Type functie

Fulltime

Geplaatst op

9 dagen geleden

Beschrijving

Teamleider BIM, Zaandam 

 
Duurzame projecten van groot tot klein; multidisciplinair en op maat gemaakt. Die moeten gewoon goed zijn ontworpen. Organiseer jij dat met ons BIM team in Zaandam?  
 
Binnen de afdeling project engineering van ENGIE Services West (ESW) werk je multidisciplinair aan projecten van kop tot staart en met een holistische blik op energie en techniek, waarbij je een bijdrage levert aan een CO2-neutrale toekomst. Wij ontwerpen systemen die gewoon goed zijn en die zich kenmerken door no-nonsense, best-in-class, bewezen concepten. Want kwaliteit regel je aan de voorkant. 
 
De afdeling is een matrixafdeling, die zowel industriële als utilitaire projecten oppakt en een grote hoeveelheid klanten en daarbij horende diversiteit aan projecten kent. Van een nieuwe, high-tech 150MW hulpwarmtecentrale tot een ingrijpende renovatie van Schiphol Terminal 1 terwijl er dagelijks, tijdens de bouw, duizenden passagiers veilig van A naar B moeten komen. Je komt dan ook te werken in een complexe, maar uitdagende omgeving. 
 
In jouw rol als Teamleider BIM Zaandam ben je er met je team voor verantwoordelijk om ontwerpen uit te werken tot een optimaal maakbaar, onderhoudbaar en bruikbaar niveau. Afhankelijk van de ontwerpfase kan dat alles zijn van de eerste projecties om te bespreken met een klant, tot werk- en prefabricagetekeningen die zijn afgestemd met uitvoering en de shop. 
 
Als Teamleider geef je leiding aan BIM/Revit specialisten en werk je zelf mee. Je besteedt circa de helft van je tijd aan het verder ontwikkelen van de afdeling en techniek en de andere helft aan grote en complexe projecten. Als kwartiermaker sta je hier aan de basis van projecten-in-opstart om de tools en processen goed in te richten, zowel ICT-technisch als dat projectleden er vanuit overtuiging mee werken. Mocht het even niet goed gaan, dan spring jij in om met jouw ervaring en know-how tot een structurele oplossing te komen. 
 
In je rol als leidinggevende vertaal je de strategie van ESW naar een plan voor je afdeling. Jij bewaakt de kwaliteit en ontwikkelt deze. Je stuurt medewerkers in hun inhoudelijke werkzaamheden en draagt zorg voor de juiste toepassing van tools en technieken als ook de naleving van ESW-brede standaarden. Als innovator introduceer jij nieuwe technieken en BIM modules op de projecten, waarbij de gehele projectorganisatie uitgedaagd wordt om een hoger niveau te bereiken, maar ook de balans wordt bewaakt om wel met stabiele technieken een goed projectresultaat te behalen. 
 
Kortom, een uitdagende en veelzijdige functie met de vrijheid en verantwoordelijkheid om jóuw topteam BIM Zaandam te maken. Hoe zou jij dat doen? 
 
Een overzicht van je taken en verantwoordelijkheden: 
 • Leidinggeven aan een team van tekenaars/constructeurs, BIM modelleurs en coördinatoren; 
 • Meenemen van je team in de plannen en ze leiden naar een hoger niveau; 
 • Het tijdig leveren en verhogen van de kwaliteit van het tekenwerk; 
 • Stimuleren van je teamleden in het ontwikkelen van hun kwaliteiten; 
 • Plannen van de inzet van je teamleden in overleg met projectleiding; 
 • Proactief organiseren van de juiste capaciteit en competenties inclusief eigen medewerkers, inleners en partners; 
 • Borgen van een goede communicatie en vastlegging met interne en externe klanten; 
 • Opstellen calculaties/werkbegrotingen, toezien op voortgang en projectadministratie, hierover rapporteren en tijdig bijsturen waar nodig. 
 
