TenneT een zelfstandige functie waarbij je de vrijheid krijgt om zaken zelf samen met je scrum team te regelen. Je belangrijkste werkzaamheden zijn het opstellen en uitvoeren van functionele- en technische testscenario's met Fitnesse en Cucumber. Binnen het team gebruiken we Fitnesse en Cucumber. Voor beide tools ontwikkel je in Java, om fixtures en glue code te leveren voor de tests, maar ook om functionaliteit toe te voegen aan ons framework. Je bent in staat jouw expertise over te brengen aan andere testers en ontwikkelaars, zodat het testen een teamverantwoordelijkheid wordt.Je helpt mee aan het verfijnen en verbeteren van de teststrategie, zodat deze steeds beter past in een Agile omgeving.Wij willen graag t-shaped teamleden; dus dat betekent dat je ook flexibel mee werkt aan ander werk in het team (bv met ketentesten met marktpartijen; met releasen; of met programmeren). Daarnaast lever je uiteraard een bijdrage aan alle scrum events en de transitie naar DevOps en Agile werken. Naast je dagelijkse werkzaamheden draag je ook bij aan het onderhouden van de geautomatiseerde testomgeving.-Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond;-Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met zowel functioneel als technisch testen; en minimaal 3 jaar ervaring met geautomatiseerd testen;-Je hebt ervaring met Fitnesse, Cucumber of een vergelijkbare tool en kunt testen in die tools programmeren met Java;-Je hebt kennis van Maven, Jenkins, JUnit en versiebeheertools;-En je hebt ervaring met SOAPUI, XML en SQL; -Je hebt ervaring met werken in een Agile omgeving-Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.-Bredere ervaring met programmeren (in Oracle Apex of PL/SQL) is een pré -Ervaring met ketentesten is een pré-Ervaring met DevOps is een préOmdat TenneT een maatschappelijke vitale functie heeft, is een uitgebreide screening onderdeel van de selectieprocedure. Op dit moment is er geen storingsdienst voor dit devops team, maar als dit in de toekomst nodig is, dan wordt er van je verwacht dat je daaraan mee doet.


Wat kun je verwachten?

Je krijgt een verantwoordelijke functie binnen deze technisch zeer interessante werkomgeving, onder meer door de complexe hoogspanningsvraagstukken waarmee TenneT te maken heeft. Daarnaast krijg je een passend salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, geregeld binnen de CAO NWb. Verder biedt TenneT je volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen, onder meer door training en opleiding. Standplaats voor deze functie is Arnhem Bij indiensttreding wordt standaard een Pre Employment Screening (PES) uitgevoerd.


Over het bedrijf

T
T
T
T

TenneT B.V.

TenneT is Europe’s first cross-border grid operator for electricity. With approximately 21,000 kilometers of (extra) high-voltage lines and 41 million end-users in the Netherlands and Germany, we rank among the top five grid operators in Europe. Our focus is to develop a North-West European energy market, to integrate renewable energy, and to optimize our safety performance. Safety is a core value of TenneT. We set high standards, for our employees as well as our contractors. Taking power further. 

We want to be an employer of choice, creating one of the best places to work in the European energy sector. Committed and dedicated people are key to our continued success and growth. To fulfil our mission and commitment to society, we empower our people to perform, connecting their personal ambitions to our strategic goals. In return, we create a safe, healthy, stimulating and energising place to work. 

We are always looking for dedicated professionals who want to contribute their talents in a unique company.

Bedrijfsgrootte

2500 t/m 4999 werknemers

Opgericht

1886