Teamleider Advocaten in loondienst

ARAG

FUNCTIEBESCHRIJVING
GEPLAATST
30+ dagen geleden
Teamleider Advocaten in loondienst
Had jij altijd al leidinggevende ambities, maar vanzelfsprekend wel bij de leukste Rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland? Wellicht is de rol van teamleider advils jou op het lijf geschreven.

Voor één van onze advilteams zoeken wij namelijk een gedreven teamleider die tevens ervaring heeft als advocaat en beschikt over een afgeronde Beroepsopleiding Advocatuur. Je bent verantwoordelijk voor diverse vestigingen dus flexibiliteit is een must.
Functiebeschrijving
Voor onze afdeling rechtshulp Unit Inkoop - Advocatuur - Incasso zoeken wij een teamleider om een nieuw te vormen advilteam aan te sturen, waarvan Incasso onderdeel zal uitmaken. De teamleider is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen en goed functioneren van het team van ca. 15 advocaten en 6 incassomedewerkers. Als teamleider heb je nauw contact met unit manager Lodewijk van Kooten aan wie je ook rapporteert.

Over de afdeling / bedrijfscultuur

Het team is verdeeld over meerdere vestigingen. We richten ons op het voeren van voornamelijk civiele procedures voor onze verzekerden, die we zoveel mogelijk binnenshuis bedienen. We kennen een cultuur waarin we ons samen inzetten voor de rechten van onze cliënten en elkaar helpen als dat nodig is. Professioneel naar de klant, informeel richting collega’s.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een ervaren leidinggevende. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als advocaat, leidinggevende ervaring is een pré. Je bent je bewust van je functie als rolmodel binnen het team en straalt hierbij eigenaarschap uit; je hebt oog voor meer dan alleen de operatie, bent proactief en zorgt hierdoor voor realisatie van voorstellen, verbetert continu en ziet mogelijke oplossingen.

Als coach weet je je medewerkers te ontwikkelen en ruimte te geven, waarbij je outputgericht sturing geeft en hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden. Je bent klantgericht, analytisch sterk, maar altijd met gevoel voor een praktische oplossing. Je bent gericht op samenwerking en wilt samen met je team meewerken aan de doelen van de organisatie. Uiteraard heb je een afgeronde universitaire opleiding en een voltooide Beroepsopleiding Advocatuur.

Overige competenties die nog van toepassing zijn: overtuigingskracht, gevoel voor humor en invoelingsvermogen, organiserend vermogen en prestatiegerichtheid.

De procedure bestaat uit minimaal 2 gesprekken en een assessment.

Wat bieden we
  • Variabele werktijden en de mogelijkheid tot inruilen van vrije tijd en salaris
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste 13e maand en een goede pensioenregeling
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen
  • ARAG Vitaliteitsprogramma (waaronder ons sportprogramma)
Interesse?

Ben jij de professional die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter Danny Rumpel op 06 30 46 07 01 (bellen/whats app).

Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 16 Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Met zo’n 750 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond. Meer weten? Klik dan op onze bedrijfspagina.

Over het bedrijf

ARAG