Type functie

Fulltime

Geplaatst op

10 dagen geleden

Beschrijving

Functieomschrijving  
ENGIE is niet alleen expert op het gebied van ontwerpen, realiseren, beheer en exploitatie van energienetten, ENGIE ontwerpt ook infrastructurele installaties en systemen en aanverwante mobiliteitsoplossingen voor verkeer over land en water. 

Door het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische vervoersmiddelen met de toevoeging van een exploitatiemodel, draagt ENGIE bij aan duurzame mobiliteit. En wij gaan verder. Bijvoorbeeld door elektrisch vervoer als systeem voor energieopslag in te zetten. Dat doen we met Vehicle2Grid. Een pilot voor intelligente laad-infrastructuur, waarmee bewoners duurzame energie opslaan in hun auto. Lees meer over onze oplossingen voor duurzame mobiliteit op de pagina: https://www.engie-services.nl/markten/elektrisch-vervoer

Team E-Mobility bevindt zich midden in de transitie van startup naar scale-up. We hebben een sterke propositie ontwikkeld die zich vertaalt in een financieel gezonde orderportefeuille. Maar, ambitieus als we zijn, willen we ons verder ontwikkelen op het gebied van klantenrelaties, samenwerkings-, en contractvormen en projectmanagement. We willen echter ook de ontwikkeling en de carrière van onze individuele teamleden faciliteren binnen ENGIE. We staan dus voor de uitdaging om onze groeiambities beheerst en gecontroleerd vorm te gaan geven en zoeken een Teammanager E-Mobility die samen met ons deze uitdaging durft aan te gaan! 

Als Teammanager ben je profit & lost verantwoordelijk. Je bent het gezicht van Team E-Mobility, de sparringpartner voor de Directeur Duurzame Netten & Energie en de gesprekspartner voor het MT van ENGIE Infra & Mobility. Je rapporteert aan de Directeur Duurzame Netten & Energie en bent lid van het Direct Reports team. 

Er komen drie duidelijke focusgebieden in deze functie terug. 

Vanuit jouw vernieuwende blik en ervaring bij een scale-up organisatie ga je aan de slag met Operational Excellence. Vanuit de klantwaarde maak je efficiency- en rendementsslagen, stroomlijn je projecten en concessies en automatiseer je processen. Door jouw people management skills zet je mensen in beweging. Het team (25FT en groeiend) wordt door jou begeleid bij de werkzaamheden en de persoonlijke ontwikkeling. Je geeft jouw team de vrijheid om ownership te nemen op het gebied van commerciële, financiële en technische resultaten. Gezamenlijk werken jullie aan professionalisering. Je bent financieel sterk ontwikkeld, bekend met investeringsvraagstukken en complexere exploitatiemodellen. Door jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat deze helder uiteen te zetten bij interne en externe stakeholders. 

Parallel hieraan werken we hard aan Productmanagement, we willen “thought-leader” zijn op het gebied van (slimme)laadinfra, de benodigde technologie (hard- en software) en de integrale (laad)oplossing. Dit bijvoorbeeld in combinatie met duurzame opwekkingsmogelijkheden. Je bent in staat de experts, die we reeds in huis hebben, uit te dagen potentiele samenwerkingsverbanden binnen ENGIE maar ook daarbuiten te herkennen en een duidelijke visie voor Team E-Mobility te presenteren. 

Vanuit de rol van Teammanager ben je tevens verantwoordelijk voor Business development & sales. Je mag samenwerken met een sterk, ambitieus en betrokken team dat gezamenlijk een geweldige portefeuille heeft opgebouwd. Ook hier willen we ons verder ontwikkelen. We werken in de marktsegmenten B2G(overnment), B2B en strategisch ook B2C (niet operationeel). Met jouw strategische blik zoek je naar een gezonde balans in product-markt combinaties, portfolio management, tenders en daadwerkelijk orderintake. 

Je neemt deel aan een landelijk “visie / commercie” groep Duurzame Energie & Netten vanuit E-Mobility en binnen de internationale ENGIE Group neem je deel in dwarsverband E-Mobility. 