Je volgt de kaders t.a.v. inzet en standaarden zoals die zijn uitgezet door de teamleider die dit voor heel ENGIE Services West coördineert. Dit gaat in hechte samenwerking met elkaar, waarin je de kaders samen opstelt en zelf binnen die kaders alle ruimte hebt. Met de overige teamleiders in West neem jij deel aan het “business team plus” van de afdeling engineering, waar we met alle locaties kennis uitwisselen en door ontwikkelen. 
 
Functie-eisen 
 • Je hebt een HBO-werk- en denkniveau in de techniek; 
 • Jij krijgt er energie van om de mouwen op te stropen en successen te behalen met je team; 
 • Je bent vergevorderd met Revit, StabiCAD, Navisworks, Solibri en een scala aan andere Autodesk en Trimble-producten; 
 • Je hebt ten minste 7 jaar werkervaring met BIM op een tekenkamer, bedrijfsbureau of afdeling engineering bij een installatiebedrijf in de utiliteit, waarvan bij voorkeur in een leidinggevende positie. 
 
Competenties
 • Plannen, organiseren en coachen 
 • Opleiden en ontwikkelen 
 • Enthousiast en doortastend 
 • Projectmanagement 
 • Overtuigingskracht 
 • Samenwerken 
 
Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde ENGIE concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 
 
Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.  Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 
 
Bedrijfsinformatie  
ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl. 
 
Bij ENGIE Services West werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. 
 
Contactinformatie  
Spreekt de vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kan je contact opnemen met Sunny Lakerveld op 06 82227875 of per mail

sunny.lakerveld@engie.com

.
Engineers_
Additional Information
 • Main Tile: #Engineers_NL

Over het bedrijf

E
E
E
E

Engie Nederland

ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers.


Duurzame verandering
Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. En dat doen we in de praktijk op tal van manieren. Van het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting tot het ontwikkelen van grote innovatieve, technische oplossingen. Daarnaast dragen wij zorg voor de betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Heel divers dus, en dat maakt het werken bij ENGIE ook zo mooi.

Waar je ons tegenkomt
Waar je ook bent in Nederland, de kans is groot dat je één van onze 6.200 collega´s ergens tegenkomt. Zo kun je onze drones zien vliegen bij het inmeten van bruggen en sluizen in Noord-Holland. Bouwen we een zonnepark in Nijmegen, maken we van Nieuw-Reijerwaard het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Of wie weet kom je één van onze accountmanagers tegen, die dag in dag uit onderweg zijn naar onze klanten om samen tot de beste invulling van hun energiebehoeften te komen.

Onze mensen
Vaak werk je in een team in een cultuur die no-nonsense en informeel is, met mensen op wie je kunt rekenen. Mensen die graag hun kennis en passie voor techniek en energie met je delen. Mensen die betrokken zijn. We praten wel de hele dag over techniek, maar in feite draait het bij ons om de mensen. Zonder de juiste mensen kunnen we onze klanten niet bieden wat ze van ons verwachten.

Wat wij bieden
Daarom vinden wij het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En dat je arbeidsvoorwaarden in orde zijn. Naast 38 vakantiedagen en een goede pensioenregeling geven we je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met cursussen en opleidingen.  

Top Employer
ENGIE is een solide, betrouwbare werkgever met hart voor de medewerkers. Dit blijkt onder meer uit onze certificering als Top Employer. Op 7 februari 2019 maakte het Top Employers Institute de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek onder een groot aantal werkgevers in Nederland. Wij zijn er trots op dat ENGIE dit jaar voor de derde keer op rij de Top Employers Nederland award heeft ontvangen. Volgens het Top Employers Institute scoort ons personeelsbeleid op alle fronten. Van talentontwikkeling tot integriteit en het creëren van een veilige werkomgeving.​

Bedrijfsgrootte

5000 t/m 9999 werknemers

Opgericht

2001