Ben je op zoek naar een werkgever die bekend staat om technische innovaties, een unieke propositie in Nederland en die onderdeel is van een vooruitstrevend internationaal concern? 

Wil je getriggerd worden door sparringpartners op niveau, jonge en ambitieuze collega’s en de voordelen plukken van het werken voor een ENGIE-entiteit die kleinschalig is, een platte organisatiestructuur heeft en waar we echt nog het “wij” gevoel heerst? JOIN US! 

Functie-eisen
  • Een HBO / WO opleiding richting bijv. (Technische) Bedrijfskunde of Elektrotechniek. 
  • Tenminste 4 jaar werkervaring in lijnmanagement, teammanagement functie of in een soortgelijke functie binnen een scale-up organisatie. 
  • Je bent werkzaam in de EV markt of aanverwante sector. 
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift ( Dutch native speaker ). 
  • Vanwege de landelijke spreiding van onze projecten is het een pré als je centraal in het land woont. 

Wat bieden wij je
Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt ENGIE Services zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons ontvang je op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris. Dit kun je o.a. inzetten voor het (ver)kopen van verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van het type leaseauto, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als toelage. 

Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling. Uiteraard krijg je daarnaast alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt: een laptop, dubbel scherm op je werkplek, mobiele telefoon en een leaseauto. Daarnaast kun je rekenen op een fijne werkomgeving met betrokken collega’s.   

Bedrijfsinformatie
ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl. 

Bij ENGIE Infra & Mobility werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. 

Contactinformatie 
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Michelle Hartmann of via

michelle.hartmann@engie.com

 of telefonisch op 06 -132 86 372  
Staf_
Additional Information
  • Main Tile: #Staf_NL

Over het bedrijf

E
E
E
E

Engie Nederland

ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers.


Duurzame verandering
Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. En dat doen we in de praktijk op tal van manieren. Van het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting tot het ontwikkelen van grote innovatieve, technische oplossingen. Daarnaast dragen wij zorg voor de betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Heel divers dus, en dat maakt het werken bij ENGIE ook zo mooi.

Waar je ons tegenkomt
Waar je ook bent in Nederland, de kans is groot dat je één van onze 6.200 collega´s ergens tegenkomt. Zo kun je onze drones zien vliegen bij het inmeten van bruggen en sluizen in Noord-Holland. Bouwen we een zonnepark in Nijmegen, maken we van Nieuw-Reijerwaard het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Of wie weet kom je één van onze accountmanagers tegen, die dag in dag uit onderweg zijn naar onze klanten om samen tot de beste invulling van hun energiebehoeften te komen.

Onze mensen
Vaak werk je in een team in een cultuur die no-nonsense en informeel is, met mensen op wie je kunt rekenen. Mensen die graag hun kennis en passie voor techniek en energie met je delen. Mensen die betrokken zijn. We praten wel de hele dag over techniek, maar in feite draait het bij ons om de mensen. Zonder de juiste mensen kunnen we onze klanten niet bieden wat ze van ons verwachten.

Wat wij bieden
Daarom vinden wij het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En dat je arbeidsvoorwaarden in orde zijn. Naast 38 vakantiedagen en een goede pensioenregeling geven we je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met cursussen en opleidingen.  

Top Employer
ENGIE is een solide, betrouwbare werkgever met hart voor de medewerkers. Dit blijkt onder meer uit onze certificering als Top Employer. Op 7 februari 2019 maakte het Top Employers Institute de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek onder een groot aantal werkgevers in Nederland. Wij zijn er trots op dat ENGIE dit jaar voor de derde keer op rij de Top Employers Nederland award heeft ontvangen. Volgens het Top Employers Institute scoort ons personeelsbeleid op alle fronten. Van talentontwikkeling tot integriteit en het creëren van een veilige werkomgeving.​

Bedrijfsgrootte

5000 t/m 9999 werknemers

Opgericht

2001